2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vas megyében nincs különbség

Hosz  |  2012. 11. 16., 17:03

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) 11. katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda november 14-én rendezte meg a Vas megyében megszűnt katonai szervezettől nyugállományba kerültek idei találkozóját. A szombathelyi eseményre mintegy félszázan jöttek el, köztük ott volt dr. Földi Sándor, a Hosz szombathelyi nyugállományú csoportvezetője is…

A Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület klubhelyiségében lebonyolított eseményen először a házigazda, Lasch Béla, majd a szervező, Ferge László őrnagy köszöntötte a megjelenteket, aki tájékoztatót is adott az érdekvédelmi iroda életéről, feladatairól.

Az irodavezető miután az MH HKNYP struktúrájáról, a régiós müködésről, a toborzás helyi feladatairól, a civil kapcsolatokról, valamint az önkéntes tartalékos szolgálatra jelentkezett (40) vasi bajtársakról adott hasznos információkat, lapunk kérdésére elmondta: Az tapasztaljuk, hogy a megszólítottak igénylik ezeket az összejöveteleket és szívesen is találkoznak az egykori bajtársakkal, kollégákkal. Vas megyében – noha már nincs müködő katonai szervezet – nem felejtik el a honvédséget és nem tesznek különbséget a nyugállományú és a szolgálati járandóságban részesülő katona között.

A találkozó állófogadással és kötetlen baráti beszélgetéssel zárult. A jó hangulatú eseményen az ,,1975-ös korosztály” - Tánczos Mihály nyá. ezredes, Simon László nyá. alezredes, valamint a 85 éves Németh Ede nyá. alezredes - is megjelent. A volt helyőrség-parancsnok, Tánczos ezredes (képünkön balra) viccesen azt is elárulta, hogy a 85 esztendős Ede bácsi még udvarolt is az ő későbbi nejének. Hát így is megszépülhetnek azok a bizonyos katona-emlékek!

A találkozó további részleteiről az Egység újság decemberi számában olvashatnak - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.