2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap Székesfehérvárott

Hosz  |  2012. 09. 19., 08:24

Több mint ezer fiatal is érkezett arra a nyílt napra, amit a híradók napja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést követően rendeztek meg Székesfehérváron, szeptember 17-én. Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred eseményén a Hosz munkatársai is jelen voltak...

A fegyvernemi nap jó lehetőség volt az ezred számára arra is, hogy a híradókat, a katonai kultúrát és a fegyvernemet megismertessék az érdeklődőkkel.  Éppen ezért dr. Révész Gyula mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka nyílt napot hirdetett, amelyre meghívta a városi általános és középiskolák diákjait.

A rendezvényre érkező fiatalokat a helyőrségi zenekar térzenéje fogadta (melynek tagja Grell Norbert az alapszervezeti vezetőnk), majd ezt követően a katonákkal közös tornán vehettek részt. A  látogatóknak lehetőségük volt statikus és dinamikus bemutatók megtekintésére is. Ezek során a diákok megismerkedhettek a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyverzeti és haditechnikai eszközökkel, jármüvekkel.

A bemutató egyik állomáshelye a Honvédszakszervezet kiállító sátra volt, ahol az érdeklődő diákok rövid tájékoztatót kaptak a 21 éves szervezet müködéséről, taglétszámáról és nagyobb éves rendezvényeiről.  

A résztvevő állandó állományból pedig két fő a helyszínen csatlakozott a Hosz népes táborához.  Külön érdekesség volt, hogy olyan Hosz-os szülők is felkeresték a kiállító helyünket, akik gyermekei is vonzódnak a katonai pálya iránt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.