2024. 07. 12. péntek
Dalma, Izabella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Együttműködés és partnerség az MH Altiszti Akadémiával

Hosz  |  2012. 09. 06., 10:24

A szentendrei Görgei Artúr Laktanyában a nyár eleje óta egységes szervezeti keretben működik az MH Altiszti Akadémia (MH AA). Az alapító okiratában foglaltak szerint: „ kiképzésre kijelölt szervezet, amely több célú összetett közoktatási intézmény, szakközépiskola és szakiskola”. Az MH AA parancsnoka, Horváth Gábor dandártábornok szeptember 5-én fogadta Czövek Jánost a Hosz elnökét, Lippai Csaba érdekvédelmi szakértőt, Dr. Hajós Dezső tagszervezsi és szolgáltatási munkatársat, valamint a helyi alapszervezet képviselőit Molnár Béla őrnagyot és Debre Gábor századost…

A megbeszélésen Horváth tábornok úr tájékoztatta a Hosz képviselőit az Altiszti Akadémia létrejöttének folyamatáról, felépítésének és müködésének rendszeréről. Elmondta, hogy az MH AA az itt képzett állományon keresztül egy, a védelmi szektor egészére hatással levő képző intézmény, mely tevékenységével nagymértékben segíteni lesz képes a Magyar Honvédség alaprendeltetés szerinti müködését. Vezetői hitvallása szerint az Akadémián elsajátított tudás, a szerzett  tapasztalatok, a végzetteken keresztül jó mintát kell, hogy adjanak a katonai professzió gyakorlóinak a különböző szolgálati helyeken és a hétköznapok során.

Természetesen a jelenlegi kiképző és tanári állomány már most is nagyon jól felkészült ennek a feladatnak a megvalósítására, de a továbblépésre még lát lehetőséget a katonai tanintézet első számú vezetője.

A megbeszélés során ehhez ajánlott fel Czövek János, a Hosz elnöke hathatós segítséget és együttmüködést, hisz a szakszervezet számára is nagyon fontos mind az érdekképviseleti munka, mind a szervezeti élet egésze tekintetében az Altiszti Akadémiával folytatott jó kapcsolat ápolása. A tanintézetnél lévő Hosz alapszervezet müködésének minősége, - melynek integrációja az egyes korábbi csoportokból még folyamatban van – nagyon jelentős hatással lehet a szervezet egészére hangsúlyozta az elnök. A Hosz szeretné folytatni azt a korábban már jól bevált gyakorlatot, hogy az MH AA-n szervezetszerü képzésen résztvevők mindegyikét szakszervezeti tájékoztatók keretében megismerteti a szervezet müködésével és közülük a lehető legtöbbet pedig a tagjai soraiba invitál. A megbeszélés során mindkét fél megállapodott a kölcsönös előnyökön nyugvó jó együttmüködés folytatásában, illetve abban, hogy ezt a közeljövőben egy írásos formájú megállapodásban is rögzítik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.