2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkezdődtek az egyeztetések a bérmaradvány ügyében

Hosz  |  2012. 10. 26., 10:17

Szakszervezetünk vezetői a HÉF munkavállalói oldalán helyet foglaló szervezetek képviselőivel közösen, szakmai egyeztetést folytattak a HM KPH főigazgatója által vezetett tárgyalócsoporttal. Az október 25-i tárgyaláson Czövek János elnök mellett Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő képviselte a Hosz-t... 

A megbeszélés témáját a 2012. évi "Bérmegállapodás" VI. 10-es pontja szolgáltatta, mely szerint:"2012. II. félévben megvizsgálja a személyi juttatásokon esetlegesen képződő megtakarításokat és azok felhasználásáról a szakszervezetekkel egyeztet”.

Fodor Péter ezredes, a HM KPH főigazgatója arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a szakmai szervek számításai szerint a személyi juttatásokon nem képződött maradvány. A munkavállalói oldalon résztvevő valamennyi szervezet képviselője mélységes csalódottságának adott hangot a bejelentés kapcsán.

A Honvédszakszervezet kifejtette, hogy a katonák és családjaik egyre rosszabb anyagi és szociális körülmények között élnek, így még az év vége, illetve a Karácsony előtt számítanak az egyszeri kifizetésre.

Szakszervezetünk a HÉF munkavállalói oldalának többi tagjával közösen további egyeztetéseket kezdeményezett a tárca politikai és katonai vezetőivel az éves munka teljesítmény-elismerése érdekében. Ennek eredményeként október 31-én Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára fogadja a szakszervezetek kéviselőit. 

A HM KPH főigazgatója arról is  tájékoztatott, hogy az október havi illetmények kifizetésére még ebben a hónapban sor kerül.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.