2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyílt nap Székesfehérvárott

Hosz  |  2012. 09. 19., 08:24

Több mint ezer fiatal is érkezett arra a nyílt napra, amit a híradók napja alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést követően rendeztek meg Székesfehérváron, szeptember 17-én. Az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred eseményén a Hosz munkatársai is jelen voltak...

A fegyvernemi nap jó lehetőség volt az ezred számára arra is, hogy a híradókat, a katonai kultúrát és a fegyvernemet megismertessék az érdeklődőkkel.  Éppen ezért dr. Révész Gyula mérnök ezredes, az alakulat parancsnoka nyílt napot hirdetett, amelyre meghívta a városi általános és középiskolák diákjait.

A rendezvényre érkező fiatalokat a helyőrségi zenekar térzenéje fogadta (melynek tagja Grell Norbert az alapszervezeti vezetőnk), majd ezt követően a katonákkal közös tornán vehettek részt. A  látogatóknak lehetőségük volt statikus és dinamikus bemutatók megtekintésére is. Ezek során a diákok megismerkedhettek a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyverzeti és haditechnikai eszközökkel, jármüvekkel.

A bemutató egyik állomáshelye a Honvédszakszervezet kiállító sátra volt, ahol az érdeklődő diákok rövid tájékoztatót kaptak a 21 éves szervezet müködéséről, taglétszámáról és nagyobb éves rendezvényeiről.  

A résztvevő állandó állományból pedig két fő a helyszínen csatlakozott a Hosz népes táborához.  Külön érdekesség volt, hogy olyan Hosz-os szülők is felkeresték a kiállító helyünket, akik gyermekei is vonzódnak a katonai pálya iránt.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.