2024. 06. 20. csütörtök
Rafael
: 396 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres pályázat érdekében

Hosz  |  2013. 02. 21., 14:08

A norvég civil alap közelmúltban közzétett pályázatán, szervezet- és közösségfejlesztés témakörben szeretnénk eredményesen részt venni – hangzott el a Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány (Katonákért Alapítvány) kuratóriumi ülésén. A február 21-i - Szekeres István kuratórimu elnök vezette - eseményen az elnök megbízásából Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte szakszervezetünket...

A határozatképesség megállapítása után az elmúlt kuratóriumi ülés óta történtekről tájékoztatott Szekeres István. A kuratórium elnöke elmondta: az alapítvány gazdasági tevékenységét és a korábbi (2009-2011 közötti) norvég projektet ellenőrző szervek, közöttük a NAV is mindent rendben talált. Nagyon örülünk annak, hogy a korábbi évekhez képest az szja 1%-át 2011-ben már 855 fő ajánlotta fel, s ebből 2,8 millió forint bevétele származott az alapítványnak. Reméljük, hogy a 2012-es felajánlások is elérik majd ezt a szintet.

Nagyon sajnálatosnak nevezte a kuratórium elnöke, hogy ingyen szakszervezeti segélylehetőségnek tekintik egyes tagjaink a Vodafone-telefonszámlák kiegyenlítését.

A Vodafone-szerződés 2012. december 20-i hatállyal véget ért, az alapítvány csökkentett flottával új szerződést kötött – tette hozzá Szekeres István.

A segélyezésről szóló napirendi téma során elhangzott, hogy mintegy 350 ezer forintot fordított saját bevételeiből az alapítvány segélyezésre, a Honvédszakszervezet forrásaival együtt ez az összeg közelít a 9,3 millió forinthoz. Az alapítvány elnöke beszélt még az ellenőrző bizottság tagjainak lemondása miatti jövőbeni személyi változásokról, a szükségessé vált pótlásokról.

A pertársasággal összefüggő tevékenységről Szekeres István elmondta: nézeteink szerint folyamatos jogsértés történik mindaddig, amíg a szolgálati nyugdíj helyett járandóságot folyósítanak. Az alapítvány három évre vállalta az ügyintézést, de ez a pénz csak akkor lesz elegendő, ha nagy költségü strasbourgi eljárásra, cselekményre nem kerül sor. Ellenkező esetben újra meg kell szólítani a pertársaság tagjait. A bevételek és a kiadások összegzése után úgy látjuk, hogy mintegy 4 millió forint áll rendelkezésünkre e célra, 2013-ra.

Az alapítvány elnöke beszélt még a civil törvényből fakadó feladatokról, arról, hogy 2014. után már nem lehet jelen feltételek mellett müködni.

Szekeres István részletesen szólt a 2014-ig zajló norvég pályázattal kapcsolatos elképzelésekről, lehetőségekről. Elmondta, hogy a szervezet- és közösségfejlesztés témakörben – a közösségi terek, és szolgáltatásaik címen – van módja pályázni az alapítványnak. A pályázat lehetséges partnereivel összefüggésben elhangzott, hogy amennyiben a szükséges 10%-os önrészt biztosítaná az alapító, akkor újra összeállna a korábban (Katonák Munkaerőpiaci Reingetgrációjának Képzési Programja címet viselő projekt során) már sikeres csapat. Az önrész biztosításáról szóló döntést a Hosz elnöksége a márciusi ülésén hozza meg.

Az ülés végén Pusztai Lajos kuratóriumi titkár néhány adattal szolgált a Katonákért Alapítvány elmúlt 10 éves tevékenységéről. Elmondta, hogy az szja 1%-os felajánlásaiból 25 millió, a pályázatokból 150 millió, a Hosz által nyújtott támogatásokból pedig 56 millió forint bevétel származott.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Amerikai és magyar katonák részvételével – az előző évhez hasonlóan – az MH 47. Bázisrepülőtéren landolt egy amerikai KC-135 Stratotanker légi utántöltő repülőgép, hogy egy esetleges vészhelyzetet szimuláljanak.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.