2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vargha Tamás kiemelt figyelmet szán az érdekképviseleti kérdéseknek

Hosz  |  2012. 10. 17., 18:31

Vargha Tamást október 16-án nevezte ki – a miniszterelnök javaslatára – Áder János köztársasági elnök. Az új államtitkár – az MTI-nek adott interjújában – elmondta: továbblépésnek számíthat az önkéntes tartalékos rendszer teljes feltöltése 2014-ig, és ugyanilyen fontos az ország védelme szempontjából például a helikopterállomány fenntartása, illetve fejlesztése. „Rendkívül fontosnak tartom, hogy az önkéntes tartalékos rendszert felépítsük és továbbfejlesszük, valamint hogy a nyugállományba vonult, de még erejük teljében lévő tisztek és altisztek tudását, képzettségét és képességeit ne hagyjuk elveszni.” Hozzátette, hogy lényegesnek tartja a gyermekek alapvető honvédelmi oktatását is. Vargha Tamás fontosnak nevezte még a missziós szerepvállalást a szövetségesi kapcsolatok és a katonák „hadrafoghatósága” miatt is. Megjegyezte, hogy kiemelt figyelmet szentel a jövőben a tárcán belül a sportügyeknek, a társadalmi kapcsolatoknak, a Hadtörténeti Intézet és Múzeumnak, a tábori lelkészi szolgálatoknak és az érdek-képviseleti kérdéseknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.