2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a konföderációs csatlakozás kérdése

Hosz  |  2012. 09. 20., 09:39

A haderőnemek közül a szárazföld tartotta meg utolsóként saját képviseleti ülését. A szeptember 20-i eseményen is a jövő heti választmányi ülés előtt szereplő határozat-tervezetek, - közöttük kiemelten is a konföderációhoz történő csatlakozás lehetősége - az új Alapszabály tervezete, valamint a szárazföldi haderőnemnél szolgáló katonák legégetőbb problémái is mind-mind fókuszba került... 

Bálint Ákos képviseletvezető köszöntő szavai után ez alkalommal is a konföderációhoz történő csatlakozás lehetősége szerepelt elsőként a napirenden. Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke úgy fogalmazott, hogy a Honvédszakszervezet természetes helye a Liga nagy családjában van, mert ellentétben a többi konföderációval, a Liga pártsemleges. A Liga az egyetlen szakszervezeti szövetség, amely annak idején sztrájkot hirdetett a Fidesz ellen – tette hozzá Gaskó István, aki a pozitív üzenetekről, a katonai szakma társadalmasításáról, valamint a médiában indítandó reklámkampányról is beszélt.

Ezt követően dr. Mészáros Melinda azokról a sarokpontokról beszélt, amelyek a következő időszakban a Liga kiemelt feladatai lesznek, de szólt a közelmúltban lezajlott Orbán-Gaskó találkozó eredményeiről (szakszervezeti jogosultságok kiharcolása, a munkaidő-kedvezmény összevonása, jövedelmi korlát eltörlése, stb.) és a Liga fegyveres és rendvédelmi-, ifjúsági-, nő-, és nyugállományú tagozatáról is.

Czövek János Hosz elnök, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök pedig a Liga és a Hosz által közösen elért eddigi sikereket említette meg, majd a jövőbeni támogatásokról esett szó.

A délutáni program során Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségét (MOSZ) mutatta be. A MOSZ elnöke miután felelevenítette a versenyszférából szerveződő szövetség történetét és sikereit, hangsúlyozta: Amennyiben a Hosz bennünket választ, akkor biztosítjuk az érdekegyeztetés országos szintjén (OKÉT) történő megjelenést, de az üdültetés, az képzés, továbbképzés és a jogsegélyszolgálat terén is kiváló lehetőségeket tudunk biztosítani a katonáknak.

Az előadások után fórumot tartottak és a tagdíjra, a szolgáltatásokra, a közös szakszervezeti tevékenységre, a pályázatokra, a képzésekre vonatkozó kérdésekre, felvetésekre is válaszoltak a konföderációk vezetői.

Az értekezleten az új Alapszabály tervezete, így az új struktúra, valamint az átlátható, takarékos költségvetés és müködés is napirenden szerepelt. Az egyebek napirendi téma során, a fennálló problémák között említették meg a missziókból visszatérő katonák egészségügyi visszaszüréseinek elmaradását is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.