2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Képviseleti ülés Gaskóval és Palkoviccsal

Hosz  |  2012. 09. 10., 10:53

A Légierő Képviselet nyitotta meg a Honvédszakszervezet Választmánya előtti haderőnemi értekezletek sorát. A szeptember 7-én megrendezett eseménynek a Hosz központi irodája adott helyet. A képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők, valamint Czövek János elnök és Bazsik István alelnök mellett Gaskó István és Palkovics Imre konföderáció-vezetők is jelen voltak...

Az értekezletet Bácskai István haderőnemi képviselő nyitotta meg, majd ismertette az értekezlet napirendjét. Elsőként a szakszervezeti konföderációkhoz csatlakozási elnökségi határozatról tájékoztatta a résztvevőket, kiemelve, hogy az elnökség a Liga Szakszervezetek vagy a Munkástanácsokhoz való csatlakozási lehetőséget javasolja a választmánynak az elnökség.

Ezt követően Gaskó István, a Liga elnöke tájékoztatta az alapszervezeti vezetőket a Liga és a Hosz eddigi kapcsolatáról. Kiemelte, hogy a Liga pártoktól függetlenül végzi az érdekvédelmi tevékenységét, három mandátummal rendelkezik az OKÉT üléseken. A Ligán belül már létezik egy fegyveres és rendvédelmi szekció, ezért sem ismeretlen ennek a területnek az érdekvédelme. Gaskó elnök úr továbbá ismertette az esetleges csatlakozásunk esetén a szervezetünket érintő érdekvédelmi előnyöket.

Rövid szünet után Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke mutatta be szervezetének rendszerváltás utáni történetét, helyét, szerepét az érdekvédelem rendszerében. A Munkástanácsok keresztény-szociális értékrend mentén végzi az érdekvédelmi tevékenységét, az OKÉT-ban jelenleg egy mandátummal rendelkezik. A Munkástanácsokban jelenleg kb. 40% a közszolgálati szakszervezetek aránya - hnagzott el.

A haderőnemi értekezlet folytatásaként Bazsik István alelnök adott tájékoztatást a választmányi értekezletre kerülő határozat-tervezetekről. Elmondta, hogy a jövő évben nagyon szigorú költségvetést terveztek, amit csak nagy költségvetési fegyelemmel lehet tartani. Elkészült a Hosz új alapszabálya, amely több kompromisszumot tartalmaz, elfogadásához 2/3-os többség szükséges.

Továbbá a képviselet egységes döntést fog hozni a szakszervezeti munkáért díjra jelölés ügyében. A Légierő Képviselet az őszi választmányi értekezlet előtt ülésezik legközelebb.

Fotók: Kiséri-Nagy Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.