2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Verőcei Betegotthon: Hová kerülnek a betegek és a szakszemélyzet?

Hosz  |  2013. 04. 04., 11:42

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) napirendjén - a Hosz kérésére - már két alkalommal is szerepelt a Honvéd Kórház racionalizációja, ezen belül is verőcei betegotthon ügye, de az április 3-i elnökségi ülésünkön is részletesen foglalkoztunk e témával. A HÉF november 28-i, majd a február 26-i ülésén is megfogalmaztuk, hogy a verőcei betegotthon diszlokációjával kapcsolatban zavart érzünk. Ezzel összefüggésben petíciót is benyújtottak az érintettek. Mivel az ingatlanon folyamatos felújítások történtek, ezért sem érthető a betegotthon megszüntetése...

A Honvéd Kórház legutóbbi igazgatótanácsi ülésén elhangzott, hogy a betegotthon ellátottai és az ott dolgozó szakszemélyzet - az eredeti terveknek megfelelően - nem Kecskemétre, hanem várhatóan a budakeszi szanatóriumba kerülnek át. A március végi eseményen a szakszervezetek vezetői azt kérték, hogy minél hamarabb kezdődjenek meg a személyi beszélgetések, az ellátottakat pedig értesítsék ki, hogy hová kerülnek.

Húsvét előtt az ellátottak hozzátartozói levelet kaptak, melyben azt kérték tőlük, hogy a családtagok június 1-ig gondoskodjanak a betegek további ellátásáról.

A verőcei betegotthon problematikájával összefüggésben az április 3-i elnökségi ülésen elhangzott: a betegotthont bezárják, a 105 érintett mintegy felének ellátását ideiglenesen a budakeszi szanatórium veszi át.

Sörös István elnökségi tag elszomorítónak nevezte, hogy a verőcei betegotthon ügyében a HÉF-en elhangzottakkal gyökeresen ellentétes tartalmú levelet továbbítottak az érintetteknek.

Az e hét elején megrendezett központi lakásbizottsági ülésen a Hosz elnöke azt kérte, hogy a verőcei szolgálati lakásokban elhelyezett hat család részére minél előbb személyre szóló lakásmegoldást keressenek. Az érintettek között nagycsaládosok és gyesen lévő édesanya is található.

A Hosz ezt követően is figyelemmel kíséri az érintettek helyzetét és arról folyamatos tájékoztatást is ad. A személyi beszélgetéseken pedig képviseljük tagjaink érdekeit.

Legfrissebb információink szerint még ezen a héten állománygyülést tartanak a verőcei betegotthonban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.