2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap Székesfehérvárott

Hosz  |  2012. 09. 19., 08:24

Több mint ezer fiatal is érkezett arra a nyílt napra, amit a híradók napja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést követően rendeztek meg Székesfehérváron, szeptember 17-én. Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred eseményén a Hosz munkatársai is jelen voltak...

A fegyvernemi nap jó lehetőség volt az ezred számára arra is, hogy a híradókat, a katonai kultúrát és a fegyvernemet megismertessék az érdeklődőkkel.  Éppen ezért dr. Révész Gyula mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka nyílt napot hirdetett, amelyre meghívta a városi általános és középiskolák diákjait.

A rendezvényre érkező fiatalokat a helyőrségi zenekar térzenéje fogadta (melynek tagja Grell Norbert az alapszervezeti vezetőnk), majd ezt követően a katonákkal közös tornán vehettek részt. A  látogatóknak lehetőségük volt statikus és dinamikus bemutatók megtekintésére is. Ezek során a diákok megismerkedhettek a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyverzeti és haditechnikai eszközökkel, jármüvekkel.

A bemutató egyik állomáshelye a Honvédszakszervezet kiállító sátra volt, ahol az érdeklődő diákok rövid tájékoztatót kaptak a 21 éves szervezet müködéséről, taglétszámáról és nagyobb éves rendezvényeiről.  

A résztvevő állandó állományból pedig két fő a helyszínen csatlakozott a Hosz népes táborához.  Külön érdekesség volt, hogy olyan Hosz-os szülők is felkeresték a kiállító helyünket, akik gyermekei is vonzódnak a katonai pálya iránt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.