2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kalocsán is biztosított az egészséges ivóvíz

Hosz  |  2013. 01. 29., 08:08

Január 24-én, Kalocsán, az egyik bázislaktanyában tett látogatást a Honvédszakszervezet képviseletében Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő, valamint Horváth Józsefné, az MH 25. Klapka György Lövészdandár alapszervezeti vezetője. A látogatás a szakszervezeti tagjaink munka körülményeinek feltérképezésére, az elhelyezési feltételek, valamint a járandóságok biztosítottságára terjedt ki. A kalocsai laktanya a hétköznapok során a Magyar Honvédség Logisztikai Ellátó Központ inkurrencia raktárbázisaként működik, így különösebb felkészítést a feladat megkezdése előtt nem igényelt, alkalmas volt bázislaktanyának. A katonák elhelyezésére az objektum melletti nőtlentiszti szállót készítették elő...

Összesen 42 katonánk vesz részt a feladat ellátásában, akik 5 helyőrségből érkeztek Kalocsára. A kalocsai bázislaktanya a feladatra rendelt személyi állománnyal, valamint technikai eszközeivel 16 környező települést lát el egészséges ivóvízzel - hangzott el Kalocsán.

A települések polgármestereivel, illetve az általuk kijelölt kapcsolattartókkal történő folyamatos egyeztetések alapján tervezi a kalocsai operatív csoport (Gerecs Roland hadnagy, Operatív Csoport parancsnok, MH 25. K.Gy. L.DD.) a kiszállított víz mennyiségét, valamint a gépjármüvek adott településre érkezésének időpontját és a kiosztás időintervallumát. Az időpontokról az érintett önkormányzatok tájékoztatják a lakosságot, ahol az önkormányzati dolgozók, bevonásával kerül kiosztásra a víz. 

Ott jártunkkor Jánoshalmán, a mintegy 10.000 fős településen tettünk látogatást, ahol éppen a kiszállított zacskós víz kipakolását és raktározását végezte a feladatra kijelölt állomány. A kiszállítást követően azonban a kiosztás feladatai is komoly kihívásokat jelentenek, amely felelősségteljes odafigyelést, napi elfoglaltságot jelent a bevont állomány részére. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.