2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres pályázat érdekében

Hosz  |  2013. 02. 21., 14:08

A norvég civil alap közelmúltban közzétett pályázatán, szervezet- és közösségfejlesztés témakörben szeretnénk eredményesen részt venni – hangzott el a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány (Katonákért Alapítvány) kuratóriumi ülésén. A február 21-i - Szekeres István kuratórimu elnök vezette - eseményen az elnök megbízásából Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte szakszervezetünket...

A határozatképesség megállapítása után az elmúlt kuratóriumi ülés óta történtekről tájékoztatott Szekeres István. A kuratórium elnöke elmondta: az alapítvány gazdasági tevékenységét és a korábbi (2009-2011 közötti) norvég projektet ellenőrző szervek, közöttük a NAV is mindent rendben talált. Nagyon örülünk annak, hogy a korábbi évekhez képest az szja 1%-át 2011-ben már 855 fő ajánlotta fel, s ebből 2,8 millió forint bevétele származott az alapítványnak. Reméljük, hogy a 2012-es felajánlások is elérik majd ezt a szintet.

Nagyon sajnálatosnak nevezte a kuratórium elnöke, hogy ingyen szakszervezeti segélylehetőségnek tekintik egyes tagjaink a Vodafone-telefonszámlák kiegyenlítését.

A Vodafone-szerződés 2012. december 20-i hatállyal véget ért, az alapítvány csökkentett flottával új szerződést kötött – tette hozzá Szekeres István.

A segélyezésről szóló napirendi téma során elhangzott, hogy mintegy 350 ezer forintot fordított saját bevételeiből az alapítvány segélyezésre, a Honvédszakszervezet forrásaival együtt ez az összeg közelít a 9,3 millió forinthoz. Az alapítvány elnöke beszélt még az ellenőrző bizottság tagjainak lemondása miatti jövőbeni személyi változásokról, a szükségessé vált pótlásokról.

A pertársasággal összefüggő tevékenységről Szekeres István elmondta: nézeteink szerint folyamatos jogsértés történik mindaddig, amíg a szolgálati nyugdíj helyett járandóságot folyósítanak. Az alapítvány három évre vállalta az ügyintézést, de ez a pénz csak akkor lesz elegendő, ha nagy költségü strasbourgi eljárásra, cselekményre nem kerül sor. Ellenkező esetben újra meg kell szólítani a pertársaság tagjait. A bevételek és a kiadások összegzése után úgy látjuk, hogy mintegy 4 millió forint áll rendelkezésünkre e célra, 2013-ra.

Az alapítvány elnöke beszélt még a civil törvényből fakadó feladatokról, arról, hogy 2014. után már nem lehet jelen feltételek mellett müködni.

Szekeres István részletesen szólt a 2014-ig zajló norvég pályázattal kapcsolatos elképzelésekről, lehetőségekről. Elmondta, hogy a szervezet- és közösségfejlesztés témakörben – a közösségi terek, és szolgáltatásaik címen – van módja pályázni az alapítványnak. A pályázat lehetséges partnereivel összefüggésben elhangzott, hogy amennyiben a szükséges 10%-os önrészt biztosítaná az alapító, akkor újra összeállna a korábban (Katonák Munkaerőpiaci Reingetgrációjának Képzési Programja címet viselő projekt során) már sikeres csapat. Az önrész biztosításáról szóló döntést a Hosz elnöksége a márciusi ülésén hozza meg.

Az ülés végén Pusztai Lajos kuratóriumi titkár néhány adattal szolgált a Katonákért Alapítvány elmúlt 10 éves tevékenységéről. Elmondta, hogy az szja 1%-os felajánlásaiból 25 millió, a pályázatokból 150 millió, a Hosz által nyújtott támogatásokból pedig 56 millió forint bevétel származott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.