2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Honvédos olimpikonok és katona sportolók elismerési ünnepsége

Hosz  |  2012. 09. 12., 11:30

A Honvédelmi Minisztérium büszke arra, hogy Magyar Honvédség kötelékében, illetve támogatásával több, mint 40 válogatott sportoló készülhet nap, mint nap a versenyekre. Az olimpia évében különösen fontosnak tartjuk, hogy díjazzuk ezt a rendkívüli munkát, és biztosítsuk támogatásunkról sportolóinkat, akik nemcsak az országnak, de a Magyar Honvédségnek is örömöt és büszkeséget hoznak eredményeikkel - hangzott el a Stefánia Kulturális és Szabadidő Központ dísztermében, szeptember 11-én. Hende Csaba honvédelmi minisztere kitüntetéseket adott át azok számára, akik a BHSE vagy a Magyar Honvédség kötelékében a 2012-es olimpián vagy más idei világversenyen eredményesen szerepeltek...

A Honvéd évtizedek óta kiemelkedő helyezéseket ér el a különböző szintü hazai és nemzetközi versenyeken, olimpiákon, hadseregbajnokságokon. E sikerek is mutatják, hogy az élcsoportba tartozik az egyesületek rangsorában: a londoni olimpia eredményei alapján a BHSE lett a legsikeresebb egyesület.

Kitüntetettek:

„Hazáért” kitüntető címet kapott kajak-kenu sportágban: Kozák Danuta, Kovács Katalin, Szabó Gabriella, vívás sportágban: Szilágyi Áron, öttusa sportágban: Marosi Ádám szerz. főhadnagy.

A honvédelemért kitüntető címet kapta vízilabda sportágban: Hárai Balázs, Szívós Márton, sportlövészetben: Sidi Péter.

Emléktárgyat kapott a Honvéd sportegyesület ügyvezető elnöke, Molnár Imre, vívás sportágban: Imre Géza, Somfai Péter, Boczkó Gábor.

Emlékérmet kapott sportlövészet sportágban: Sike Renáta, Joó Éva, öttusa sportágban: Tóth Adrienn őrmester, Kállai Ákos, karate WKF sportágban: Kasza László zászlós, erőemelés, fekvenyomás sportágban: Petróczki Magdolna szakaszvezető, búvárkodás sportágban: Kókai Dániel honvédtiszt, ejtőernyőzés sportágban: Bánszki Tamás százados, Hirschler Gábor Csaba zászlós, Orsy László főtörzsőrmester, karate /kiokushinkai/ sportágban: Pető Krisztián törzsőrmester,

fekvenyomás sportágban: Csizmadia Dávid, honvédtiszt jelölt, taekwon-do sportágban: Lázár Bence honvédtiszt jelölt, íjászat sportágban: Bánszki Gábor Tamás őrnagy, Balogh László őrnagy, sportlövészet (edző), Herczegh Szabolcs, kajak-kenu (edző) Csipes Ferenc, vízilabda (edző) Vad Lajos, vívás (edző), Udvarhelyi Gábor, Dancsházy-Nagy Tamás, vívás sportágban: Knapek Edina, kajak-kenu sportágban Horváth Gábor, vízilabda sportágban: Novák Ferenc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokkal költségesebb a svéd fegyveres erők Hkp 14 (leánykori nevén NHIndustries NH90) taktikai helikoptereinek üzemeltetése, mint amit korábban terveztek.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.