2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elnöki tájékoztató az MH Bakony Harckiképző Központnál

Hosz  |  2013. 04. 08., 12:15

Április 5-én Várpalotán, az MH Bakony Harckiképző Központ beosztott személyi állománya részére tartott tájékoztatót Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke. Az elnök kiemelte, hogy a béren kívüli juttatásokról szóló egyeztetés során nem volt lehetőség a 200.000 forintos limit törvényi megváltoztatására, ezért ezen a szűk mozgástérben kellett minden lehetőséget megvizsgálni ahhoz, hogy a katonák megkapják az eddig megszokott juttatásaikat...

 

A családos katonák részére olyan rendszer került kialakításra, amely lehetővé teszi, hogy az iskoláztatási támogatás nevelési hozzájárulássá alakul át, amelyet az EMC kártyán keresztül  van lehetőség igénybe venni az arra jogosultaknak.

A javarészt tiszti és altiszti állomány körében megtartott tájékoztató a hallgatóság aktív részvételével egy őszinte hangvételü a megbeszéléssé, fórummá alakult. A hallgatóság részéről elhangzott, hogy az alacsonyabb jövedelmi viszonyok között élőknek bizonyos esetekben emelkedhetnek a béren kívüli juttatásaik, de ehhez az érintett aktív részvétele szükséges (nyugdíjpénztári kiegészítés, egészségpénztári kiegészítés), amely viszont jövedelemcsökkenést eredményez.

A kérdések során felmerült, hogy a támogatások maximalizált szintje a nyugdíjpénztári hozzájárulás esetén 4200 Ft, az egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás esetén 3000 Ft, míg az Erzsébet utalvány esetén 5000 Ft. Mindez azonban nem teszi lehetővé a béren kívüli juttatások teljes mértékü kihasználását az egyén igényeinek megfelelően. Aggodalmukat fejezték ki a rendszer április 1-jei bevezetésével kapcsolatban is, ugyanis az eltelt hónapokban felhasznált kafetéria elemek már beleszámítanak az éves keretbe. A résztvevők egyöntetü véleménye szerint egy jelentős illetményemelés tükrözné a honvédelmi tárca megbecsülését a katonáival szemben.

Az állománygyülésen Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő az Erzsébet-program kedvezményes üdültetési lehetőségeiről, a SIGNAL biztosító által ez évben adott szolgáltatásairól, többek között a felelősségbiztosítás lehetőségéről, valamint az elkövetkező időszak közösségi programjairól tartott tájékoztatót.

A 2 órás tájékoztatót követően a katonai szervezet törzsfőnöke, Mészáros József alezredes fogadta a Hosz elnökét, ahol az elmúlt időszak katasztrófa védelmi feladatairól tájékoztatott, kiemelve katonái önzetlen humanitárius munkáját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.