2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Problémák és megoldások

Hosz  |  2012. 08. 11., 10:30

A szárazföldi haderőnemi képviselet vezetője Bálint Ákos, eleget téve a Hosz szabályzóiban leirt kötelezettségének, a szárazföldi képviselethez tartózó alapszervezetek és önállócsoportok vezetőinek meghívásával haderőnemi gyűlést hívott össze. Az immár hagyományosnak mondható nyári kötetlen beszélgetétes - augusztus 10-11-én - kiváló lehetőséget teremtett a létező problémák felvetésére és a szükséges megoldások felvázolására is...

A Kerekegyháza melletti Varga Tanya Hotel Konferencia és Szabadidő Központban megrendezett fórumon Bálint Ákos elnökségi tag és Jakubik András képviseleti titkár köszöntötte a megjelent alapszervezeti vezetőket, majd kihasználva az alkalmat megköszönték mindenkinek a tagság, a kisközösség érdekében eddig végzett aktív munkát.

A képviseleti ülés első napjára Czövek János elnök és Bazsik István alelnök is meghívást kapott. Az elnök tájékoztatója első részében az ősszel – szeptember 26-27-én – megrendezendő választmányi ülés és a november 27-i kongresszus előkészületeirő beszélt. 

Czövek János elnök a kongresszus napirendjének, az Alapszabály, az SZMSZ és az ügyrend módosításának főbb okait is megemlítette, majd Bazsik István alelnöka struktúra és szakszervezetünk ,,alaptörvényének” és a szerkesztő-bizottság eddigi munkájának részleteiről is beszélt.

Ekkor beszélgettek a résztvevők szakszervezetünk más jellegü belső ügyeiről is. Az alapszervezeti vezetők szakszervezetünk takarékos müködését, valamely konföderációhoz való csatlakozást, a segélyezési politikát, a taglétszámot, valamint az Egység 2002 Kft. mobiltelefon-csomagját is szóba hozták. Vezető tisztségviselőink valamennyi felvetésre megnyugtató választ adtak.

Olyan Alapszabály, illetve Alapszabály-módosítás szükséges, amit a kongresszusi küldöttek is elfogadnak majd – emelte ki Bazsik István.

Ezt követően a szakszervezet jövőbeni müködése mellett az új Hjt. megalkotásáról, annak véleményezéséről, illetve 2013. január 1-jei hatályba lépéséről is szó esett. Az elnök arról is tájékoztatott, hogy legközelebb augusztus 16-án lesz a HM és a Hosz között egyeztetés az új törvényről.

Az önkéntes tartalékos rendszerrel kapcsolatban Czövek János elmondta, hogy szeptember 24-október 5 között 4 szolgálati helyen tartanak összevonást az érdekelteknek.

Az EMC kártya elfogadásáról és használatáról szóló tárgyalások eredményeiről is beszámolt a két vezető tisztségviselő.

Az FRDÉSZ volt tagszervezetei (VPDSZ, HTFSZ, Hosz, FBVSZOSZ), valamint az RKDSZ és a Hodosz - a tervek szerint - az augusztus 21-i héten tárgyal majd az együttmüködés további lehetőségeiről. Az elnök az OKÉT legutóbbi oldalegyeztetésén történtekről is fontos információkat adott.

A rendezvény második napján Szendrei Zoltán alelnök és a szolgálatatás- és tagszervező vett részt a fórumon. Dr. Hajós Dezső a Hosz és az Egység 2002 Kft. aktuális szolgáltatásairól és a szeptember 15-i családi napról adott részletes tájékoztatást.    

A kétnapos eseményen - a kötetlen beszélgetés során - természetesen nagyon sok problémáról, megoldandó ügyről is eszmét cseréltek. Ekkor került szóba a cafeteria kártya-rendszer, a pénteki szolgálat után járó pihenőnap, valamint a leszerelési segély kérdése is.  

A mindvégig jó hangulatú program végén a szárazföldi képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők megtekintették a helyi pusztaprogramot.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.