2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elkezdődtek az egyeztetések a bérmaradvány ügyében

Hosz  |  2012. 10. 26., 10:17

Szakszervezetünk vezetői a HÉF munkavállalói oldalán helyet foglaló szervezetek képviselőivel közösen, szakmai egyeztetést folytattak a HM KPH főigazgatója által vezetett tárgyalócsoporttal. Az október 25-i tárgyaláson Czövek János elnök mellett Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő képviselte a Hosz-t... 

A megbeszélés témáját a 2012. évi "Bérmegállapodás" VI. 10-es pontja szolgáltatta, mely szerint:"2012. II. félévben megvizsgálja a személyi juttatásokon esetlegesen képződő megtakarításokat és azok felhasználásáról a szakszervezetekkel egyeztet”.

Fodor Péter ezredes, a HM KPH főigazgatója arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a szakmai szervek számításai szerint a személyi juttatásokon nem képződött maradvány. A munkavállalói oldalon résztvevő valamennyi szervezet képviselője mélységes csalódottságának adott hangot a bejelentés kapcsán.

A Honvédszakszervezet kifejtette, hogy a katonák és családjaik egyre rosszabb anyagi és szociális körülmények között élnek, így még az év vége, illetve a Karácsony előtt számítanak az egyszeri kifizetésre.

Szakszervezetünk a HÉF munkavállalói oldalának többi tagjával közösen további egyeztetéseket kezdeményezett a tárca politikai és katonai vezetőivel az éves munka teljesítmény-elismerése érdekében. Ennek eredményeként október 31-én Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára fogadja a szakszervezetek kéviselőit. 

A HM KPH főigazgatója arról is  tájékoztatott, hogy az október havi illetmények kifizetésére még ebben a hónapban sor kerül.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.