2024. 03. 29. péntek
Auguszta
: 396 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új pályázati lehetőségek civil szervezeteknek

Hosz  |  2013. 02. 13., 14:56

Február 12-től érhetőek el az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap új pályázati felhívásai. Az Európai Ifjúsági Központban megtartott nagyszabású szakmai fórumon az alap hazai lebonyolítójának képviseletében az Ökotárs Alapítvány ismertette a kiírások részleteit. 2013-ban – első körben – különböző témakörökben kis- és makroprojektek, valamint egyéni ösztöndíjas tanulmányutak támogatására lesz lehetőség…

 

Norvégia, Izland és Liechtenstein által az Európai Unió gyengébben fejlett tagállamainak felzárkóztatásához nyújtott támogatás keretében müködő, összesen 11 millió Euró támogatási kerettel rendelkező EGT/Norvég Civil Támogatási Alap átfogó célja, hogy ,,segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában.”

A február 12-i sajtótájékoztatón Steinar Hagen, a norvég külügyminisztérium főosztályvezetője elmondta: az alap kiemelt figyelmet fordít a kisebbségi jogokra (etnikai, vallási, nyelvi, valamint szexuális orientáció alapján), a jó kormányzásra és átláthatóságra, a rasszizmus és az idegengyülölet elleni harcra, a megkülönböztetés és a társadalmi egyenlőtlenségek, a szegénység és a kirekesztés elleni fellépésre, valamint a nemek közti egyenlőségre, beleértve a nemi és családon belüli erőszakot.  

2009-2014 közötti időszakban 1,8 milliárd eurónyi összeggel járultunk hozzá az alapokhoz, ebből 153 millió eurós támogatást kapott Magyarország. A két ország közötti megállapodásnak megfelelően, meggyőződésünk, hogy szükség van az életerős civil szervezetekre.   

A pályázati program lebonyolítását az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal (DemNet), valamint a Kárpátok Alapítvány-magyarországgal közös konzorciumban végzi. A pályázatokat három körben írják ki, az első körös felhívásokat már közzé is tették.  

Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója nevében elmondta: 2008-2011 között alapítványunk és három másik alapítvány müködtette az EGT/norvég támogatási alapot. Akkor 240 projektet tudtunk támogatni 6,3 millió eurós támogatási összeggel. Idén és 2014-ben 11 millió eurós összeget oszthatunk szét. Nyílt pályázatok ezek, ma 3 felhívást hirdetünk meg. Ezek: a makroprogramok, a kisprojektek, és az egyéni ösztöndíjas tanulmányok. A pályázatok kétfordulósak lesznek, az első fordulóban március 29-ig várjuk a pályázatokat.  

A pályázatokról szóló döntés után, 2013 nyár végétől, őszétől lehet a programokat megvalósítani. Egy szervezet egy programban vehet csak részt. A pályázatokról érdemes további tudnivalók a www.norvegcivilalap.hu weblapon lehet elérni, de pályázni is ezen az online felületen lehetséges!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Dánia - az F-35-ösök érkezésével - folyamatosan vonja ki a hadrendből F-16-os vadászbombázóit, melyek értékesítését már korábban meghirdették. A lehetséges vásárló kilétét a napokban hozták nyilvánosságra.

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.