2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kalocsán is biztosított az egészséges ivóvíz

Hosz  |  2013. 01. 29., 08:08

Január 24-én, Kalocsán, az egyik bázislaktanyában tett látogatást a Honvédszakszervezet képviseletében Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő, valamint Horváth Józsefné, az MH 25. Klapka György Lövészdandár alapszervezeti vezetője. A látogatás a szakszervezeti tagjaink munka körülményeinek feltérképezésére, az elhelyezési feltételek, valamint a járandóságok biztosítottságára terjedt ki. A kalocsai laktanya a hétköznapok során a Magyar Honvédség Logisztikai Ellátó Központ inkurrencia raktárbázisaként működik, így különösebb felkészítést a feladat megkezdése előtt nem igényelt, alkalmas volt bázislaktanyának. A katonák elhelyezésére az objektum melletti nőtlentiszti szállót készítették elő...

Összesen 42 katonánk vesz részt a feladat ellátásában, akik 5 helyőrségből érkeztek Kalocsára. A kalocsai bázislaktanya a feladatra rendelt személyi állománnyal, valamint technikai eszközeivel 16 környező települést lát el egészséges ivóvízzel - hangzott el Kalocsán.

A települések polgármestereivel, illetve az általuk kijelölt kapcsolattartókkal történő folyamatos egyeztetések alapján tervezi a kalocsai operatív csoport (Gerecs Roland hadnagy, Operatív Csoport parancsnok, MH 25. K.Gy. L.DD.) a kiszállított víz mennyiségét, valamint a gépjármüvek adott településre érkezésének időpontját és a kiosztás időintervallumát. Az időpontokról az érintett önkormányzatok tájékoztatják a lakosságot, ahol az önkormányzati dolgozók, bevonásával kerül kiosztásra a víz. 

Ott jártunkkor Jánoshalmán, a mintegy 10.000 fős településen tettünk látogatást, ahol éppen a kiszállított zacskós víz kipakolását és raktározását végezte a feladatra kijelölt állomány. A kiszállítást követően azonban a kiosztás feladatai is komoly kihívásokat jelentenek, amely felelősségteljes odafigyelést, napi elfoglaltságot jelent a bevont állomány részére. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.