2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új pályázati lehetőségek civil szervezeteknek

Hosz  |  2013. 02. 13., 14:56

Február 12-től érhetőek el az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap új pályázati felhívásai. Az Európai Ifjúsági Központban megtartott nagyszabású szakmai fórumon az alap hazai lebonyolítójának képviseletében az Ökotárs Alapítvány ismertette a kiírások részleteit. 2013-ban – első körben – különböző témakörökben kis- és makroprojektek, valamint egyéni ösztöndíjas tanulmányutak támogatására lesz lehetőség…

 

Norvégia, Izland és Liechtenstein által az Európai Unió gyengébben fejlett tagállamainak felzárkóztatásához nyújtott támogatás keretében müködő, összesen 11 millió Euró támogatási kerettel rendelkező EGT/Norvég Civil Támogatási Alap átfogó célja, hogy ,,segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában.”

A február 12-i sajtótájékoztatón Steinar Hagen, a norvég külügyminisztérium főosztályvezetője elmondta: az alap kiemelt figyelmet fordít a kisebbségi jogokra (etnikai, vallási, nyelvi, valamint szexuális orientáció alapján), a jó kormányzásra és átláthatóságra, a rasszizmus és az idegengyülölet elleni harcra, a megkülönböztetés és a társadalmi egyenlőtlenségek, a szegénység és a kirekesztés elleni fellépésre, valamint a nemek közti egyenlőségre, beleértve a nemi és családon belüli erőszakot.  

2009-2014 közötti időszakban 1,8 milliárd eurónyi összeggel járultunk hozzá az alapokhoz, ebből 153 millió eurós támogatást kapott Magyarország. A két ország közötti megállapodásnak megfelelően, meggyőződésünk, hogy szükség van az életerős civil szervezetekre.   

A pályázati program lebonyolítását az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal (DemNet), valamint a Kárpátok Alapítvány-magyarországgal közös konzorciumban végzi. A pályázatokat három körben írják ki, az első körös felhívásokat már közzé is tették.  

Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója nevében elmondta: 2008-2011 között alapítványunk és három másik alapítvány müködtette az EGT/norvég támogatási alapot. Akkor 240 projektet tudtunk támogatni 6,3 millió eurós támogatási összeggel. Idén és 2014-ben 11 millió eurós összeget oszthatunk szét. Nyílt pályázatok ezek, ma 3 felhívást hirdetünk meg. Ezek: a makroprogramok, a kisprojektek, és az egyéni ösztöndíjas tanulmányok. A pályázatok kétfordulósak lesznek, az első fordulóban március 29-ig várjuk a pályázatokat.  

A pályázatokról szóló döntés után, 2013 nyár végétől, őszétől lehet a programokat megvalósítani. Egy szervezet egy programban vehet csak részt. A pályázatokról érdemes további tudnivalók a www.norvegcivilalap.hu weblapon lehet elérni, de pályázni is ezen az online felületen lehetséges!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.