2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Koszorúzás Pákozdon a Haderőnemi nap alkalmából

Hosz  |  2012. 10. 01., 11:35

A szárazföldi haderőnem napját immár harmadik alkalommal rendezte meg a Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP), a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, a Honvédfesztivál elnevezésű eseménysorozattal együtt. A koszorúzáson szakszervezetünket Czövek János elnök és e sorok írója képviselte...

Az egész napos rendezvénysorozatot Huszár János dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke nyitotta meg. Ünnepi beszédében hangsúlyozta: „Korunk nemzeti haderejében a szárazföldi haderőnem csapatai olyan szilárd képességet jelentenek, amelyre alapozva a haderő betöltheti küldetését hazánk biztonságának szavatolásában, szövetségi és nemzetközi vállalásaink teljesítésében.”. A rendezvény ideje alatt 1848-as, első és második világháborús, 1956-os, illetve a Magyar Néphadsereg és a Magyar Honvédség korszakait felidéző egyenruhákba öltözött hagyományőrzők is bemutatkoztak.

A résztvevők - mint minden esztendőben - idén is megkoszorúzták Dr. Gyuricza Béla vezérezredes, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör örökös elnökének emléktábláját, majd a pákozdi csata 164. évfordulója alkalmából rendezett központi ünnepségen dr. Cser-Palkovics András mondott köszöntőt és Székesfehérvár polgárai nevében helyezte el a kegyelet virágait az 1848-as emlékmünél.

A Honvédszakszervzet nevében Czövek János és Németh Nándor koszorúzott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.