2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vargha Tamás kiemelt figyelmet szán az érdekképviseleti kérdéseknek

Hosz  |  2012. 10. 17., 18:31

Vargha Tamást október 16-án nevezte ki – a miniszterelnök javaslatára – Áder János köztársasági elnök. Az új államtitkár – az MTI-nek adott interjújában – elmondta: továbblépésnek számíthat az önkéntes tartalékos rendszer teljes feltöltése 2014-ig, és ugyanilyen fontos az ország védelme szempontjából például a helikopterállomány fenntartása, illetve fejlesztése. „Rendkívül fontosnak tartom, hogy az önkéntes tartalékos rendszert felépítsük és továbbfejlesszük, valamint hogy a nyugállományba vonult, de még erejük teljében lévő tisztek és altisztek tudását, képzettségét és képességeit ne hagyjuk elveszni.” Hozzátette, hogy lényegesnek tartja a gyermekek alapvető honvédelmi oktatását is. Vargha Tamás fontosnak nevezte még a missziós szerepvállalást a szövetségesi kapcsolatok és a katonák „hadrafoghatósága” miatt is. Megjegyezte, hogy kiemelt figyelmet szentel a jövőben a tárcán belül a sportügyeknek, a társadalmi kapcsolatoknak, a Hadtörténeti Intézet és Múzeumnak, a tábori lelkészi szolgálatoknak és az érdek-képviseleti kérdéseknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.