2018. 02. 17. szombat
Donát
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évértékelés és Újévi köszöntő

Hosz  |  2012. 12. 29., 17:29

Amikor beköszönt az újesztendő, még nem tudhatjuk, milyen lesz majd óévnek. Csak kívánjuk, hogy hozzon békességet, boldogságot megélhetést mindazoknak, akiket szeretünk és tisztelünk. Egyetlen olyan újévre sem emlékszünk, amelyikre azt mondták volna, hogy könnyű lesz, és egyetlen olyan búcsúztatott esztendőt sem tudunk mondani, amiben ne lehetett volna találni valami szépet, jót és sikereset. Senki nem mondta 2012-ről, hogy „na, ez egy könnyű év lesz”. Mégis, ha a Honvédszakszervezetre gondolunk, és visszatekintünk a mögöttünk hagyott tizenkét hónapra, azt kell mondani: nem volt hiábavaló ez az egy esztendő...

Sokan és sokat tettek 2012-ben azért, hogy a Honvédszakszervezet ne csak egy legyen a sok közül, hanem az egyetlen aktív és akcióképes közszférás szakszervezetként könyveljék el a szakértők. Gondoljunk a béren kívüli juttatásokról szóló tárgyalások eredményeire, a központi és helyi rendezvényekre, a termékakciókra, a szakszervezet-politikai lobbimunkánkra, az új szabályozóinkra, és végül, de nem utolsósorban, a harmadik egymást követő évben lebonyolított kongresszusra, valamint a Liga Szakszervezetekhez történő csatlakozásra.  Nyilván sok teendő még hátra van, és van olyan dolog is, amiben előrébb tarthatnánk, és akadhat néhány kérdés, amiben még várat magára az eredmény, mint például a hosszú évek óta rendezetlen béremelés kérdése, de rengeteget léptünk előre.

És tiszta szívvel kívánhatjuk, hogy a békesség, a boldogság és az egészség mindenkit megtaláljon, valamint hogy legalább ilyen elánnal tudjuk folytatni a 2013-as évet is. Legyünk egyre többen, gyarapodjunk és erősödjön az összefogásunk! Aki pedig dolgozni szeretne, kapjon végre tisztességes bért a tisztességes munkáért. Soha ne adjuk fel a reményt, legyünk optimisták!

Gondoljunk arra, mi mindent szeretnénk 2013-ban közösen megvalósítani!  Évtizedes álmunk válhat valóra egy esetleges érdemi béremeléssel. A szakszervezet építése hatalmas felfordulással, rengeteg kellemetlenséggel járt, de jusson eszünkbe az áhított eredmény, ami már csak egy karnyújtásnyira van, egy akcióképes, erős és önérzetes Honvédszakszervezet képében.

Nem lesz könnyü a kétharmados kormányzati többséggel szemben érvényesíteni érdekeinket. Legyünk toleránsak egymással, és segítsük a közös ügyeink előrejutását a kitartó összefogás megvalósításával! Nagyon reméljük, hogy amikor majd óévként gondolunk a beköszöntött esztendőre, akkor is felsorolhatjuk sikereinket, akkor is jó érzéssel gondolhatunk a közös programokra, rendezvényekre és talán már az elmúlt évek első béremelésen túl leszünk. Mert ha így lesz, akkor majd újra elmondhatjuk, hogy a Katonatársadalom jövőjét építettük, a jövő Honvédszakszervezetéhez sokat tettünk hozzá közösen.

Közös sikerekben gazdag újesztendőt, a ránk váró munkához pedig sok Erőt, Egészséget kívánunk!

Czövek János elnök, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.