2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a konföderációs csatlakozás kérdése

Hosz  |  2012. 09. 20., 09:39

A haderőnemek közül a szárazföld tartotta meg utolsóként saját képviseleti ülését. A szeptember 20-i eseményen is a jövő heti választmányi ülés előtt szereplő határozat-tervezetek, - közöttük kiemelten is a konföderációhoz történő csatlakozás lehetősége - az új Alapszabály tervezete, valamint a szárazföldi haderőnemnél szolgáló katonák legégetőbb problémái is mind-mind fókuszba került... 

Bálint Ákos képviseletvezető köszöntő szavai után ez alkalommal is a konföderációhoz történő csatlakozás lehetősége szerepelt elsőként a napirenden. Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke úgy fogalmazott, hogy a Honvédszakszervezet természetes helye a Liga nagy családjában van, mert ellentétben a többi konföderációval, a Liga pártsemleges. A Liga az egyetlen szakszervezeti szövetség, amely annak idején sztrájkot hirdetett a Fidesz ellen – tette hozzá Gaskó István, aki a pozitív üzenetekről, a katonai szakma társadalmasításáról, valamint a médiában indítandó reklámkampányról is beszélt.

Ezt követően dr. Mészáros Melinda azokról a sarokpontokról beszélt, amelyek a következő időszakban a Liga kiemelt feladatai lesznek, de szólt a közelmúltban lezajlott Orbán-Gaskó találkozó eredményeiről (szakszervezeti jogosultságok kiharcolása, a munkaidő-kedvezmény összevonása, jövedelmi korlát eltörlése, stb.) és a Liga fegyveres és rendvédelmi-, ifjúsági-, nő-, és nyugállományú tagozatáról is.

Czövek János Hosz elnök, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök pedig a Liga és a Hosz által közösen elért eddigi sikereket említette meg, majd a jövőbeni támogatásokról esett szó.

A délutáni program során Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségét (MOSZ) mutatta be. A MOSZ elnöke miután felelevenítette a versenyszférából szerveződő szövetség történetét és sikereit, hangsúlyozta: Amennyiben a Hosz bennünket választ, akkor biztosítjuk az érdekegyeztetés országos szintjén (OKÉT) történő megjelenést, de az üdültetés, az képzés, továbbképzés és a jogsegélyszolgálat terén is kiváló lehetőségeket tudunk biztosítani a katonáknak.

Az előadások után fórumot tartottak és a tagdíjra, a szolgáltatásokra, a közös szakszervezeti tevékenységre, a pályázatokra, a képzésekre vonatkozó kérdésekre, felvetésekre is válaszoltak a konföderációk vezetői.

Az értekezleten az új Alapszabály tervezete, így az új struktúra, valamint az átlátható, takarékos költségvetés és müködés is napirenden szerepelt. Az egyebek napirendi téma során, a fennálló problémák között említették meg a missziókból visszatérő katonák egészségügyi visszaszüréseinek elmaradását is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.