2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elnöki tájékoztató az MH Bakony Harckiképző Központnál

Hosz  |  2013. 04. 08., 12:15

Április 5-én Várpalotán, az MH Bakony Harckiképző Központ beosztott személyi állománya részére tartott tájékoztatót Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke. Az elnök kiemelte, hogy a béren kívüli juttatásokról szóló egyeztetés során nem volt lehetőség a 200.000 forintos limit törvényi megváltoztatására, ezért ezen a szűk mozgástérben kellett minden lehetőséget megvizsgálni ahhoz, hogy a katonák megkapják az eddig megszokott juttatásaikat...

 

A családos katonák részére olyan rendszer került kialakításra, amely lehetővé teszi, hogy az iskoláztatási támogatás nevelési hozzájárulássá alakul át, amelyet az EMC kártyán keresztül  van lehetőség igénybe venni az arra jogosultaknak.

A javarészt tiszti és altiszti állomány körében megtartott tájékoztató a hallgatóság aktív részvételével egy őszinte hangvételü a megbeszéléssé, fórummá alakult. A hallgatóság részéről elhangzott, hogy az alacsonyabb jövedelmi viszonyok között élőknek bizonyos esetekben emelkedhetnek a béren kívüli juttatásaik, de ehhez az érintett aktív részvétele szükséges (nyugdíjpénztári kiegészítés, egészségpénztári kiegészítés), amely viszont jövedelemcsökkenést eredményez.

A kérdések során felmerült, hogy a támogatások maximalizált szintje a nyugdíjpénztári hozzájárulás esetén 4200 Ft, az egészségpénztári munkáltatói hozzájárulás esetén 3000 Ft, míg az Erzsébet utalvány esetén 5000 Ft. Mindez azonban nem teszi lehetővé a béren kívüli juttatások teljes mértékü kihasználását az egyén igényeinek megfelelően. Aggodalmukat fejezték ki a rendszer április 1-jei bevezetésével kapcsolatban is, ugyanis az eltelt hónapokban felhasznált kafetéria elemek már beleszámítanak az éves keretbe. A résztvevők egyöntetü véleménye szerint egy jelentős illetményemelés tükrözné a honvédelmi tárca megbecsülését a katonáival szemben.

Az állománygyülésen Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő az Erzsébet-program kedvezményes üdültetési lehetőségeiről, a SIGNAL biztosító által ez évben adott szolgáltatásairól, többek között a felelősségbiztosítás lehetőségéről, valamint az elkövetkező időszak közösségi programjairól tartott tájékoztatót.

A 2 órás tájékoztatót követően a katonai szervezet törzsfőnöke, Mészáros József alezredes fogadta a Hosz elnökét, ahol az elmúlt időszak katasztrófa védelmi feladatairól tájékoztatott, kiemelve katonái önzetlen humanitárius munkáját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.