2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elfoglaltuk a Fővárosi Nagycirkuszt

Hosz  |  2012. 12. 17., 09:02

Miénk volt a cirkusz, hiszen december 15-16-án tartottuk évzáró rendezvényeinket. Szombaton mintegy 400 szakszervezeti tagunk és családtagja, míg a két vasárnapi előadáson kb. 1800, tehát összesen 2200 Hosz tag és családtag tekintette meg a nagyszerű produkciókat. A szolgáltatás-és tagszervezőtől kapott információk alapján mindez azt jelenti, hogy - a három előadás során - szakszervezetünk összesen közel 5 millió forintos kedvezményt nyújtott a közönséget alkotó tagságnak. A vasárnapi fővárosi cirkuszfoglalás alkalmával Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök köszöntötték a nagyérdeműt... 

Egyénileg és honvédségi autóbuszokkal érkeztek tagjaink és családtagjaik a vasárnap délelőtti előadásra. Már a bejáratnál kedves fogadtatásban részesült minden vendégünk, a kicsik pedig Hosz-os zászlócskákat is kézbe vehettek. A két alelnök mellett Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező, Lippai Csaba és Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivők üdvözölték a vidéki és fővárosi alapszervezetektől érkező csoportokat.

Miután mindenki elfoglalta helyét, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök köszöntötték a megjelenteket. Bazsik István az adventi hangulatra és a hagyományosan nagy sikerü évzáró rendezvényre, mint kiváló kikapcsolódási lehetőségre hívta fel a figyelmet, majd azt kívánta mindenkinek, hogy ,,20%-kal szebb és eredményesebb legyen a jövő". Szendrei Zoltán pedig áldott karácsonyt és boldog új esztendőt kívánt a tagságnak.

Ezt követően - kiváló müsorvezetés és a francia bóhoc, Francesco jelenetei mellett - megkezdődtek a jobbnál jobb produkciók. Elsőként egy igazi ,,katonai müsorszám"-ot, a ,,ranglétra sztárjai"-t láthattuk, majd német artisták ás vicces pávinjaik következtek.

Az etióp artisták egymást követő 20 salto moltare-ja után nagy sikert arattak a Baros Imre Artistaképző Szakiskola növendékei. Müsorukat a tehetségkutatókból jól ismert Hien dalát előadó Markó Fruzsina színesítette.

El macho gaucho nagyon jó hangulatot keltett és még kedves vendégünket, Sándor Zsolt dandártábornokot és nejét is ,,megtornáztatta". A tatai dandár parancsnokát nem kellett félteni, nagyon bátran türte a produkció veszélyeit, de megérte, hiszen a végén nagy taps volt a jutalma.

Ezt követően a gyerekeknek kedveskedtek a müvészek. A két tengerész, Alíz és Stefano fókái megnevettették a kicsikat és nagyokat egyaránt.  

A londoni olimpián is szájtátva figyelt artistánk, Simek László is elkápráztatta a közönséget, fantasztikus ,,halálkerék" mutatványa nagy tapsot aratott. Ezután a jól megérdemelt szünet következett, a müsorvezető felszólítására mindenki ,,infúzióra", azaz a büfékben kapható finom étkekre és italokra kötötte magát tagságunk apraja-nagyja.

A szünetben a fókákkal fényképezkedő gyerekek lepték el a porondot, majd újra az állatoké lett a főszerep. Volt olyan pillanat, amikor szamár, kecske, pávián és tyúk egymás alatt, illetve felett toporgott, de olyan is, amikor az egyik mangalicát ,,lovagolta" meg az idomár.

Ezt követően megint Francesco percei jöttek, ,,János bácsi"-t invitálta a manézsba, ám ,,csak" Jáger Lajos és egy ,,müvésztársa" lépett a közönség elé. A kecskeméti alapszervezetőnek nem volt más választása, beöltözött a cirkusz királyának, mentségére szólva a ,,királyné" is mindent megtett a produkció életszerüségéért.

Aztán az egykereküzés artista-sztárjai, majd egy igazi zsonglőr után egy fantasztikus papagájshow szórakoztatta a mieinket.

A rendkívül jól összeállított program végén Noé Ruben kapott szerepet a lengőtrapézon, majd a hihetetlen atletikus kenyai ugrócsoport mutatta be, hogy ők a legjobbak a ,,szeren". A cirkuszi kavalkádot fantasztikus finálé zárta.  

És, hogy jól érezte-e magát a cirkuszlátogató közönség? Megtudhatják, ha a szakszervezeti tagjainkkal készített interjúinkat az Egység újság januári számában elolvassák.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.