2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új pályázati lehetőségek civil szervezeteknek

Hosz  |  2013. 02. 13., 14:56

Február 12-től érhetőek el az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap új pályázati felhívásai. Az Európai Ifjúsági Központban megtartott nagyszabású szakmai fórumon az alap hazai lebonyolítójának képviseletében az Ökotárs Alapítvány ismertette a kiírások részleteit. 2013-ban – első körben – különböző témakörökben kis- és makroprojektek, valamint egyéni ösztöndíjas tanulmányutak támogatására lesz lehetőség…

 

Norvégia, Izland és Liechtenstein által az Európai Unió gyengébben fejlett tagállamainak felzárkóztatásához nyújtott támogatás keretében müködő, összesen 11 millió Euró támogatási kerettel rendelkező EGT/Norvég Civil Támogatási Alap átfogó célja, hogy ,,segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában.”

A február 12-i sajtótájékoztatón Steinar Hagen, a norvég külügyminisztérium főosztályvezetője elmondta: az alap kiemelt figyelmet fordít a kisebbségi jogokra (etnikai, vallási, nyelvi, valamint szexuális orientáció alapján), a jó kormányzásra és átláthatóságra, a rasszizmus és az idegengyülölet elleni harcra, a megkülönböztetés és a társadalmi egyenlőtlenségek, a szegénység és a kirekesztés elleni fellépésre, valamint a nemek közti egyenlőségre, beleértve a nemi és családon belüli erőszakot.  

2009-2014 közötti időszakban 1,8 milliárd eurónyi összeggel járultunk hozzá az alapokhoz, ebből 153 millió eurós támogatást kapott Magyarország. A két ország közötti megállapodásnak megfelelően, meggyőződésünk, hogy szükség van az életerős civil szervezetekre.   

A pályázati program lebonyolítását az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal (DemNet), valamint a Kárpátok Alapítvány-magyarországgal közös konzorciumban végzi. A pályázatokat három körben írják ki, az első körös felhívásokat már közzé is tették.  

Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója nevében elmondta: 2008-2011 között alapítványunk és három másik alapítvány müködtette az EGT/norvég támogatási alapot. Akkor 240 projektet tudtunk támogatni 6,3 millió eurós támogatási összeggel. Idén és 2014-ben 11 millió eurós összeget oszthatunk szét. Nyílt pályázatok ezek, ma 3 felhívást hirdetünk meg. Ezek: a makroprogramok, a kisprojektek, és az egyéni ösztöndíjas tanulmányok. A pályázatok kétfordulósak lesznek, az első fordulóban március 29-ig várjuk a pályázatokat.  

A pályázatokról szóló döntés után, 2013 nyár végétől, őszétől lehet a programokat megvalósítani. Egy szervezet egy programban vehet csak részt. A pályázatokról érdemes további tudnivalók a www.norvegcivilalap.hu weblapon lehet elérni, de pályázni is ezen az online felületen lehetséges!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.