2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködés és partnerség az MH Altiszti Akadémiával

Hosz  |  2012. 09. 06., 10:24

A szentendrei Görgei Artúr Laktanyában a nyár eleje óta egységes szervezeti keretben működik az MH Altiszti Akadémia (MH AA). Az alapító okiratában foglaltak szerint: „ kiképzésre kijelölt szervezet, amely több célú összetett közoktatási intézmény, szakközépiskola és szakiskola”. Az MH AA parancsnoka, Horváth Gábor dandártábornok szeptember 5-én fogadta Czövek Jánost a Hosz elnökét, Lippai Csaba érdekvédelmi szakértőt, Dr. Hajós Dezső tagszervezsi és szolgáltatási munkatársat, valamint a helyi alapszervezet képviselőit Molnár Béla őrnagyot és Debre Gábor századost…

A megbeszélésen Horváth tábornok úr tájékoztatta a Hosz képviselőit az Altiszti Akadémia létrejöttének folyamatáról, felépítésének és müködésének rendszeréről. Elmondta, hogy az MH AA az itt képzett állományon keresztül egy, a védelmi szektor egészére hatással levő képző intézmény, mely tevékenységével nagymértékben segíteni lesz képes a Magyar Honvédség alaprendeltetés szerinti müködését. Vezetői hitvallása szerint az Akadémián elsajátított tudás, a szerzett  tapasztalatok, a végzetteken keresztül jó mintát kell, hogy adjanak a katonai professzió gyakorlóinak a különböző szolgálati helyeken és a hétköznapok során.

Természetesen a jelenlegi kiképző és tanári állomány már most is nagyon jól felkészült ennek a feladatnak a megvalósítására, de a továbblépésre még lát lehetőséget a katonai tanintézet első számú vezetője.

A megbeszélés során ehhez ajánlott fel Czövek János, a Hosz elnöke hathatós segítséget és együttmüködést, hisz a szakszervezet számára is nagyon fontos mind az érdekképviseleti munka, mind a szervezeti élet egésze tekintetében az Altiszti Akadémiával folytatott jó kapcsolat ápolása. A tanintézetnél lévő Hosz alapszervezet müködésének minősége, - melynek integrációja az egyes korábbi csoportokból még folyamatban van – nagyon jelentős hatással lehet a szervezet egészére hangsúlyozta az elnök. A Hosz szeretné folytatni azt a korábban már jól bevált gyakorlatot, hogy az MH AA-n szervezetszerü képzésen résztvevők mindegyikét szakszervezeti tájékoztatók keretében megismerteti a szervezet müködésével és közülük a lehető legtöbbet pedig a tagjai soraiba invitál. A megbeszélés során mindkét fél megállapodott a kölcsönös előnyökön nyugvó jó együttmüködés folytatásában, illetve abban, hogy ezt a közeljövőben egy írásos formájú megállapodásban is rögzítik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.