2018. 02. 25.
Géza
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elfoglaltuk a Fővárosi Nagycirkuszt

Hosz  |  2012. 12. 17., 09:02

Miénk volt a cirkusz, hiszen december 15-16-án tartottuk évzáró rendezvényeinket. Szombaton mintegy 400 szakszervezeti tagunk és családtagja, míg a két vasárnapi előadáson kb. 1800, tehát összesen 2200 Hosz tag és családtag tekintette meg a nagyszerű produkciókat. A szolgáltatás-és tagszervezőtől kapott információk alapján mindez azt jelenti, hogy - a három előadás során - szakszervezetünk összesen közel 5 millió forintos kedvezményt nyújtott a közönséget alkotó tagságnak. A vasárnapi fővárosi cirkuszfoglalás alkalmával Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök köszöntötték a nagyérdeműt... 

Egyénileg és honvédségi autóbuszokkal érkeztek tagjaink és családtagjaik a vasárnap délelőtti előadásra. Már a bejáratnál kedves fogadtatásban részesült minden vendégünk, a kicsik pedig Hosz-os zászlócskákat is kézbe vehettek. A két alelnök mellett Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező, Lippai Csaba és Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivők üdvözölték a vidéki és fővárosi alapszervezetektől érkező csoportokat.

Miután mindenki elfoglalta helyét, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök köszöntötték a megjelenteket. Bazsik István az adventi hangulatra és a hagyományosan nagy sikerü évzáró rendezvényre, mint kiváló kikapcsolódási lehetőségre hívta fel a figyelmet, majd azt kívánta mindenkinek, hogy ,,20%-kal szebb és eredményesebb legyen a jövő". Szendrei Zoltán pedig áldott karácsonyt és boldog új esztendőt kívánt a tagságnak.

Ezt követően - kiváló müsorvezetés és a francia bóhoc, Francesco jelenetei mellett - megkezdődtek a jobbnál jobb produkciók. Elsőként egy igazi ,,katonai müsorszám"-ot, a ,,ranglétra sztárjai"-t láthattuk, majd német artisták ás vicces pávinjaik következtek.

Az etióp artisták egymást követő 20 salto moltare-ja után nagy sikert arattak a Baros Imre Artistaképző Szakiskola növendékei. Müsorukat a tehetségkutatókból jól ismert Hien dalát előadó Markó Fruzsina színesítette.

El macho gaucho nagyon jó hangulatot keltett és még kedves vendégünket, Sándor Zsolt dandártábornokot és nejét is ,,megtornáztatta". A tatai dandár parancsnokát nem kellett félteni, nagyon bátran türte a produkció veszélyeit, de megérte, hiszen a végén nagy taps volt a jutalma.

Ezt követően a gyerekeknek kedveskedtek a müvészek. A két tengerész, Alíz és Stefano fókái megnevettették a kicsikat és nagyokat egyaránt.  

A londoni olimpián is szájtátva figyelt artistánk, Simek László is elkápráztatta a közönséget, fantasztikus ,,halálkerék" mutatványa nagy tapsot aratott. Ezután a jól megérdemelt szünet következett, a müsorvezető felszólítására mindenki ,,infúzióra", azaz a büfékben kapható finom étkekre és italokra kötötte magát tagságunk apraja-nagyja.

A szünetben a fókákkal fényképezkedő gyerekek lepték el a porondot, majd újra az állatoké lett a főszerep. Volt olyan pillanat, amikor szamár, kecske, pávián és tyúk egymás alatt, illetve felett toporgott, de olyan is, amikor az egyik mangalicát ,,lovagolta" meg az idomár.

Ezt követően megint Francesco percei jöttek, ,,János bácsi"-t invitálta a manézsba, ám ,,csak" Jáger Lajos és egy ,,müvésztársa" lépett a közönség elé. A kecskeméti alapszervezetőnek nem volt más választása, beöltözött a cirkusz királyának, mentségére szólva a ,,királyné" is mindent megtett a produkció életszerüségéért.

Aztán az egykereküzés artista-sztárjai, majd egy igazi zsonglőr után egy fantasztikus papagájshow szórakoztatta a mieinket.

A rendkívül jól összeállított program végén Noé Ruben kapott szerepet a lengőtrapézon, majd a hihetetlen atletikus kenyai ugrócsoport mutatta be, hogy ők a legjobbak a ,,szeren". A cirkuszi kavalkádot fantasztikus finálé zárta.  

És, hogy jól érezte-e magát a cirkuszlátogató közönség? Megtudhatják, ha a szakszervezeti tagjainkkal készített interjúinkat az Egység újság januári számában elolvassák.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.

  Háború Művészete magazin

Továbbra sincs megfelelő állapotban a német hadsereg (Bundeswehr), a felszerelésben és a személyi állományban is hiányosságok mutatkoznak, illetve sok katona túlterhelt.