2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a katonák problémái

Hosz  |  2013. 03. 26., 16:00

Nem nyugszunk bele a katonák egyre inkább ellehetetlenülő helyzetébe, noha elmentünk a falig, tovább küzdünk jogaink érvényre juttatásáért, a magasabb illetményekért – mondta el az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központban (GAVIK) tartott aktuális tájékoztatón Bazsik István alelnök. A helyi önálló csoport a seregből távozó, kiváló munkát végzett Kiss Antal helyére dr. Mohácsi Zsolt személyében új vezetőt választott... 

Kiss Antal, a helyi önálló csoport vezetőjének köszöntő szavai után az alelnök beszélt az új Hjt. gyerekbetegségeiről, a bértárgyalások aktuális állásáról, majd a szolgálati nyugdíjrendszer esetleges jövőjéről is. Noha nincsenek konkrét tervek, de bármilyen színü kormánypolitika esetén is kizártnak tartom, hogy bármelyik politikai párt visszaállítaná a nyugdíj-jogosultságot.  Ha ez a rendszer megmarad, akkor nyugállományba vonulni nem lehet a Magyar Honvédségtől – tette hozzá Bazsik István.

Az alelnök azt is elmondta, hogy az illetmények emelésével kapcsolatban nincs jó hír, emellett az sem örvendetes, hogy a béren kívüli juttatások kerete - a parlament döntése alapján - évi bruttó 200 ezer forintban maximalizált.

Ezt követően az illetményen kívüli juttatásokkal kapcsolatos megállapodás-tervezet helyzetéről adott értékes információkat az alelnök.

Ennek részleteiről az elnökségi tagokat és az alapszervezeti- és csoportvezetőket már elektronikus úton tájékoztattuk - a szerk.

Miután kármentésnek nevezte a munkáltató béren kívüli juttatásokra vonatkozó ajánlatát az alelnök, hozzátette: Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácson (OKÉT) továbra is fenntartjuk a 20%-os bérkövetelésünket.

Ezt követően kérdéseket fogalmaztak meg a jelenlévők, akik elsősorban a nyugdíjról, az aktív állományt érintő életpálya-modellről, valamint az előmeneteli lehetőségekről érdeklődtek.     

Az alapszervezeti vezető az ülés végén – mivel május 1-jei hatállyal megválik a Magyar Honvédségtől – lemondott a betöltött tisztségéről.

Kiss Antal mérnök százados több éven keresztül végzett eredményes munkáját ajándéktárggyal köszönte meg a Hosz vezetése.

A megtartott tisztségviselő-választás eredményeként dr. Mohácsi Zsolt mérnök százados lett az MH GAVIK önálló csoportjának új vezetője, helyettesévé pedig újra Bákai János zászlóst választották.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.