2024. 06. 20. csütörtök
Rafael
: 396 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a konföderációs csatlakozás kérdése

Hosz  |  2012. 09. 20., 09:39

A haderőnemek közül a szárazföld tartotta meg utolsóként saját képviseleti ülését. A szeptember 20-i eseményen is a jövő heti választmányi ülés előtt szereplő határozat-tervezetek, - közöttük kiemelten is a konföderációhoz történő csatlakozás lehetősége - az új Alapszabály tervezete, valamint a szárazföldi haderőnemnél szolgáló katonák legégetőbb problémái is mind-mind fókuszba került... 

Bálint Ákos képviseletvezető köszöntő szavai után ez alkalommal is a konföderációhoz történő csatlakozás lehetősége szerepelt elsőként a napirenden. Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke úgy fogalmazott, hogy a Honvédszakszervezet természetes helye a Liga nagy családjában van, mert ellentétben a többi konföderációval, a Liga pártsemleges. A Liga az egyetlen szakszervezeti szövetség, amely annak idején sztrájkot hirdetett a Fidesz ellen – tette hozzá Gaskó István, aki a pozitív üzenetekről, a katonai szakma társadalmasításáról, valamint a médiában indítandó reklámkampányról is beszélt.

Ezt követően dr. Mészáros Melinda azokról a sarokpontokról beszélt, amelyek a következő időszakban a Liga kiemelt feladatai lesznek, de szólt a közelmúltban lezajlott Orbán-Gaskó találkozó eredményeiről (szakszervezeti jogosultságok kiharcolása, a munkaidő-kedvezmény összevonása, jövedelmi korlát eltörlése, stb.) és a Liga fegyveres és rendvédelmi-, ifjúsági-, nő-, és nyugállományú tagozatáról is.

Czövek János Hosz elnök, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök pedig a Liga és a Hosz által közösen elért eddigi sikereket említette meg, majd a jövőbeni támogatásokról esett szó.

A délutáni program során Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségét (MOSZ) mutatta be. A MOSZ elnöke miután felelevenítette a versenyszférából szerveződő szövetség történetét és sikereit, hangsúlyozta: Amennyiben a Hosz bennünket választ, akkor biztosítjuk az érdekegyeztetés országos szintjén (OKÉT) történő megjelenést, de az üdültetés, az képzés, továbbképzés és a jogsegélyszolgálat terén is kiváló lehetőségeket tudunk biztosítani a katonáknak.

Az előadások után fórumot tartottak és a tagdíjra, a szolgáltatásokra, a közös szakszervezeti tevékenységre, a pályázatokra, a képzésekre vonatkozó kérdésekre, felvetésekre is válaszoltak a konföderációk vezetői.

Az értekezleten az új Alapszabály tervezete, így az új struktúra, valamint az átlátható, takarékos költségvetés és müködés is napirenden szerepelt. Az egyebek napirendi téma során, a fennálló problémák között említették meg a missziókból visszatérő katonák egészségügyi visszaszüréseinek elmaradását is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Amerikai és magyar katonák részvételével – az előző évhez hasonlóan – az MH 47. Bázisrepülőtéren landolt egy amerikai KC-135 Stratotanker légi utántöltő repülőgép, hogy egy esetleges vészhelyzetet szimuláljanak.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.