2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Október 7.: A Tisztes Munka Világnapja

Hosz  |  2012. 10. 08., 12:13

A Liga Szakszervezetek Ifjúsági Tagozata idén is látványos, figyelemfelkeltő köztéri akcióval emlékeztetett mindenkit, a Tisztes Munka Világnapján, hogy mindenkinek jár a munkalehetőség, a tisztes bér, a méltányos foglalkoztatási körülmények, szociális háló, és hogy a fiataloknak szükségük van oktatásra és képzésre.Az igazán jó hangulatú október 7-i figyelemfelkeltő akción - a mintegy félszáz aktivista között - ott volt alelnökünk, Bazsik István is...

A Tisztes Munka Világnapján, Budapesten, a Kálvin tér közelében, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár előtt gyültek össze mintegy ötvenen, ahol a fiatal munkavállalókat marionett bábuként rángatták egy állványról a munkáltatók, míg a politika a legkülönbözőbb intézkedésekkel - papírgalacsinba gyürve - szórta meg őket.

A LIGA Szakszervezetek nagy esernyőkkel védte meg őket, míg az aktivisták kiszabadították a bábukat a kötelékeikből.

Így védik ugyanis meg a kollektív tárgyalások, a szervezettség, a szakszervezeti közösség az egyes munkavállalókat az őket ért egyéni sérelmektől.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.