2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az államtitkár és a szakszervezeti vezetők

Hosz  |  2012. 10. 31., 16:54

A tárgyalások híve, illetve a honvédelem ügye iránt elkötelezett és kellően érzékeny, a honvédelmet támogató ember vagyok - hangsúlyozta Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára azon a bemutatkozó látogatáson, melyen a tárca égisze alá tartozó szakszervezetek és társadalmi szervezetek vezetőit fogadta. Az október 31-i viziten a Hosz mellett a Hodosz, a BEOSZ, a MATASZ és a CSÉSZ vezetője is elmondta a saját szervezetéről szükségesnek tartott legfontosabb tudnivalókat. Szakszervezetünk képviseletében Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnök adott részletes tájékoztatást...

Alig két hete vagyok államtitkár, de már ilyen rövid hivatali idő után is fontosnak tartottam, hogy fogadjam a társadalmi szervezetek vezetőit - mondta az új parlamenti államtitkár a megbeszélés elején. A rövid üdvözlést követően előbb a BEOSZ, majd a CSÉSZ, aztán a Hosz, a MATASZ, végül pedig a Hodosz vezetője mondta el az általa képviselt szervezetről a legfontosabb ismérveket.

Bazsik István alelnök először a 21 esztendős szakszervezetünk történetét elevenítette fel röviden, majd a taglétszámról, a hivatásos- szerződéses és nyugállományú létszám-arányokról tájékoztatta Vargha Tamást. Ezt követően a klasszikus érdekképviseleti tevékenységről, a mindig időszerü bérharcról és az egyenruházati problémákról is szót ejtett. Az alelnök a jogsegélyszolgálatunkról, a szociális gondoskodásról, a minden tagnak járó életbiztosításról, az extrém élethelyzetekre történő reakciónkról, a szakszervezeti üdültetésről, valamint a családi rendezvényeinkről informálta az államtitkárt.

Alelnökünk külön is szólt a vidéki alapszervezeteink életéről, az országos és helyi kedvezményekről. A nemzetközi és hazai szakszervezeti kapcsolatokról szólva elhangzott: Erős bástyája leszünk a Liga Szakszervezeteknek, de a rendvédelmi szakszervezetekkel kötött együttmüködésre és a Visegrádi Négyekkel történő kapcsolatra is kiemelt figyelmet fordítunk.  

Szendrei Zoltán alelnök arra hívta fel az államtitkár figyelmét, hogy a Hosz három vezetője ma is hivatásos állományú katona, s ez annak is köszönhető, hogy a korábbi időszakban nagyon eredményes munkát végzett a Honvédszakszervezet, illetve, hogy a Hosz a katonák érdekeit mindig igyekezett kimagasló szinten képviselni és védeni.

A Hodosz elnöke, dr. Zsiga Imre hozzászólása végén külön megemlítette a Honvéd Kórházban fennálló, a személyi állományt érintő problémákat, majd kezdeményezte, hogy minél hamarabb kezdődjenek meg a - katonákat és a civil dolgozókat érintő - különböző problémák megoldását célzó tárgyalások is. Ennek pedig kitünő fóruma lehet a novemberi HÉF ülés - tette hozzá.

Az egyeztetés végén a parlamenti államtitkár kiemelte: noha egy kard van most ezen az asztalon, elsősorban a tárgyalások híve, a honvédelem ügye iránt elkötelezett, érzékeny és a honvédelmet támogató ember vagyok.

A tárgyalások novemberben folytatódnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.