2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Székesfehérváron

Hosz  |  2013. 03. 04., 08:29

Március 1-jén Székesfehérváron,  az  MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj beosztott személyi állománya részére tartott tájékoztatót Szendrei Zoltán, a Honvédszakszervezet alelnöke. Az összevont állománygyűlés keretében tájékoztatta a teljes személyi állományt a bértárgyalások helyzetéről és a béren kívüli juttatások összegszerű csökkentésének hatásairól. A közel 300 fős hallgatóság felháborodásának adott hangot a 200 ezer forintban maximalizált kafetéria 2013. évre biztosított keretével kapcsolatban...

Az előadásban elhangzott, hogy a Honvédszakszervezet tárgyiasult formában kéri az év folyamán az állomány veszteségeinek kompenzálását, amely illetményemelés, vagy egyösszegü kifizetés formájában valósulhat meg.  A szakszervezeti bértárgyalások céljaként kitüzött 20%-os illetménynövelést, a valós viszonyokra vetítve nem csak a beosztott, de a parancsnoki állomány is kevésnek minősíti, különösen a legénységi állomány tekintetében.

Az állománygyülésen Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő sajnálatának adott hangot, hogy idáig még nem volt alkalma a teljes személyi állomány előtt tudatosítani, hogy Székesfehérváron, a Honvédszakszervezet tisztségviselőjeként tevékenykedik. Rövid felszólalásában kiemelte a személyes kapcsolattartás fontosságát és nyitottságát a problémával hozzá fordulók megsegítése érdekében.

Az állomány körében felmerült kérdések parancsnoki pontosítással, megválaszolására kerültek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.