2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a katonák problémái

Hosz  |  2013. 03. 26., 16:00

Nem nyugszunk bele a katonák egyre inkább ellehetetlenülő helyzetébe, noha elmentünk a falig, tovább küzdünk jogaink érvényre juttatásáért, a magasabb illetményekért – mondta el az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központban (GAVIK) tartott aktuális tájékoztatón Bazsik István alelnök. A helyi önálló csoport a seregből távozó, kiváló munkát végzett Kiss Antal helyére dr. Mohácsi Zsolt személyében új vezetőt választott... 

Kiss Antal, a helyi önálló csoport vezetőjének köszöntő szavai után az alelnök beszélt az új Hjt. gyerekbetegségeiről, a bértárgyalások aktuális állásáról, majd a szolgálati nyugdíjrendszer esetleges jövőjéről is. Noha nincsenek konkrét tervek, de bármilyen színü kormánypolitika esetén is kizártnak tartom, hogy bármelyik politikai párt visszaállítaná a nyugdíj-jogosultságot.  Ha ez a rendszer megmarad, akkor nyugállományba vonulni nem lehet a Magyar Honvédségtől – tette hozzá Bazsik István.

Az alelnök azt is elmondta, hogy az illetmények emelésével kapcsolatban nincs jó hír, emellett az sem örvendetes, hogy a béren kívüli juttatások kerete - a parlament döntése alapján - évi bruttó 200 ezer forintban maximalizált.

Ezt követően az illetményen kívüli juttatásokkal kapcsolatos megállapodás-tervezet helyzetéről adott értékes információkat az alelnök.

Ennek részleteiről az elnökségi tagokat és az alapszervezeti- és csoportvezetőket már elektronikus úton tájékoztattuk - a szerk.

Miután kármentésnek nevezte a munkáltató béren kívüli juttatásokra vonatkozó ajánlatát az alelnök, hozzátette: Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácson (OKÉT) továbra is fenntartjuk a 20%-os bérkövetelésünket.

Ezt követően kérdéseket fogalmaztak meg a jelenlévők, akik elsősorban a nyugdíjról, az aktív állományt érintő életpálya-modellről, valamint az előmeneteli lehetőségekről érdeklődtek.     

Az alapszervezeti vezető az ülés végén – mivel május 1-jei hatállyal megválik a Magyar Honvédségtől – lemondott a betöltött tisztségéről.

Kiss Antal mérnök százados több éven keresztül végzett eredményes munkáját ajándéktárggyal köszönte meg a Hosz vezetése.

A megtartott tisztségviselő-választás eredményeként dr. Mohácsi Zsolt mérnök százados lett az MH GAVIK önálló csoportjának új vezetője, helyettesévé pedig újra Bákai János zászlóst választották.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.