2018. 01. 17. szerda
Antal, Antónia
: 309 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a katonák problémái

Hosz  |  2013. 03. 26., 16:00

Nem nyugszunk bele a katonák egyre inkább ellehetetlenülő helyzetébe, noha elmentünk a falig, tovább küzdünk jogaink érvényre juttatásáért, a magasabb illetményekért – mondta el az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központban (GAVIK) tartott aktuális tájékoztatón Bazsik István alelnök. A helyi önálló csoport a seregből távozó, kiváló munkát végzett Kiss Antal helyére dr. Mohácsi Zsolt személyében új vezetőt választott... 

Kiss Antal, a helyi önálló csoport vezetőjének köszöntő szavai után az alelnök beszélt az új Hjt. gyerekbetegségeiről, a bértárgyalások aktuális állásáról, majd a szolgálati nyugdíjrendszer esetleges jövőjéről is. Noha nincsenek konkrét tervek, de bármilyen színü kormánypolitika esetén is kizártnak tartom, hogy bármelyik politikai párt visszaállítaná a nyugdíj-jogosultságot.  Ha ez a rendszer megmarad, akkor nyugállományba vonulni nem lehet a Magyar Honvédségtől – tette hozzá Bazsik István.

Az alelnök azt is elmondta, hogy az illetmények emelésével kapcsolatban nincs jó hír, emellett az sem örvendetes, hogy a béren kívüli juttatások kerete - a parlament döntése alapján - évi bruttó 200 ezer forintban maximalizált.

Ezt követően az illetményen kívüli juttatásokkal kapcsolatos megállapodás-tervezet helyzetéről adott értékes információkat az alelnök.

Ennek részleteiről az elnökségi tagokat és az alapszervezeti- és csoportvezetőket már elektronikus úton tájékoztattuk - a szerk.

Miután kármentésnek nevezte a munkáltató béren kívüli juttatásokra vonatkozó ajánlatát az alelnök, hozzátette: Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácson (OKÉT) továbra is fenntartjuk a 20%-os bérkövetelésünket.

Ezt követően kérdéseket fogalmaztak meg a jelenlévők, akik elsősorban a nyugdíjról, az aktív állományt érintő életpálya-modellről, valamint az előmeneteli lehetőségekről érdeklődtek.     

Az alapszervezeti vezető az ülés végén – mivel május 1-jei hatállyal megválik a Magyar Honvédségtől – lemondott a betöltött tisztségéről.

Kiss Antal mérnök százados több éven keresztül végzett eredményes munkáját ajándéktárggyal köszönte meg a Hosz vezetése.

A megtartott tisztségviselő-választás eredményeként dr. Mohácsi Zsolt mérnök százados lett az MH GAVIK önálló csoportjának új vezetője, helyettesévé pedig újra Bákai János zászlóst választották.

Munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018. 01. 09., 14:33
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-12-21 12:16:28
A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója negyvenhárom darab szánkót adott a Honvédelmi Minisztériumnak azzal a céllal, hogy megtalálják számukra azokat a családokat, ahol a legjobb helyük lesz.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Közel 25 évnyi szolgálat után, 2018. január 13-án ünnepélyes keretek között búcsúztatták a Portugál Légierő Dassault/Dornier Alpha Jet flottáját. A kiképző repülőgépek ceremóniájának a Beja légibázis (Base Aérea N.º 11) adott otthont.

  Háború Művészete magazin

Újabb sportdiplomáciai sikert könyvelhet el a Magyar Honvédség. Az idei Katonai Ejtőernyős Világbajnokság házigazdája augusztusban az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis lesz.