2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elnöki tájékoztató az MH Bakony Harckiképző Központnál

Hosz  |  2013. 04. 08., 12:15

Április 5-én Várpalotán, az MH Bakony Harckiképző Központ beosztott személyi állománya részére tartott tájékoztatót Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke. Az elnök kiemelte, hogy a béren kívüli juttatásokról szóló egyeztetés során nem volt lehetőség a 200.000 forintos limit törvényi megváltoztatására, ezért ezen a szűk mozgástérben kellett minden lehetőséget megvizsgálni ahhoz, hogy a katonák megkapják az eddig megszokott juttatásaikat...

 

A családos katonák részére olyan rendszer került kialakításra, amely lehetővé teszi, hogy az iskoláztatási támogatás nevelési hozzájárulássá alakul át, amelyet az EMC kártyán keresztül  van lehetőség igénybe venni az arra jogosultaknak.

A javarészt tiszti és altiszti állomány körében megtartott tájékoztató a hallgatóság aktív részvételével egy őszinte hangvételü a megbeszéléssé, fórummá alakult. A hallgatóság részéről elhangzott, hogy az alacsonyabb jövedelmi viszonyok között élőknek bizonyos esetekben emelkedhetnek a béren kívüli juttatásaik, de ehhez az érintett aktív részvétele szükséges (nyugdíjpénztári kiegészítés, egészségpénztári kiegészítés), amely viszont jövedelemcsökkenést eredményez.

A kérdések során felmerült, hogy a támogatások maximalizált szintje a nyugdíjpénztári hozzájárulás esetén 4200 Ft, az egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás esetén 3000 Ft, míg az Erzsébet utalvány esetén 5000 Ft. Mindez azonban nem teszi lehetővé a béren kívüli juttatások teljes mértékü kihasználását az egyén igényeinek megfelelően. Aggodalmukat fejezték ki a rendszer április 1-jei bevezetésével kapcsolatban is, ugyanis az eltelt hónapokban felhasznált kafetéria elemek már beleszámítanak az éves keretbe. A résztvevők egyöntetü véleménye szerint egy jelentős illetményemelés tükrözné a honvédelmi tárca megbecsülését a katonáival szemben.

Az állománygyülésen Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő az Erzsébet-program kedvezményes üdültetési lehetőségeiről, a SIGNAL biztosító által ez évben adott szolgáltatásairól, többek között a felelősségbiztosítás lehetőségéről, valamint az elkövetkező időszak közösségi programjairól tartott tájékoztatót.

A 2 órás tájékoztatót követően a katonai szervezet törzsfőnöke, Mészáros József alezredes fogadta a Hosz elnökét, ahol az elmúlt időszak katasztrófa védelmi feladatairól tájékoztatott, kiemelve katonái önzetlen humanitárius munkáját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.