2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Verőcei Betegotthon: Hová kerülnek a betegek és a szakszemélyzet?

Hosz  |  2013. 04. 04., 11:42

A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) napirendjén - a Hosz kérésére - már két alkalommal is szerepelt a Honvéd Kórház racionalizációja, ezen belül is verőcei betegotthon ügye, de az április 3-i elnökségi ülésünkön is részletesen foglalkoztunk e témával. A HÉF november 28-i, majd a február 26-i ülésén is megfogalmaztuk, hogy a verőcei betegotthon diszlokációjával kapcsolatban zavart érzünk. Ezzel összefüggésben petíciót is benyújtottak az érintettek. Mivel az ingatlanon folyamatos felújítások történtek, ezért sem érthető a betegotthon megszüntetése...

A Honvéd Kórház legutóbbi igazgatótanácsi ülésén elhangzott, hogy a betegotthon ellátottai és az ott dolgozó szakszemélyzet - az eredeti terveknek megfelelően - nem Kecskemétre, hanem várhatóan a budakeszi szanatóriumba kerülnek át. A március végi eseményen a szakszervezetek vezetői azt kérték, hogy minél hamarabb kezdődjenek meg a személyi beszélgetések, az ellátottakat pedig értesítsék ki, hogy hová kerülnek.

Húsvét előtt az ellátottak hozzátartozói levelet kaptak, melyben azt kérték tőlük, hogy a családtagok június 1-ig gondoskodjanak a betegek további ellátásáról.

A verőcei betegotthon problematikájával összefüggésben az április 3-i elnökségi ülésen elhangzott: a betegotthont bezárják, a 105 érintett mintegy felének ellátását ideiglenesen a budakeszi szanatórium veszi át.

Sörös István elnökségi tag elszomorítónak nevezte, hogy a verőcei betegotthon ügyében a HÉF-en elhangzottakkal gyökeresen ellentétes tartalmú levelet továbbítottak az érintetteknek.

Az e hét elején megrendezett központi lakásbizottsági ülésen a Hosz elnöke azt kérte, hogy a verőcei szolgálati lakásokban elhelyezett hat család részére minél előbb személyre szóló lakásmegoldást keressenek. Az érintettek között nagycsaládosok és gyesen lévő édesanya is található.

A Hosz ezt követően is figyelemmel kíséri az érintettek helyzetét és arról folyamatos tájékoztatást is ad. A személyi beszélgetéseken pedig képviseljük tagjaink érdekeit.

Legfrissebb információink szerint még ezen a héten állománygyülést tartanak a verőcei betegotthonban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.