2017. 11. 23. csütörtök
Kelemen, Klementina
: 313 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hajós-Lippai páros jelenti: áttekertünk a Balaton körül!

Hosz  |  2013. 05. 12., 18:20

A Honvédelmi Minisztérium és a Hososz idén is megrendezte a Tekerj a sereggel elnevezésű biciklitúrát a Katonák Hősök programsorozat keretében. A szervezők elsősorban azok jelentkezését várták, akik éreztek magukban erőt és kitartást ahhoz, hogy két nap alatt teljesítsék a Balaton körüli kétszáz kilométeres távot, de egy-egy szakasz megtételére is lehetett csatlakozni a biciklisekhez. A Honvédszakszervezet színeiben ezúttal is Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő és dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező vágott neki a nem mindennapi túrának...

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség hétvégi kulturális, szabadidős programot kínált mindazok számára, akik szeretik az aktív, sportos pihenést, a katonákhoz méltó kihívást, továbbá ápolják, és becsülik a katonai hagyományokat.

 

Klasszikus táv, kellemes, de teljesíthető kihívás elé nézett az a közel háromszáz kerékpáros, aki a múlt évben jól sikerült sportesemény után idén is nekivágott a - honvédelmi miniszter által vezetett - Balaton körüli túrának. Ez alkalommal a szervezők változtattak egy fontos szabályon, ,,amennyiben a Balatont nem a bal oldalon látod, akkor rossz irányban tekersz, tehát nyergelj, fordulj!"

Az esemény rajtja előtt Hende Csaba honvédelmi miniszter egy kerékpárral ajándékozott meg egy keszthelyi kisfiút, majd a programot a szigligeti várkapitány ágyúszóval indította el. A túrát a Balaton körüli kerékpárúton teljesítették a résztvevők, akik önállóan, saját képességeiknek megfelelően, a KRESZ-t betartva, másokra figyelemmel hajtották a biciklijüket.

 

 

A ,,Tekerj a Sereggel" nem verseny, minden résztvevő csak önmagát győzheti le - állt a sportesemény kiírásában. Az esemény első napján a kerékpárosok Keszthely-Balatonfenyves-Balatonföldvár-Siófok útvonalon haladtak Balatonkeneséig. Az első nap végállomása a Honvéd Üdülőben volt.

Itt találkoztunk a második világháborús kerékpáros hagyományok szerelmeseivel, a Honvéd Kerékpáros és Hagyományőrző Egyesület tagjaival is. A velük készült interjúnkat az Egység újság júniusi számában olvashatják majd - a szerk.

 

A mieink, Lippai Csaba és dr. Hajós Dezső szombaton délután rendben elérték a kitüzött célt.

A túrát a második napon az északi parton folytatták. Mindez azt is jelentette, hogy a kedvezőtlen, szeles, esős időjárás mellett a keményebb, dimbes-dombosabb szakasz is a második etápra jutott.

Megjelentek az első bőrkeményedések, a végtagfájdalmak, az izmok érzékenysége, de a természetes fáradtság mellett egyre több nehézség is akadályozta a táv teljesítését, a kitartás azonban ez alkalommal is győzelmet ért.

 

 

A második napon a biciklisek az északi partot meghódítva - a Csopak-Zánka-Ábrahámhegy-Szigliget útvonalon - késő délután érkeztek vissza az előző napi start helyére, Keszthelyre.

A kerekezéshez még megfelelőnek mondható szombati időjárás után, vasárnap már szeles, esős idő nehezítette útunkat - mondták még útközben a mieink.

 

Elképesztően rosszak voltak a körülmények, ami az időjárást illeti és elképesztően jók, amelyeket a szervezők megteremtettek számunkra. A második napon végig 50-60 kilométeres széllökésekkel tarkított szembeszelet kaptunk, és aki próbált már ilyen körülmények között száz kilométert biciklizni, csak azt tudja, hogy ez mit jelent. Az, hogy többször eleredt az eső, különösen kellemetlen volt. De ennek ellenére nagyon sikeres rendezvény volt – fogalmazott a honvedelem.hu kérdésére a tárcavezető.

 

A mi kérdésünkre pedig azt mondta el a miniszter, hogy a kerékpározás közben végig nagyon jól érezte magát, és ez alkalommal is azt tartotta fontosnak, hogy a honvédség és a civil társadalom kapcsolata - a mozgás és a Balaton, mint turisztikai desztináció népszerüsítése által is - még szorosabbá váljon.  

A kerékpártúráról szóló részletes helyszíni tudósításunkat a HoszTv rendkívüli kiadásában tekinthetik majd meg - a szerk.

A Lippai Csaba-Hajós Dezső kerék(páros) kiegészülve kollégánk kedves lányával, Hajós Zsuzsával vasárnap késő délután, 16 óra 30 perckor szerencsésen beérkeztek a keszthelyi célba. A bal oldali fotón, a mieink mellett Lippai Mihály, a Critical Mass egyik alapítója látható. Gratulálunk nekik, szép volt fiúk, szép volt Zsuzsa! A túrát teljesítők emléklapot és ajándéktárgyakat vehettek át.

 

A folytatásról megtudtuk, hogy 2014-ben ismét megtartják a kerékpártúrát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2017. november 22-én, szerdán, fedélzetén 11 utassal a Csendes-óceánba zuhant az Amerikai Haditengerészet egyik C-2 Greyhound típusú hajófedélzeti szállító repülőgépe.

  Háború Művészete magazin

A lengyel hadsereg felderítésre és a kijelölt célok megsemmisítésére is alkalmas ezer Warmate drónt szerez be a WB Electronics lengyel magáncégtől - az erről szóló megállapodást Antoni Macierewicz nemzetvédelmi miniszter jelenlétében írták alá Varsóban.