2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a konföderációs csatlakozás kérdése

Hosz  |  2012. 09. 20., 09:39

A haderőnemek közül a szárazföld tartotta meg utolsóként saját képviseleti ülését. A szeptember 20-i eseményen is a jövő heti választmányi ülés előtt szereplő határozat-tervezetek, - közöttük kiemelten is a konföderációhoz történő csatlakozás lehetősége - az új Alapszabály tervezete, valamint a szárazföldi haderőnemnél szolgáló katonák legégetőbb problémái is mind-mind fókuszba került... 

Bálint Ákos képviseletvezető köszöntő szavai után ez alkalommal is a konföderációhoz történő csatlakozás lehetősége szerepelt elsőként a napirenden. Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke úgy fogalmazott, hogy a Honvédszakszervezet természetes helye a Liga nagy családjában van, mert ellentétben a többi konföderációval, a Liga pártsemleges. A Liga az egyetlen szakszervezeti szövetség, amely annak idején sztrájkot hirdetett a Fidesz ellen – tette hozzá Gaskó István, aki a pozitív üzenetekről, a katonai szakma társadalmasításáról, valamint a médiában indítandó reklámkampányról is beszélt.

Ezt követően dr. Mészáros Melinda azokról a sarokpontokról beszélt, amelyek a következő időszakban a Liga kiemelt feladatai lesznek, de szólt a közelmúltban lezajlott Orbán-Gaskó találkozó eredményeiről (szakszervezeti jogosultságok kiharcolása, a munkaidő-kedvezmény összevonása, jövedelmi korlát eltörlése, stb.) és a Liga fegyveres és rendvédelmi-, ifjúsági-, nő-, és nyugállományú tagozatáról is.

Czövek János Hosz elnök, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök pedig a Liga és a Hosz által közösen elért eddigi sikereket említette meg, majd a jövőbeni támogatásokról esett szó.

A délutáni program során Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségét (MOSZ) mutatta be. A MOSZ elnöke miután felelevenítette a versenyszférából szerveződő szövetség történetét és sikereit, hangsúlyozta: Amennyiben a Hosz bennünket választ, akkor biztosítjuk az érdekegyeztetés országos szintjén (OKÉT) történő megjelenést, de az üdültetés, az képzés, továbbképzés és a jogsegélyszolgálat terén is kiváló lehetőségeket tudunk biztosítani a katonáknak.

Az előadások után fórumot tartottak és a tagdíjra, a szolgáltatásokra, a közös szakszervezeti tevékenységre, a pályázatokra, a képzésekre vonatkozó kérdésekre, felvetésekre is válaszoltak a konföderációk vezetői.

Az értekezleten az új Alapszabály tervezete, így az új struktúra, valamint az átlátható, takarékos költségvetés és müködés is napirenden szerepelt. Az egyebek napirendi téma során, a fennálló problémák között említették meg a missziókból visszatérő katonák egészségügyi visszaszüréseinek elmaradását is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.