2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nagy az igény a Jogpont+ hálózat szolgáltatása iránt

Hosz  |  2012. 11. 21., 17:31

Várakozáson felül sokan veszik igénybe Közép-Magyarországon is az európai uniós támogatással működő Jogpont+ hálózat szolgáltatását, amely ingyen nyújt jogi segítséget valamennyi magyar állampolgárnak legalább hat jogi területen - hangsúlyozta Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke november 21-én, a Közép-Magyarország Jogpont+ projekt nyitórendezvényén, Budapesten. Az eseményen Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök, Lippai Csaba érdekvédelmi szakértő és dr. Fodor Zita ügyvédnő képviselte szakszervezetünket...

Gaskó István elmondta, hogy Közép-Magyarországon 23 jogpont müködik a projekt keretében. Leginkább a Munka törvénykönyve változásával kapcsolatos kérdések érdeklik a szolgálathoz forduló munkaadókat és munkavállalókat - tette hozzá a Liga elnöke. A Liga Szakszervezetek a Nyugat-Dunántúl és a Közép-Magyarország régiókban müködteti a Jogpont plusz ingyenes jogsegélyszolgálatot.

A Közép-magyarországi régióban a Liga Szakszervezetek 167,2 millió forint európai uniós támogatásból valósítja meg a 2012 júliusban indult és 2014. május 31-éig tartó programot. Az Új Széchenyi Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP) 2012 július elsején indították a munkaadói és munkavállalói szervezetek az ország hét régiójában a Jogpont plusz munkavállalói és munkaadói ingyenes jogsegélyszolgálatot. Az Európai Unió több mint egymilliárd forintos támogatásával finanszírozott kétéves projektben a LIGA Szakszervezetek, a Munkástanácsok, valamint a KISOSZ, az OKISZ, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség és az IPOSZ vesznek részt.

Ingyenes jogi segítséget minden magyar állampolgár kérhet a Jogpont plusz programban munkajog, társadalombiztosítás, társasági és cégjog, közigazgatási jog, családjog területén ügyfélszolgálaton személyesen, telefonon, online kapcsolatban, e-mailen, illetve postán feladott levélben. A Közép-Magyarország régióban több mint másfél ezren kértek már személyesen tanácsot, de jelentős az érdeklődés telefonon és e-mailen is - mondta el Doszpolyné dr. Mészáros Melinda projektmenedzser.

A rendezvényen előadást tartott Dr. Kardkovács Kolos, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős helyettes államtitkára, aki a munkavállalók jelenét és a foglalkoztatás jövőbeni helyzetét jelentősen befolyásoló kihirdetett jogszabályok gyakorlati tapasztalatairól, valamint az esetlegesen várható módosításokról számolt be a résztvevőknek.

A rendezvény második felében Dr. Zemplényi Adrienne, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala munkatársa, és Dr. Lápossy Attila, jogi főreferens beszéltek az alapvető jogok biztosának szerepéről és lehetőségeiről a mindennapok jogvédelmében, valamint az elmúlt évek tapasztalatairól.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.