2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti ülés Gaskóval és Palkoviccsal

Hosz  |  2012. 09. 10., 10:53

A Légierő Képviselet nyitotta meg a Honvédszakszervezet Választmánya előtti haderőnemi értekezletek sorát. A szeptember 7-én megrendezett eseménynek a Hosz központi irodája adott helyet. A képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők, valamint Czövek János elnök és Bazsik István alelnök mellett Gaskó István és Palkovics Imre konföderáció-vezetők is jelen voltak...

Az értekezletet Bácskai István haderőnemi képviselő nyitotta meg, majd ismertette az értekezlet napirendjét. Elsőként a szakszervezeti konföderációkhoz csatlakozási elnökségi határozatról tájékoztatta a résztvevőket, kiemelve, hogy az elnökség a Liga Szakszervezetek vagy a Munkástanácsokhoz való csatlakozási lehetőséget javasolja a választmánynak az elnökség.

Ezt követően Gaskó István, a Liga elnöke tájékoztatta az alapszervezeti vezetőket a Liga és a Hosz eddigi kapcsolatáról. Kiemelte, hogy a Liga pártoktól függetlenül végzi az érdekvédelmi tevékenységét, három mandátummal rendelkezik az OKÉT üléseken. A Ligán belül már létezik egy fegyveres és rendvédelmi szekció, ezért sem ismeretlen ennek a területnek az érdekvédelme. Gaskó elnök úr továbbá ismertette az esetleges csatlakozásunk esetén a szervezetünket érintő érdekvédelmi előnyöket.

Rövid szünet után Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke mutatta be szervezetének rendszerváltás utáni történetét, helyét, szerepét az érdekvédelem rendszerében. A Munkástanácsok keresztény-szociális értékrend mentén végzi az érdekvédelmi tevékenységét, az OKÉT-ban jelenleg egy mandátummal rendelkezik. A Munkástanácsokban jelenleg kb. 40% a közszolgálati szakszervezetek aránya - hnagzott el.

A haderőnemi értekezlet folytatásaként Bazsik István alelnök adott tájékoztatást a választmányi értekezletre kerülő határozat-tervezetekről. Elmondta, hogy a jövő évben nagyon szigorú költségvetést terveztek, amit csak nagy költségvetési fegyelemmel lehet tartani. Elkészült a Hosz új alapszabálya, amely több kompromisszumot tartalmaz, elfogadásához 2/3-os többség szükséges.

Továbbá a képviselet egységes döntést fog hozni a szakszervezeti munkáért díjra jelölés ügyében. A Légierő Képviselet az őszi választmányi értekezlet előtt ülésezik legközelebb.

Fotók: Kiséri-Nagy Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.