2018. 03. 20. kedd
Klaudia
: 311 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a katonák problémái

Hosz  |  2013. 03. 26., 16:00

Nem nyugszunk bele a katonák egyre inkább ellehetetlenülő helyzetébe, noha elmentünk a falig, tovább küzdünk jogaink érvényre juttatásáért, a magasabb illetményekért – mondta el az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központban (GAVIK) tartott aktuális tájékoztatón Bazsik István alelnök. A helyi önálló csoport a seregből távozó, kiváló munkát végzett Kiss Antal helyére dr. Mohácsi Zsolt személyében új vezetőt választott... 

Kiss Antal, a helyi önálló csoport vezetőjének köszöntő szavai után az alelnök beszélt az új Hjt. gyerekbetegségeiről, a bértárgyalások aktuális állásáról, majd a szolgálati nyugdíjrendszer esetleges jövőjéről is. Noha nincsenek konkrét tervek, de bármilyen színü kormánypolitika esetén is kizártnak tartom, hogy bármelyik politikai párt visszaállítaná a nyugdíj-jogosultságot.  Ha ez a rendszer megmarad, akkor nyugállományba vonulni nem lehet a Magyar Honvédségtől – tette hozzá Bazsik István.

Az alelnök azt is elmondta, hogy az illetmények emelésével kapcsolatban nincs jó hír, emellett az sem örvendetes, hogy a béren kívüli juttatások kerete - a parlament döntése alapján - évi bruttó 200 ezer forintban maximalizált.

Ezt követően az illetményen kívüli juttatásokkal kapcsolatos megállapodás-tervezet helyzetéről adott értékes információkat az alelnök.

Ennek részleteiről az elnökségi tagokat és az alapszervezeti- és csoportvezetőket már elektronikus úton tájékoztattuk - a szerk.

Miután kármentésnek nevezte a munkáltató béren kívüli juttatásokra vonatkozó ajánlatát az alelnök, hozzátette: Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácson (OKÉT) továbra is fenntartjuk a 20%-os bérkövetelésünket.

Ezt követően kérdéseket fogalmaztak meg a jelenlévők, akik elsősorban a nyugdíjról, az aktív állományt érintő életpálya-modellről, valamint az előmeneteli lehetőségekről érdeklődtek.     

Az alapszervezeti vezető az ülés végén – mivel május 1-jei hatállyal megválik a Magyar Honvédségtől – lemondott a betöltött tisztségéről.

Kiss Antal mérnök százados több éven keresztül végzett eredményes munkáját ajándéktárggyal köszönte meg a Hosz vezetése.

A megtartott tisztségviselő-választás eredményeként dr. Mohácsi Zsolt mérnök százados lett az MH GAVIK önálló csoportjának új vezetője, helyettesévé pedig újra Bákai János zászlóst választották.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 03. 13., 13:06
Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium a Katonaözvegyek Országos Találkozóját a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban március 8-án. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte a rendezvényen...
2018. 03. 12., 10:09
A LIGA Szakszervezetek új székházának első programja a 22. alkalommal megrendezett Nyitott Ház sorozat tematikus rendezvénye volt 2018. március elsején. „Nem csak a székházat nyitottuk meg, hanem azt az utat is, ami a párbeszéd irányába mutat” – összegezte a rendezvény tanulságait Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 03. 13., 11:07
„170 évvel ezelőtt Magyarország védekezett, mert megtámadták, mert a hazát meg kellett menteni. Ezt üzeni nekünk 1848/49 forradalma és szabadságharca” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 12-én, hétfőn, a tárca társadalmi szervezetek részére rendezett központi ünnepségén. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...
2018-03-02 11:45:32
Február utolsó hetére rekord hideget jeleznek a meteorológusok. A hideg idő kötelezettséget ró a munkáltatókra: plusz pihenőidőt, fűtést, meleg teát, védőruházatot, sőt adott esetben munka alóli felmentést is biztosítaniuk kell a munkavállalók számára. A munkavállaló ugyanis csak a munkaerejét bocsátja bérfizetés ellenében a munkáltató rendelkezésére, és nem az egészségét.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Az Amerikai Haditengerészet lemond arról, hogy 34 rombolóját hibrid meghajtásúra építse át. A korábbi elképzeléssel jelentős üzemanyag-megtakarítást és persze hatótávolság-növelést reméltek a mérnökök.