2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a katonák problémái

Hosz  |  2013. 03. 26., 16:00

Nem nyugszunk bele a katonák egyre inkább ellehetetlenülő helyzetébe, noha elmentünk a falig, tovább küzdünk jogaink érvényre juttatásáért, a magasabb illetményekért – mondta el az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központban (GAVIK) tartott aktuális tájékoztatón Bazsik István alelnök. A helyi önálló csoport a seregből távozó, kiváló munkát végzett Kiss Antal helyére dr. Mohácsi Zsolt személyében új vezetőt választott... 

Kiss Antal, a helyi önálló csoport vezetőjének köszöntő szavai után az alelnök beszélt az új Hjt. gyerekbetegségeiről, a bértárgyalások aktuális állásáról, majd a szolgálati nyugdíjrendszer esetleges jövőjéről is. Noha nincsenek konkrét tervek, de bármilyen színü kormánypolitika esetén is kizártnak tartom, hogy bármelyik politikai párt visszaállítaná a nyugdíj-jogosultságot.  Ha ez a rendszer megmarad, akkor nyugállományba vonulni nem lehet a Magyar Honvédségtől – tette hozzá Bazsik István.

Az alelnök azt is elmondta, hogy az illetmények emelésével kapcsolatban nincs jó hír, emellett az sem örvendetes, hogy a béren kívüli juttatások kerete - a parlament döntése alapján - évi bruttó 200 ezer forintban maximalizált.

Ezt követően az illetményen kívüli juttatásokkal kapcsolatos megállapodás-tervezet helyzetéről adott értékes információkat az alelnök.

Ennek részleteiről az elnökségi tagokat és az alapszervezeti- és csoportvezetőket már elektronikus úton tájékoztattuk - a szerk.

Miután kármentésnek nevezte a munkáltató béren kívüli juttatásokra vonatkozó ajánlatát az alelnök, hozzátette: Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácson (OKÉT) továbra is fenntartjuk a 20%-os bérkövetelésünket.

Ezt követően kérdéseket fogalmaztak meg a jelenlévők, akik elsősorban a nyugdíjról, az aktív állományt érintő életpálya-modellről, valamint az előmeneteli lehetőségekről érdeklődtek.     

Az alapszervezeti vezető az ülés végén – mivel május 1-jei hatállyal megválik a Magyar Honvédségtől – lemondott a betöltött tisztségéről.

Kiss Antal mérnök százados több éven keresztül végzett eredményes munkáját ajándéktárggyal köszönte meg a Hosz vezetése.

A megtartott tisztségviselő-választás eredményeként dr. Mohácsi Zsolt mérnök százados lett az MH GAVIK önálló csoportjának új vezetője, helyettesévé pedig újra Bákai János zászlóst választották.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.