2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Problémák és megoldások

Hosz  |  2012. 08. 11., 10:30

A szárazföldi haderőnemi képviselet vezetője Bálint Ákos, eleget téve a Hosz szabályzóiban leirt kötelezettségének, a szárazföldi képviselethez tartózó alapszervezetek és önállócsoportok vezetőinek meghívásával haderőnemi gyűlést hívott össze. Az immár hagyományosnak mondható nyári kötetlen beszélgetétes - augusztus 10-11-én - kiváló lehetőséget teremtett a létező problémák felvetésére és a szükséges megoldások felvázolására is...

A Kerekegyháza melletti Varga Tanya Hotel Konferencia és Szabadidő Központban megrendezett fórumon Bálint Ákos elnökségi tag és Jakubik András képviseleti titkár köszöntötte a megjelent alapszervezeti vezetőket, majd kihasználva az alkalmat megköszönték mindenkinek a tagság, a kisközösség érdekében eddig végzett aktív munkát.

A képviseleti ülés első napjára Czövek János elnök és Bazsik István alelnök is meghívást kapott. Az elnök tájékoztatója első részében az ősszel – szeptember 26-27-én – megrendezendő választmányi ülés és a november 27-i kongresszus előkészületeirő beszélt. 

Czövek János elnök a kongresszus napirendjének, az Alapszabály, az SZMSZ és az ügyrend módosításának főbb okait is megemlítette, majd Bazsik István alelnöka struktúra és szakszervezetünk ,,alaptörvényének” és a szerkesztő-bizottság eddigi munkájának részleteiről is beszélt.

Ekkor beszélgettek a résztvevők szakszervezetünk más jellegü belső ügyeiről is. Az alapszervezeti vezetők szakszervezetünk takarékos müködését, valamely konföderációhoz való csatlakozást, a segélyezési politikát, a taglétszámot, valamint az Egység 2002 Kft. mobiltelefon-csomagját is szóba hozták. Vezető tisztségviselőink valamennyi felvetésre megnyugtató választ adtak.

Olyan Alapszabály, illetve Alapszabály-módosítás szükséges, amit a kongresszusi küldöttek is elfogadnak majd – emelte ki Bazsik István.

Ezt követően a szakszervezet jövőbeni müködése mellett az új Hjt. megalkotásáról, annak véleményezéséről, illetve 2013. január 1-jei hatályba lépéséről is szó esett. Az elnök arról is tájékoztatott, hogy legközelebb augusztus 16-án lesz a HM és a Hosz között egyeztetés az új törvényről.

Az önkéntes tartalékos rendszerrel kapcsolatban Czövek János elmondta, hogy szeptember 24-október 5 között 4 szolgálati helyen tartanak összevonást az érdekelteknek.

Az EMC kártya elfogadásáról és használatáról szóló tárgyalások eredményeiről is beszámolt a két vezető tisztségviselő.

Az FRDÉSZ volt tagszervezetei (VPDSZ, HTFSZ, Hosz, FBVSZOSZ), valamint az RKDSZ és a Hodosz - a tervek szerint - az augusztus 21-i héten tárgyal majd az együttmüködés további lehetőségeiről. Az elnök az OKÉT legutóbbi oldalegyeztetésén történtekről is fontos információkat adott.

A rendezvény második napján Szendrei Zoltán alelnök és a szolgálatatás- és tagszervező vett részt a fórumon. Dr. Hajós Dezső a Hosz és az Egység 2002 Kft. aktuális szolgáltatásairól és a szeptember 15-i családi napról adott részletes tájékoztatást.    

A kétnapos eseményen - a kötetlen beszélgetés során - természetesen nagyon sok problémáról, megoldandó ügyről is eszmét cseréltek. Ekkor került szóba a cafeteria kártya-rendszer, a pénteki szolgálat után járó pihenőnap, valamint a leszerelési segély kérdése is.  

A mindvégig jó hangulatú program végén a szárazföldi képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők megtekintették a helyi pusztaprogramot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.