2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elnöki tájékoztató az MH Bakony Harckiképző Központnál

Hosz  |  2013. 04. 08., 12:15

Április 5-én Várpalotán, az MH Bakony Harckiképző Központ beosztott személyi állománya részére tartott tájékoztatót Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke. Az elnök kiemelte, hogy a béren kívüli juttatásokról szóló egyeztetés során nem volt lehetőség a 200.000 forintos limit törvényi megváltoztatására, ezért ezen a szűk mozgástérben kellett minden lehetőséget megvizsgálni ahhoz, hogy a katonák megkapják az eddig megszokott juttatásaikat...

 

A családos katonák részére olyan rendszer került kialakításra, amely lehetővé teszi, hogy az iskoláztatási támogatás nevelési hozzájárulássá alakul át, amelyet az EMC kártyán keresztül  van lehetőség igénybe venni az arra jogosultaknak.

A javarészt tiszti és altiszti állomány körében megtartott tájékoztató a hallgatóság aktív részvételével egy őszinte hangvételü a megbeszéléssé, fórummá alakult. A hallgatóság részéről elhangzott, hogy az alacsonyabb jövedelmi viszonyok között élőknek bizonyos esetekben emelkedhetnek a béren kívüli juttatásaik, de ehhez az érintett aktív részvétele szükséges (nyugdíjpénztári kiegészítés, egészségpénztári kiegészítés), amely viszont jövedelemcsökkenést eredményez.

A kérdések során felmerült, hogy a támogatások maximalizált szintje a nyugdíjpénztári hozzájárulás esetén 4200 Ft, az egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás esetén 3000 Ft, míg az Erzsébet utalvány esetén 5000 Ft. Mindez azonban nem teszi lehetővé a béren kívüli juttatások teljes mértékü kihasználását az egyén igényeinek megfelelően. Aggodalmukat fejezték ki a rendszer április 1-jei bevezetésével kapcsolatban is, ugyanis az eltelt hónapokban felhasznált kafetéria elemek már beleszámítanak az éves keretbe. A résztvevők egyöntetü véleménye szerint egy jelentős illetményemelés tükrözné a honvédelmi tárca megbecsülését a katonáival szemben.

Az állománygyülésen Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő az Erzsébet-program kedvezményes üdültetési lehetőségeiről, a SIGNAL biztosító által ez évben adott szolgáltatásairól, többek között a felelősségbiztosítás lehetőségéről, valamint az elkövetkező időszak közösségi programjairól tartott tájékoztatót.

A 2 órás tájékoztatót követően a katonai szervezet törzsfőnöke, Mészáros József alezredes fogadta a Hosz elnökét, ahol az elmúlt időszak katasztrófa védelmi feladatairól tájékoztatott, kiemelve katonái önzetlen humanitárius munkáját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.