2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Koszorúzás Pákozdon a Haderőnemi nap alkalmából

Hosz  |  2012. 10. 01., 11:35

A szárazföldi haderőnem napját immár harmadik alkalommal rendezte meg a Katonai Emlékpark Pákozd (KEMPP), a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, a Honvédfesztivál elnevezésű eseménysorozattal együtt. A koszorúzáson szakszervezetünket Czövek János elnök és e sorok írója képviselte...

Az egész napos rendezvénysorozatot Huszár János dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke nyitotta meg. Ünnepi beszédében hangsúlyozta: „Korunk nemzeti haderejében a szárazföldi haderőnem csapatai olyan szilárd képességet jelentenek, amelyre alapozva a haderő betöltheti küldetését hazánk biztonságának szavatolásában, szövetségi és nemzetközi vállalásaink teljesítésében.”. A rendezvény ideje alatt 1848-as, első és második világháborús, 1956-os, illetve a Magyar Néphadsereg és a Magyar Honvédség korszakait felidéző egyenruhákba öltözött hagyományőrzők is bemutatkoztak.

A résztvevők - mint minden esztendőben - idén is megkoszorúzták Dr. Gyuricza Béla vezérezredes, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör örökös elnökének emléktábláját, majd a pákozdi csata 164. évfordulója alkalmából rendezett központi ünnepségen dr. Cser-Palkovics András mondott köszöntőt és Székesfehérvár polgárai nevében helyezte el a kegyelet virágait az 1848-as emlékmünél.

A Honvédszakszervzet nevében Czövek János és Németh Nándor koszorúzott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.