2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elfoglaltuk a Fővárosi Nagycirkuszt

Hosz  |  2012. 12. 17., 09:02

Miénk volt a cirkusz, hiszen december 15-16-án tartottuk évzáró rendezvényeinket. Szombaton mintegy 400 szakszervezeti tagunk és családtagja, míg a két vasárnapi előadáson kb. 1800, tehát összesen 2200 Hosz tag és családtag tekintette meg a nagyszerű produkciókat. A szolgáltatás-és tagszervezőtől kapott információk alapján mindez azt jelenti, hogy - a három előadás során - szakszervezetünk összesen közel 5 millió forintos kedvezményt nyújtott a közönséget alkotó tagságnak. A vasárnapi fővárosi cirkuszfoglalás alkalmával Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök köszöntötték a nagyérdeműt... 

Egyénileg és honvédségi autóbuszokkal érkeztek tagjaink és családtagjaik a vasárnap délelőtti előadásra. Már a bejáratnál kedves fogadtatásban részesült minden vendégünk, a kicsik pedig Hosz-os zászlócskákat is kézbe vehettek. A két alelnök mellett Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező, Lippai Csaba és Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivők üdvözölték a vidéki és fővárosi alapszervezetektől érkező csoportokat.

Miután mindenki elfoglalta helyét, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök köszöntötték a megjelenteket. Bazsik István az adventi hangulatra és a hagyományosan nagy sikerü évzáró rendezvényre, mint kiváló kikapcsolódási lehetőségre hívta fel a figyelmet, majd azt kívánta mindenkinek, hogy ,,20%-kal szebb és eredményesebb legyen a jövő". Szendrei Zoltán pedig áldott karácsonyt és boldog új esztendőt kívánt a tagságnak.

Ezt követően - kiváló müsorvezetés és a francia bóhoc, Francesco jelenetei mellett - megkezdődtek a jobbnál jobb produkciók. Elsőként egy igazi ,,katonai müsorszám"-ot, a ,,ranglétra sztárjai"-t láthattuk, majd német artisták ás vicces pávinjaik következtek.

Az etióp artisták egymást követő 20 salto moltare-ja után nagy sikert arattak a Baros Imre Artistaképző Szakiskola növendékei. Müsorukat a tehetségkutatókból jól ismert Hien dalát előadó Markó Fruzsina színesítette.

El macho gaucho nagyon jó hangulatot keltett és még kedves vendégünket, Sándor Zsolt dandártábornokot és nejét is ,,megtornáztatta". A tatai dandár parancsnokát nem kellett félteni, nagyon bátran türte a produkció veszélyeit, de megérte, hiszen a végén nagy taps volt a jutalma.

Ezt követően a gyerekeknek kedveskedtek a müvészek. A két tengerész, Alíz és Stefano fókái megnevettették a kicsikat és nagyokat egyaránt.  

A londoni olimpián is szájtátva figyelt artistánk, Simek László is elkápráztatta a közönséget, fantasztikus ,,halálkerék" mutatványa nagy tapsot aratott. Ezután a jól megérdemelt szünet következett, a müsorvezető felszólítására mindenki ,,infúzióra", azaz a büfékben kapható finom étkekre és italokra kötötte magát tagságunk apraja-nagyja.

A szünetben a fókákkal fényképezkedő gyerekek lepték el a porondot, majd újra az állatoké lett a főszerep. Volt olyan pillanat, amikor szamár, kecske, pávián és tyúk egymás alatt, illetve felett toporgott, de olyan is, amikor az egyik mangalicát ,,lovagolta" meg az idomár.

Ezt követően megint Francesco percei jöttek, ,,János bácsi"-t invitálta a manézsba, ám ,,csak" Jáger Lajos és egy ,,müvésztársa" lépett a közönség elé. A kecskeméti alapszervezetőnek nem volt más választása, beöltözött a cirkusz királyának, mentségére szólva a ,,királyné" is mindent megtett a produkció életszerüségéért.

Aztán az egykereküzés artista-sztárjai, majd egy igazi zsonglőr után egy fantasztikus papagájshow szórakoztatta a mieinket.

A rendkívül jól összeállított program végén Noé Ruben kapott szerepet a lengőtrapézon, majd a hihetetlen atletikus kenyai ugrócsoport mutatta be, hogy ők a legjobbak a ,,szeren". A cirkuszi kavalkádot fantasztikus finálé zárta.  

És, hogy jól érezte-e magát a cirkuszlátogató közönség? Megtudhatják, ha a szakszervezeti tagjainkkal készített interjúinkat az Egység újság januári számában elolvassák.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.