2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres pályázat érdekében

Hosz  |  2013. 02. 21., 14:08

A norvég civil alap közelmúltban közzétett pályázatán, szervezet- és közösségfejlesztés témakörben szeretnénk eredményesen részt venni – hangzott el a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány (Katonákért Alapítvány) kuratóriumi ülésén. A február 21-i - Szekeres István kuratórimu elnök vezette - eseményen az elnök megbízásából Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte szakszervezetünket...

A határozatképesség megállapítása után az elmúlt kuratóriumi ülés óta történtekről tájékoztatott Szekeres István. A kuratórium elnöke elmondta: az alapítvány gazdasági tevékenységét és a korábbi (2009-2011 közötti) norvég projektet ellenőrző szervek, közöttük a NAV is mindent rendben talált. Nagyon örülünk annak, hogy a korábbi évekhez képest az szja 1%-át 2011-ben már 855 fő ajánlotta fel, s ebből 2,8 millió forint bevétele származott az alapítványnak. Reméljük, hogy a 2012-es felajánlások is elérik majd ezt a szintet.

Nagyon sajnálatosnak nevezte a kuratórium elnöke, hogy ingyen szakszervezeti segélylehetőségnek tekintik egyes tagjaink a Vodafone-telefonszámlák kiegyenlítését.

A Vodafone-szerződés 2012. december 20-i hatállyal véget ért, az alapítvány csökkentett flottával új szerződést kötött – tette hozzá Szekeres István.

A segélyezésről szóló napirendi téma során elhangzott, hogy mintegy 350 ezer forintot fordított saját bevételeiből az alapítvány segélyezésre, a Honvédszakszervezet forrásaival együtt ez az összeg közelít a 9,3 millió forinthoz. Az alapítvány elnöke beszélt még az ellenőrző bizottság tagjainak lemondása miatti jövőbeni személyi változásokról, a szükségessé vált pótlásokról.

A pertársasággal összefüggő tevékenységről Szekeres István elmondta: nézeteink szerint folyamatos jogsértés történik mindaddig, amíg a szolgálati nyugdíj helyett járandóságot folyósítanak. Az alapítvány három évre vállalta az ügyintézést, de ez a pénz csak akkor lesz elegendő, ha nagy költségü strasbourgi eljárásra, cselekményre nem kerül sor. Ellenkező esetben újra meg kell szólítani a pertársaság tagjait. A bevételek és a kiadások összegzése után úgy látjuk, hogy mintegy 4 millió forint áll rendelkezésünkre e célra, 2013-ra.

Az alapítvány elnöke beszélt még a civil törvényből fakadó feladatokról, arról, hogy 2014. után már nem lehet jelen feltételek mellett müködni.

Szekeres István részletesen szólt a 2014-ig zajló norvég pályázattal kapcsolatos elképzelésekről, lehetőségekről. Elmondta, hogy a szervezet- és közösségfejlesztés témakörben – a közösségi terek, és szolgáltatásaik címen – van módja pályázni az alapítványnak. A pályázat lehetséges partnereivel összefüggésben elhangzott, hogy amennyiben a szükséges 10%-os önrészt biztosítaná az alapító, akkor újra összeállna a korábban (Katonák Munkaerőpiaci Reingetgrációjának Képzési Programja címet viselő projekt során) már sikeres csapat. Az önrész biztosításáról szóló döntést a Hosz elnöksége a márciusi ülésén hozza meg.

Az ülés végén Pusztai Lajos kuratóriumi titkár néhány adattal szolgált a Katonákért Alapítvány elmúlt 10 éves tevékenységéről. Elmondta, hogy az szja 1%-os felajánlásaiból 25 millió, a pályázatokból 150 millió, a Hosz által nyújtott támogatásokból pedig 56 millió forint bevétel származott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.

  Háború Művészete magazin

Már 2017 végén is volt szó arról, hogy Brazília megvásárolhatja a Brit Királyi Haditengerészet 2018-ban nyugdíjba vonuló HMS Ocean névre keresztelt helikopter-hordozóját. A brit védelmi miniszter napokban közzétett beszámolója szerint az üzlet megvalósul, Brazília megvásárolja a hadihajót.