2018. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az államtitkár és a szakszervezeti vezetők

Hosz  |  2012. 10. 31., 16:54

A tárgyalások híve, illetve a honvédelem ügye iránt elkötelezett és kellően érzékeny, a honvédelmet támogató ember vagyok - hangsúlyozta Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára azon a bemutatkozó látogatáson, melyen a tárca égisze alá tartozó szakszervezetek és társadalmi szervezetek vezetőit fogadta. Az október 31-i viziten a Hosz mellett a Hodosz, a BEOSZ, a MATASZ és a CSÉSZ vezetője is elmondta a saját szervezetéről szükségesnek tartott legfontosabb tudnivalókat. Szakszervezetünk képviseletében Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnök adott részletes tájékoztatást...

Alig két hete vagyok államtitkár, de már ilyen rövid hivatali idő után is fontosnak tartottam, hogy fogadjam a társadalmi szervezetek vezetőit - mondta az új parlamenti államtitkár a megbeszélés elején. A rövid üdvözlést követően előbb a BEOSZ, majd a CSÉSZ, aztán a Hosz, a MATASZ, végül pedig a Hodosz vezetője mondta el az általa képviselt szervezetről a legfontosabb ismérveket.

Bazsik István alelnök először a 21 esztendős szakszervezetünk történetét elevenítette fel röviden, majd a taglétszámról, a hivatásos- szerződéses és nyugállományú létszám-arányokról tájékoztatta Vargha Tamást. Ezt követően a klasszikus érdekképviseleti tevékenységről, a mindig időszerü bérharcról és az egyenruházati problémákról is szót ejtett. Az alelnök a jogsegélyszolgálatunkról, a szociális gondoskodásról, a minden tagnak járó életbiztosításról, az extrém élethelyzetekre történő reakciónkról, a szakszervezeti üdültetésről, valamint a családi rendezvényeinkről informálta az államtitkárt.

Alelnökünk külön is szólt a vidéki alapszervezeteink életéről, az országos és helyi kedvezményekről. A nemzetközi és hazai szakszervezeti kapcsolatokról szólva elhangzott: Erős bástyája leszünk a Liga Szakszervezeteknek, de a rendvédelmi szakszervezetekkel kötött együttmüködésre és a Visegrádi Négyekkel történő kapcsolatra is kiemelt figyelmet fordítunk.  

Szendrei Zoltán alelnök arra hívta fel az államtitkár figyelmét, hogy a Hosz három vezetője ma is hivatásos állományú katona, s ez annak is köszönhető, hogy a korábbi időszakban nagyon eredményes munkát végzett a Honvédszakszervezet, illetve, hogy a Hosz a katonák érdekeit mindig igyekezett kimagasló szinten képviselni és védeni.

A Hodosz elnöke, dr. Zsiga Imre hozzászólása végén külön megemlítette a Honvéd Kórházban fennálló, a személyi állományt érintő problémákat, majd kezdeményezte, hogy minél hamarabb kezdődjenek meg a - katonákat és a civil dolgozókat érintő - különböző problémák megoldását célzó tárgyalások is. Ennek pedig kitünő fóruma lehet a novemberi HÉF ülés - tette hozzá.

Az egyeztetés végén a parlamenti államtitkár kiemelte: noha egy kard van most ezen az asztalon, elsősorban a tárgyalások híve, a honvédelem ügye iránt elkötelezett, érzékeny és a honvédelmet támogató ember vagyok.

A tárgyalások novemberben folytatódnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.