2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti ülés Gaskóval és Palkoviccsal

Hosz  |  2012. 09. 10., 10:53

A Légierő Képviselet nyitotta meg a Honvédszakszervezet Választmánya előtti haderőnemi értekezletek sorát. A szeptember 7-én megrendezett eseménynek a Hosz központi irodája adott helyet. A képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők, valamint Czövek János elnök és Bazsik István alelnök mellett Gaskó István és Palkovics Imre konföderáció-vezetők is jelen voltak...

Az értekezletet Bácskai István haderőnemi képviselő nyitotta meg, majd ismertette az értekezlet napirendjét. Elsőként a szakszervezeti konföderációkhoz csatlakozási elnökségi határozatról tájékoztatta a résztvevőket, kiemelve, hogy az elnökség a Liga Szakszervezetek vagy a Munkástanácsokhoz való csatlakozási lehetőséget javasolja a választmánynak az elnökség.

Ezt követően Gaskó István, a Liga elnöke tájékoztatta az alapszervezeti vezetőket a Liga és a Hosz eddigi kapcsolatáról. Kiemelte, hogy a Liga pártoktól függetlenül végzi az érdekvédelmi tevékenységét, három mandátummal rendelkezik az OKÉT üléseken. A Ligán belül már létezik egy fegyveres és rendvédelmi szekció, ezért sem ismeretlen ennek a területnek az érdekvédelme. Gaskó elnök úr továbbá ismertette az esetleges csatlakozásunk esetén a szervezetünket érintő érdekvédelmi előnyöket.

Rövid szünet után Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke mutatta be szervezetének rendszerváltás utáni történetét, helyét, szerepét az érdekvédelem rendszerében. A Munkástanácsok keresztény-szociális értékrend mentén végzi az érdekvédelmi tevékenységét, az OKÉT-ban jelenleg egy mandátummal rendelkezik. A Munkástanácsokban jelenleg kb. 40% a közszolgálati szakszervezetek aránya - hnagzott el.

A haderőnemi értekezlet folytatásaként Bazsik István alelnök adott tájékoztatást a választmányi értekezletre kerülő határozat-tervezetekről. Elmondta, hogy a jövő évben nagyon szigorú költségvetést terveztek, amit csak nagy költségvetési fegyelemmel lehet tartani. Elkészült a Hosz új alapszabálya, amely több kompromisszumot tartalmaz, elfogadásához 2/3-os többség szükséges.

Továbbá a képviselet egységes döntést fog hozni a szakszervezeti munkáért díjra jelölés ügyében. A Légierő Képviselet az őszi választmányi értekezlet előtt ülésezik legközelebb.

Fotók: Kiséri-Nagy Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.