2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti ülés Gaskóval és Palkoviccsal

Hosz  |  2012. 09. 10., 10:53

A Légierő Képviselet nyitotta meg a Honvédszakszervezet Választmánya előtti haderőnemi értekezletek sorát. A szeptember 7-én megrendezett eseménynek a Hosz központi irodája adott helyet. A képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők, valamint Czövek János elnök és Bazsik István alelnök mellett Gaskó István és Palkovics Imre konföderáció-vezetők is jelen voltak...

Az értekezletet Bácskai István haderőnemi képviselő nyitotta meg, majd ismertette az értekezlet napirendjét. Elsőként a szakszervezeti konföderációkhoz csatlakozási elnökségi határozatról tájékoztatta a résztvevőket, kiemelve, hogy az elnökség a Liga Szakszervezetek vagy a Munkástanácsokhoz való csatlakozási lehetőséget javasolja a választmánynak az elnökség.

Ezt követően Gaskó István, a Liga elnöke tájékoztatta az alapszervezeti vezetőket a Liga és a Hosz eddigi kapcsolatáról. Kiemelte, hogy a Liga pártoktól függetlenül végzi az érdekvédelmi tevékenységét, három mandátummal rendelkezik az OKÉT üléseken. A Ligán belül már létezik egy fegyveres és rendvédelmi szekció, ezért sem ismeretlen ennek a területnek az érdekvédelme. Gaskó elnök úr továbbá ismertette az esetleges csatlakozásunk esetén a szervezetünket érintő érdekvédelmi előnyöket.

Rövid szünet után Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke mutatta be szervezetének rendszerváltás utáni történetét, helyét, szerepét az érdekvédelem rendszerében. A Munkástanácsok keresztény-szociális értékrend mentén végzi az érdekvédelmi tevékenységét, az OKÉT-ban jelenleg egy mandátummal rendelkezik. A Munkástanácsokban jelenleg kb. 40% a közszolgálati szakszervezetek aránya - hnagzott el.

A haderőnemi értekezlet folytatásaként Bazsik István alelnök adott tájékoztatást a választmányi értekezletre kerülő határozat-tervezetekről. Elmondta, hogy a jövő évben nagyon szigorú költségvetést terveztek, amit csak nagy költségvetési fegyelemmel lehet tartani. Elkészült a Hosz új alapszabálya, amely több kompromisszumot tartalmaz, elfogadásához 2/3-os többség szükséges.

Továbbá a képviselet egységes döntést fog hozni a szakszervezeti munkáért díjra jelölés ügyében. A Légierő Képviselet az őszi választmányi értekezlet előtt ülésezik legközelebb.

Fotók: Kiséri-Nagy Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.