2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Problémák és megoldások

Hosz  |  2012. 08. 11., 10:30

A szárazföldi haderőnemi képviselet vezetője Bálint Ákos, eleget téve a Hosz szabályzóiban leirt kötelezettségének, a szárazföldi képviselethez tartózó alapszervezetek és önállócsoportok vezetőinek meghívásával haderőnemi gyűlést hívott össze. Az immár hagyományosnak mondható nyári kötetlen beszélgetétes - augusztus 10-11-én - kiváló lehetőséget teremtett a létező problémák felvetésére és a szükséges megoldások felvázolására is...

A Kerekegyháza melletti Varga Tanya Hotel Konferencia és Szabadidő Központban megrendezett fórumon Bálint Ákos elnökségi tag és Jakubik András képviseleti titkár köszöntötte a megjelent alapszervezeti vezetőket, majd kihasználva az alkalmat megköszönték mindenkinek a tagság, a kisközösség érdekében eddig végzett aktív munkát.

A képviseleti ülés első napjára Czövek János elnök és Bazsik István alelnök is meghívást kapott. Az elnök tájékoztatója első részében az ősszel – szeptember 26-27-én – megrendezendő választmányi ülés és a november 27-i kongresszus előkészületeirő beszélt. 

Czövek János elnök a kongresszus napirendjének, az Alapszabály, az SZMSZ és az ügyrend módosításának főbb okait is megemlítette, majd Bazsik István alelnöka struktúra és szakszervezetünk ,,alaptörvényének” és a szerkesztő-bizottság eddigi munkájának részleteiről is beszélt.

Ekkor beszélgettek a résztvevők szakszervezetünk más jellegü belső ügyeiről is. Az alapszervezeti vezetők szakszervezetünk takarékos müködését, valamely konföderációhoz való csatlakozást, a segélyezési politikát, a taglétszámot, valamint az Egység 2002 Kft. mobiltelefon-csomagját is szóba hozták. Vezető tisztségviselőink valamennyi felvetésre megnyugtató választ adtak.

Olyan Alapszabály, illetve Alapszabály-módosítás szükséges, amit a kongresszusi küldöttek is elfogadnak majd – emelte ki Bazsik István.

Ezt követően a szakszervezet jövőbeni müködése mellett az új Hjt. megalkotásáról, annak véleményezéséről, illetve 2013. január 1-jei hatályba lépéséről is szó esett. Az elnök arról is tájékoztatott, hogy legközelebb augusztus 16-án lesz a HM és a Hosz között egyeztetés az új törvényről.

Az önkéntes tartalékos rendszerrel kapcsolatban Czövek János elmondta, hogy szeptember 24-október 5 között 4 szolgálati helyen tartanak összevonást az érdekelteknek.

Az EMC kártya elfogadásáról és használatáról szóló tárgyalások eredményeiről is beszámolt a két vezető tisztségviselő.

Az FRDÉSZ volt tagszervezetei (VPDSZ, HTFSZ, Hosz, FBVSZOSZ), valamint az RKDSZ és a Hodosz - a tervek szerint - az augusztus 21-i héten tárgyal majd az együttmüködés további lehetőségeiről. Az elnök az OKÉT legutóbbi oldalegyeztetésén történtekről is fontos információkat adott.

A rendezvény második napján Szendrei Zoltán alelnök és a szolgálatatás- és tagszervező vett részt a fórumon. Dr. Hajós Dezső a Hosz és az Egység 2002 Kft. aktuális szolgáltatásairól és a szeptember 15-i családi napról adott részletes tájékoztatást.    

A kétnapos eseményen - a kötetlen beszélgetés során - természetesen nagyon sok problémáról, megoldandó ügyről is eszmét cseréltek. Ekkor került szóba a cafeteria kártya-rendszer, a pénteki szolgálat után járó pihenőnap, valamint a leszerelési segély kérdése is.  

A mindvégig jó hangulatú program végén a szárazföldi képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők megtekintették a helyi pusztaprogramot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 20., 13:59
Még Karácsony előtt a teljes személyi állomány egységesen 45.000 forint utalványban részesül. A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2017. november 20-án megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2018. évi egyes illetményjellegű és illetményen kívüli juttatásairól”.
2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.