2017. 11. 23. csütörtök
Kelemen, Klementina
: 313 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elfoglaltuk a Fővárosi Nagycirkuszt

Hosz  |  2012. 12. 17., 09:02

Miénk volt a cirkusz, hiszen december 15-16-án tartottuk évzáró rendezvényeinket. Szombaton mintegy 400 szakszervezeti tagunk és családtagja, míg a két vasárnapi előadáson kb. 1800, tehát összesen 2200 Hosz tag és családtag tekintette meg a nagyszerű produkciókat. A szolgáltatás-és tagszervezőtől kapott információk alapján mindez azt jelenti, hogy - a három előadás során - szakszervezetünk összesen közel 5 millió forintos kedvezményt nyújtott a közönséget alkotó tagságnak. A vasárnapi fővárosi cirkuszfoglalás alkalmával Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök köszöntötték a nagyérdeműt... 

Egyénileg és honvédségi autóbuszokkal érkeztek tagjaink és családtagjaik a vasárnap délelőtti előadásra. Már a bejáratnál kedves fogadtatásban részesült minden vendégünk, a kicsik pedig Hosz-os zászlócskákat is kézbe vehettek. A két alelnök mellett Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező, Lippai Csaba és Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivők üdvözölték a vidéki és fővárosi alapszervezetektől érkező csoportokat.

Miután mindenki elfoglalta helyét, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök köszöntötték a megjelenteket. Bazsik István az adventi hangulatra és a hagyományosan nagy sikerü évzáró rendezvényre, mint kiváló kikapcsolódási lehetőségre hívta fel a figyelmet, majd azt kívánta mindenkinek, hogy ,,20%-kal szebb és eredményesebb legyen a jövő". Szendrei Zoltán pedig áldott karácsonyt és boldog új esztendőt kívánt a tagságnak.

Ezt követően - kiváló müsorvezetés és a francia bóhoc, Francesco jelenetei mellett - megkezdődtek a jobbnál jobb produkciók. Elsőként egy igazi ,,katonai müsorszám"-ot, a ,,ranglétra sztárjai"-t láthattuk, majd német artisták ás vicces pávinjaik következtek.

Az etióp artisták egymást követő 20 salto moltare-ja után nagy sikert arattak a Baros Imre Artistaképző Szakiskola növendékei. Müsorukat a tehetségkutatókból jól ismert Hien dalát előadó Markó Fruzsina színesítette.

El macho gaucho nagyon jó hangulatot keltett és még kedves vendégünket, Sándor Zsolt dandártábornokot és nejét is ,,megtornáztatta". A tatai dandár parancsnokát nem kellett félteni, nagyon bátran türte a produkció veszélyeit, de megérte, hiszen a végén nagy taps volt a jutalma.

Ezt követően a gyerekeknek kedveskedtek a müvészek. A két tengerész, Alíz és Stefano fókái megnevettették a kicsikat és nagyokat egyaránt.  

A londoni olimpián is szájtátva figyelt artistánk, Simek László is elkápráztatta a közönséget, fantasztikus ,,halálkerék" mutatványa nagy tapsot aratott. Ezután a jól megérdemelt szünet következett, a müsorvezető felszólítására mindenki ,,infúzióra", azaz a büfékben kapható finom étkekre és italokra kötötte magát tagságunk apraja-nagyja.

A szünetben a fókákkal fényképezkedő gyerekek lepték el a porondot, majd újra az állatoké lett a főszerep. Volt olyan pillanat, amikor szamár, kecske, pávián és tyúk egymás alatt, illetve felett toporgott, de olyan is, amikor az egyik mangalicát ,,lovagolta" meg az idomár.

Ezt követően megint Francesco percei jöttek, ,,János bácsi"-t invitálta a manézsba, ám ,,csak" Jáger Lajos és egy ,,müvésztársa" lépett a közönség elé. A kecskeméti alapszervezetőnek nem volt más választása, beöltözött a cirkusz királyának, mentségére szólva a ,,királyné" is mindent megtett a produkció életszerüségéért.

Aztán az egykereküzés artista-sztárjai, majd egy igazi zsonglőr után egy fantasztikus papagájshow szórakoztatta a mieinket.

A rendkívül jól összeállított program végén Noé Ruben kapott szerepet a lengőtrapézon, majd a hihetetlen atletikus kenyai ugrócsoport mutatta be, hogy ők a legjobbak a ,,szeren". A cirkuszi kavalkádot fantasztikus finálé zárta.  

És, hogy jól érezte-e magát a cirkuszlátogató közönség? Megtudhatják, ha a szakszervezeti tagjainkkal készített interjúinkat az Egység újság januári számában elolvassák.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A napokban az egyik közösségi oldalon néhány fotó jelent meg a vélhetően nemrégen átadott új Jak-130-asokról, melyeket Oroszország szállított le Mianmarnak.

  Háború Művészete magazin

Az elmúlt néhány esztendőben ismét felértékelődtek a hagyományos védelmi feladatokra optimalizált fegyverrendszerek, így az irányított páncéltörő rakéták. A NATO keleti szárnyának szinte minden országa komoly fejlesztésekbe fogott ezen a területen.