2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az államtitkár és a szakszervezeti vezetők

Hosz  |  2012. 10. 31., 16:54

A tárgyalások híve, illetve a honvédelem ügye iránt elkötelezett és kellően érzékeny, a honvédelmet támogató ember vagyok - hangsúlyozta Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára azon a bemutatkozó látogatáson, melyen a tárca égisze alá tartozó szakszervezetek és társadalmi szervezetek vezetőit fogadta. Az október 31-i viziten a Hosz mellett a Hodosz, a BEOSZ, a MATASZ és a CSÉSZ vezetője is elmondta a saját szervezetéről szükségesnek tartott legfontosabb tudnivalókat. Szakszervezetünk képviseletében Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnök adott részletes tájékoztatást...

Alig két hete vagyok államtitkár, de már ilyen rövid hivatali idő után is fontosnak tartottam, hogy fogadjam a társadalmi szervezetek vezetőit - mondta az új parlamenti államtitkár a megbeszélés elején. A rövid üdvözlést követően előbb a BEOSZ, majd a CSÉSZ, aztán a Hosz, a MATASZ, végül pedig a Hodosz vezetője mondta el az általa képviselt szervezetről a legfontosabb ismérveket.

Bazsik István alelnök először a 21 esztendős szakszervezetünk történetét elevenítette fel röviden, majd a taglétszámról, a hivatásos- szerződéses és nyugállományú létszám-arányokról tájékoztatta Vargha Tamást. Ezt követően a klasszikus érdekképviseleti tevékenységről, a mindig időszerü bérharcról és az egyenruházati problémákról is szót ejtett. Az alelnök a jogsegélyszolgálatunkról, a szociális gondoskodásról, a minden tagnak járó életbiztosításról, az extrém élethelyzetekre történő reakciónkról, a szakszervezeti üdültetésről, valamint a családi rendezvényeinkről informálta az államtitkárt.

Alelnökünk külön is szólt a vidéki alapszervezeteink életéről, az országos és helyi kedvezményekről. A nemzetközi és hazai szakszervezeti kapcsolatokról szólva elhangzott: Erős bástyája leszünk a Liga Szakszervezeteknek, de a rendvédelmi szakszervezetekkel kötött együttmüködésre és a Visegrádi Négyekkel történő kapcsolatra is kiemelt figyelmet fordítunk.  

Szendrei Zoltán alelnök arra hívta fel az államtitkár figyelmét, hogy a Hosz három vezetője ma is hivatásos állományú katona, s ez annak is köszönhető, hogy a korábbi időszakban nagyon eredményes munkát végzett a Honvédszakszervezet, illetve, hogy a Hosz a katonák érdekeit mindig igyekezett kimagasló szinten képviselni és védeni.

A Hodosz elnöke, dr. Zsiga Imre hozzászólása végén külön megemlítette a Honvéd Kórházban fennálló, a személyi állományt érintő problémákat, majd kezdeményezte, hogy minél hamarabb kezdődjenek meg a - katonákat és a civil dolgozókat érintő - különböző problémák megoldását célzó tárgyalások is. Ennek pedig kitünő fóruma lehet a novemberi HÉF ülés - tette hozzá.

Az egyeztetés végén a parlamenti államtitkár kiemelte: noha egy kard van most ezen az asztalon, elsősorban a tárgyalások híve, a honvédelem ügye iránt elkötelezett, érzékeny és a honvédelmet támogató ember vagyok.

A tárgyalások novemberben folytatódnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.