2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évértékelés és Újévi köszöntő

Hosz  |  2012. 12. 29., 17:29

Amikor beköszönt az újesztendő, még nem tudhatjuk, milyen lesz majd óévnek. Csak kívánjuk, hogy hozzon békességet, boldogságot megélhetést mindazoknak, akiket szeretünk és tisztelünk. Egyetlen olyan újévre sem emlékszünk, amelyikre azt mondták volna, hogy könnyű lesz, és egyetlen olyan búcsúztatott esztendőt sem tudunk mondani, amiben ne lehetett volna találni valami szépet, jót és sikereset. Senki nem mondta 2012-ről, hogy „na, ez egy könnyű év lesz”. Mégis, ha a Honvédszakszervezetre gondolunk, és visszatekintünk a mögöttünk hagyott tizenkét hónapra, azt kell mondani: nem volt hiábavaló ez az egy esztendő...

Sokan és sokat tettek 2012-ben azért, hogy a Honvédszakszervezet ne csak egy legyen a sok közül, hanem az egyetlen aktív és akcióképes közszférás szakszervezetként könyveljék el a szakértők. Gondoljunk a béren kívüli juttatásokról szóló tárgyalások eredményeire, a központi és helyi rendezvényekre, a termékakciókra, a szakszervezet-politikai lobbimunkánkra, az új szabályozóinkra, és végül, de nem utolsósorban, a harmadik egymást követő évben lebonyolított kongresszusra, valamint a Liga Szakszervezetekhez történő csatlakozásra.  Nyilván sok teendő még hátra van, és van olyan dolog is, amiben előrébb tarthatnánk, és akadhat néhány kérdés, amiben még várat magára az eredmény, mint például a hosszú évek óta rendezetlen béremelés kérdése, de rengeteget léptünk előre.

És tiszta szívvel kívánhatjuk, hogy a békesség, a boldogság és az egészség mindenkit megtaláljon, valamint hogy legalább ilyen elánnal tudjuk folytatni a 2013-as évet is. Legyünk egyre többen, gyarapodjunk és erősödjön az összefogásunk! Aki pedig dolgozni szeretne, kapjon végre tisztességes bért a tisztességes munkáért. Soha ne adjuk fel a reményt, legyünk optimisták!

Gondoljunk arra, mi mindent szeretnénk 2013-ban közösen megvalósítani!  Évtizedes álmunk válhat valóra egy esetleges érdemi béremeléssel. A szakszervezet építése hatalmas felfordulással, rengeteg kellemetlenséggel járt, de jusson eszünkbe az áhított eredmény, ami már csak egy karnyújtásnyira van, egy akcióképes, erős és önérzetes Honvédszakszervezet képében.

Nem lesz könnyü a kétharmados kormányzati többséggel szemben érvényesíteni érdekeinket. Legyünk toleránsak egymással, és segítsük a közös ügyeink előrejutását a kitartó összefogás megvalósításával! Nagyon reméljük, hogy amikor majd óévként gondolunk a beköszöntött esztendőre, akkor is felsorolhatjuk sikereinket, akkor is jó érzéssel gondolhatunk a közös programokra, rendezvényekre és talán már az elmúlt évek első béremelésen túl leszünk. Mert ha így lesz, akkor majd újra elmondhatjuk, hogy a Katonatársadalom jövőjét építettük, a jövő Honvédszakszervezetéhez sokat tettünk hozzá közösen.

Közös sikerekben gazdag újesztendőt, a ránk váró munkához pedig sok Erőt, Egészséget kívánunk!

Czövek János elnök, Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.