2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bazsik István vezeti a Liga Hon- és Rendvédelmi Szövetségét

Hosz  |  2012. 12. 11., 15:11

A Liga Szakszervezetek nagyléptékű kampányba kezdett 2012-ben a magyarországi szakszervezeti mozgalom megújításáért. Ez a folyamat pedig a konföderáció, mint munkaszervezet bővülését és átalakulását is magával hozta - hangzott el Budapesten, a Danubius Thermál Hotel Héliában tartott rendkívüli kongresszuson. A december 11-i esemény után megalakult a Liga Szakszervezetek Hon- és Rendvédelmi Szövetsége, melynek elnökévé Bazsik István Hosz alelnököt választották...   

A hagyományos regisztráció és mandátumvizsgálat után, Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke köszöntőjében vázolta a Liga Tanács által már elfogadott Liga stratégiát, a szervezet bővülését, és reményét fejezte ki, hogy a szakszervezeti mozgalom megújítása, megfiatalítása és ezzel együttjáró megerősödése a következő két évben látványos eredményekkel jár majd.

A kongresszus elején a Liga Szakszervezetek Ifjúsági Tagozata, a Fiatalok Ligája is köszöntötte a résztvevőket, és bíztatta a jelenlévőket arra, hogy támogassák fiataljaikat a szakszervezeti munkában.

A Kongresszus előtt egy lényegi napirend szerepelt, az Alapszabály módosítása, amelyet a Liga Tanács már egyhangúan támogatott. A módosításokat Máthéné dr. Bertók Judit jogtanácsos ismertette, majd a levezető elnök – Horváth Lajos ügyvezető alelnök – terjesztette fel szavazásra. A jelenlévők ellenszavazat nélkül fogadták el az Alapszabály módosítását.

Az Alapszabály módosítása után Gaskó István és Kozák László átadták az újjult erővel folytatódó, szakszervezeti tisztségviselőknek szóló középfokú képzés okleveleit, a frissen végzett hallgatóknak. Az esemény a volt és jelenlegi vezető tisztségviselőink találkozójára és eszmecseréjére is kiváló lehetőséget adott.

A Liga rendkívüli kongresszusát követően az MTA kutatói ismertették a Liga Szakszervezetek megbízásából készült kutatásuk előzetes eredményeit. A Liga arra kérte a kutatókat, hogy mérjék fel az új Munka törvénykönyve (Mt.) elsődleges hatásait azoknál a vállalatoknál, ahol a Liga tagszervezetei jelen vannak.

A kongresszus után Gaskó István Liga elnök és Czövek János Hosz elnök megbeszélést folytatott csatlakozásunk óta eltelt időszak tapasztalatairól.

A döntéshozó fórumot követően a különböző rétegérdekek képviselői külön is egyeztetéseket folytattak. A Liga konföderáció korábbi fegyveres és rendvédelmi tagozata ,,Hon- és Rendvédelmi Szövetség"-gé alakult, elnökévé pedig Bazsik Istvánt (Hosz) választották, a tagozat alelnökei Pach Dániel (KRSZ) és Dávid Tibor (FRSZ) lettek. Gratulálunk, Pista!

A Szövetség tagjai a Honvédszakszervezet, a Független Rendőr Szakszervezet, a Központi Rendőr Szakszervezet, a Balassi Bálint Rendőr Szakszervezet és a Dél-alföldi Rendőr Szakszervezet. A rendőrök és a katonák a közszféra egyik legrosszabb helyzetében lévő munkavállalói, gyakorlatilag azonos problémákkal. Az alapító szervezetek ezt felismerve, a hatékonyabb közös fellépés érdekében döntöttek úgy, hogy szövetségre lépnek, és a tárcaközi egyeztetéseken is egységesen lépnek fel a jövőben. A Szövetség első és legfontosabb célja, hogy tárgyalásos úton, mihamarabb jelentős változást érjenek el a szolgálati jogviszonyban állók, és a testületeknél más jogviszonyban dolgozók jövedelmi helyzetében.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.