2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vas megyében nincs különbség

Hosz  |  2012. 11. 16., 17:03

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) 11. katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda november 14-én rendezte meg a Vas megyében megszűnt katonai szervezettől nyugállományba kerültek idei találkozóját. A szombathelyi eseményre mintegy félszázan jöttek el, köztük ott volt dr. Földi Sándor, a Hosz szombathelyi nyugállományú csoportvezetője is…

A Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület klubhelyiségében lebonyolított eseményen először a házigazda, Lasch Béla, majd a szervező, Ferge László őrnagy köszöntötte a megjelenteket, aki tájékoztatót is adott az érdekvédelmi iroda életéről, feladatairól.

Az irodavezető miután az MH HKNYP struktúrájáról, a régiós müködésről, a toborzás helyi feladatairól, a civil kapcsolatokról, valamint az önkéntes tartalékos szolgálatra jelentkezett (40) vasi bajtársakról adott hasznos információkat, lapunk kérdésére elmondta: Az tapasztaljuk, hogy a megszólítottak igénylik ezeket az összejöveteleket és szívesen is találkoznak az egykori bajtársakkal, kollégákkal. Vas megyében – noha már nincs müködő katonai szervezet – nem felejtik el a honvédséget és nem tesznek különbséget a nyugállományú és a szolgálati járandóságban részesülő katona között.

A találkozó állófogadással és kötetlen baráti beszélgetéssel zárult. A jó hangulatú eseményen az ,,1975-ös korosztály” - Tánczos Mihály nyá. ezredes, Simon László nyá. alezredes, valamint a 85 éves Németh Ede nyá. alezredes - is megjelent. A volt helyőrség-parancsnok, Tánczos ezredes (képünkön balra) viccesen azt is elárulta, hogy a 85 esztendős Ede bácsi még udvarolt is az ő későbbi nejének. Hát így is megszépülhetnek azok a bizonyos katona-emlékek!

A találkozó további részleteiről az Egység újság decemberi számában olvashatnak - a szerk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.