2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új pályázati lehetőségek civil szervezeteknek

Hosz  |  2013. 02. 13., 14:56

Február 12-től érhetőek el az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap új pályázati felhívásai. Az Európai Ifjúsági Központban megtartott nagyszabású szakmai fórumon az alap hazai lebonyolítójának képviseletében az Ökotárs Alapítvány ismertette a kiírások részleteit. 2013-ban – első körben – különböző témakörökben kis- és makroprojektek, valamint egyéni ösztöndíjas tanulmányutak támogatására lesz lehetőség…

 

Norvégia, Izland és Liechtenstein által az Európai Unió gyengébben fejlett tagállamainak felzárkóztatásához nyújtott támogatás keretében müködő, összesen 11 millió Euró támogatási kerettel rendelkező EGT/Norvég Civil Támogatási Alap átfogó célja, hogy ,,segítse a magyarországi civil társadalom fejlődését, valamint erősítse részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában.”

A február 12-i sajtótájékoztatón Steinar Hagen, a norvég külügyminisztérium főosztályvezetője elmondta: az alap kiemelt figyelmet fordít a kisebbségi jogokra (etnikai, vallási, nyelvi, valamint szexuális orientáció alapján), a jó kormányzásra és átláthatóságra, a rasszizmus és az idegengyülölet elleni harcra, a megkülönböztetés és a társadalmi egyenlőtlenségek, a szegénység és a kirekesztés elleni fellépésre, valamint a nemek közti egyenlőségre, beleértve a nemi és családon belüli erőszakot.  

2009-2014 közötti időszakban 1,8 milliárd eurónyi összeggel járultunk hozzá az alapokhoz, ebből 153 millió eurós támogatást kapott Magyarország. A két ország közötti megállapodásnak megfelelően, meggyőződésünk, hogy szükség van az életerős civil szervezetekre.   

A pályázati program lebonyolítását az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvánnyal (DemNet), valamint a Kárpátok Alapítvány-magyarországgal közös konzorciumban végzi. A pályázatokat három körben írják ki, az első körös felhívásokat már közzé is tették.  

Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója nevében elmondta: 2008-2011 között alapítványunk és három másik alapítvány müködtette az EGT/norvég támogatási alapot. Akkor 240 projektet tudtunk támogatni 6,3 millió eurós támogatási összeggel. Idén és 2014-ben 11 millió eurós összeget oszthatunk szét. Nyílt pályázatok ezek, ma 3 felhívást hirdetünk meg. Ezek: a makroprogramok, a kisprojektek, és az egyéni ösztöndíjas tanulmányok. A pályázatok kétfordulósak lesznek, az első fordulóban március 29-ig várjuk a pályázatokat.  

A pályázatokról szóló döntés után, 2013 nyár végétől, őszétől lehet a programokat megvalósítani. Egy szervezet egy programban vehet csak részt. A pályázatokról érdemes további tudnivalók a www.norvegcivilalap.hu weblapon lehet elérni, de pályázni is ezen az online felületen lehetséges!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.