2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egy héttel a Kongresszus előtt: A szárazföldi képviselet is javaslatot tett

Hosz  |  2012. 11. 20., 11:05

A szárazföldi képviselet értekezletével ért véget a kongresszus előtti haderőnemi értekezletek sorozata. A november 20-i eseményen - Bálint Ákos elnökségi tag vezetésével - a kongresszus elé kerülő napirendi témákat, köztük az új Alapszabály változásait beszélték meg, valamint kialakították az Etikai és az Ellenőrző Bizottság elnöki és tagi pozícióira vonatkozó személyi javaslatokat is...

Bálint Ákos képviseletvezető köszöntője után elmondta: nagyon szeretném, ha az Etikai Bizottságban a szárazföldi haderőnem tisztségviselői is helyet kapjanak. Javaslom, hogy Varga Árpád, a hódmezővásárhelyi alapszervezet vezetője legyen a képviselet bizottsági elnökjeleöltje, Holcz János székesfehérvári csoportvezető pedig a képviselet bizottsági tagjelöltje.   

Miután Czövek János elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy óriási feladata lesz az Etikai Bizottságnak, azt is elmondta, hogy olyan emberekre van szükség ebbe a bizottságba, akiket mindenki ismer és elismer. Ezt követően Horváthné Ica, a JB póttagja adott tájékoztatást a JB-hez mindezidáig beérkezett személyi javaslatokról és a jelölések elfogadásáról.

A képviseleti ülések nem döntéshozó fórumok, de itt van lehetősége a képviselethez tartozó szervezeteknek álláspontjuk kifejtésére illetve másálláspontok megismerésére is. Hogy volt miről beszélni azt az is mutatja, hogy 9.30h-tól 17h ig tartott a gyülés. Megvitatásra került a Hosz új alapszabály és SZMSZ tervezete, valamint az Etikai Bizottság elnökére és tagjaira, valamint az Ellenőrző Bizottság póttagjaira érkezett jelölések is. Élve a kínálkozó lehetőséggel rövid tájékoztatót kért a képviselet a Hosz elnökétől Czövek Jánostól és az Bazsik István és Szendre Zoltán alelnököktől is.A tájékoztatókat követően megállapítható volt, hogy a Hosz előtt álló feladatok sokkal nehezebbek, mint eddig bármikor is voltak, hiszen a szükülő anyagi lehetőségei mellett újabb és újabb, a tagságot súlyosan érintő problémákkal kell megküzdeni (életpálya szolgálati nyugdíj nélkül, csökkenő reálkereset érték, leszerelési hullám, folyamatosan átalakuló béren kívüli juttatások rendszere).

Az egyebek napirendi téma során Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező a decemberi cirkuszlátogatásról adott hasznos információkat. Ezt követően pedig a honvédségi autóbuszok kulturális célból történő igénybevételéről, a bankkártyás fizetési-, valamint kedvezményes élelmiszer- és üzemanyag-vásárlási lehetőségekről egyeztettek a megjelentek.

Folytatás a rendkívüli kongresszuson, november 27-én.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.