2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egy héttel a Kongresszus előtt: A szárazföldi képviselet is javaslatot tett

Hosz  |  2012. 11. 20., 11:05

A szárazföldi képviselet értekezletével ért véget a kongresszus előtti haderőnemi értekezletek sorozata. A november 20-i eseményen - Bálint Ákos elnökségi tag vezetésével - a kongresszus elé kerülő napirendi témákat, köztük az új Alapszabály változásait beszélték meg, valamint kialakították az Etikai és az Ellenőrző Bizottság elnöki és tagi pozícióira vonatkozó személyi javaslatokat is...

Bálint Ákos képviseletvezető köszöntője után elmondta: nagyon szeretném, ha az Etikai Bizottságban a szárazföldi haderőnem tisztségviselői is helyet kapjanak. Javaslom, hogy Varga Árpád, a hódmezővásárhelyi alapszervezet vezetője legyen a képviselet bizottsági elnökjeleöltje, Holcz János székesfehérvári csoportvezető pedig a képviselet bizottsági tagjelöltje.   

Miután Czövek János elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy óriási feladata lesz az Etikai Bizottságnak, azt is elmondta, hogy olyan emberekre van szükség ebbe a bizottságba, akiket mindenki ismer és elismer. Ezt követően Horváthné Ica, a JB póttagja adott tájékoztatást a JB-hez mindezidáig beérkezett személyi javaslatokról és a jelölések elfogadásáról.

A képviseleti ülések nem döntéshozó fórumok, de itt van lehetősége a képviselethez tartozó szervezeteknek álláspontjuk kifejtésére illetve másálláspontok megismerésére is. Hogy volt miről beszélni azt az is mutatja, hogy 9.30h-tól 17h ig tartott a gyülés. Megvitatásra került a Hosz új alapszabály és SZMSZ tervezete, valamint az Etikai Bizottság elnökére és tagjaira, valamint az Ellenőrző Bizottság póttagjaira érkezett jelölések is. Élve a kínálkozó lehetőséggel rövid tájékoztatót kért a képviselet a Hosz elnökétől Czövek Jánostól és az Bazsik István és Szendre Zoltán alelnököktől is.A tájékoztatókat követően megállapítható volt, hogy a Hosz előtt álló feladatok sokkal nehezebbek, mint eddig bármikor is voltak, hiszen a szükülő anyagi lehetőségei mellett újabb és újabb, a tagságot súlyosan érintő problémákkal kell megküzdeni (életpálya szolgálati nyugdíj nélkül, csökkenő reálkereset érték, leszerelési hullám, folyamatosan átalakuló béren kívüli juttatások rendszere).

Az egyebek napirendi téma során Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező a decemberi cirkuszlátogatásról adott hasznos információkat. Ezt követően pedig a honvédségi autóbuszok kulturális célból történő igénybevételéről, a bankkártyás fizetési-, valamint kedvezményes élelmiszer- és üzemanyag-vásárlási lehetőségekről egyeztettek a megjelentek.

Folytatás a rendkívüli kongresszuson, november 27-én.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.