2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság

Hosz  |  2013. 05. 17., 17:00

A „Katonák. Hősök.” című programsorozat keretében bonyolították le a Helyőrségi Tavaszi Szemlét. A május 17-i eseményen a Magyar Honvédség katonai alakulatai, nemzetközi katonai díszelgők, valamint hagyományőrzők is részt vettek. A városligeti Napozóréten felállított Hosz sátornál tisztségviselőink fogadták a honvédség és szakszervezetünk napi élete iránt érdeklődő vendégeket. A rendezvény sikeréhez nagyban hozzájárult az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár - Garda Zoltán vezette - Hosz alapszervezete... 

 

A Magyar Honvédelem Napjához kötődő, koszorúzással egybekötött ünnepi eseményt - a Hősök terén - Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára nyitotta meg.

„A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság. Elismert és sikeres nemzeti intézmény, amely élen jár a toleranciában, esélyegyenlőségben és nemzetközi együttmüködésben” – fogalmazott Vargha Tamás, a fővárosi Hősök terén

 

,,A mai nap nem csak megemlékezés egy történelmi eseményről, hanem tradíció, jelkép és tanítás: jelképe a hősiességnek, tanítás a nemzeti egységről, amelynek egyéni és közösségi hősei és áldozatai, sikerei és gyötrelmei voltak” – mondta Vargha Tamás.Az államtitkár méltatta az eddig elért eredményeket, amikre nem csak e szemle alkalmával, de a hétköznapokban is büszke lehet minden katona. „A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság. Elismert és sikeres nemzeti intézmény, amely élen jár a toleranciában, esélyegyenlőségben és nemzetközi együttmüködésben. Példát mutat a hazafias nevelésben és a hagyományok ápolásában”, fogalmazott.

Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Szendrei Zoltán alelnök képviselte.

Az ünnepi beszédet követően Vargha Tamás dr. Benkő Tibor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével együtt koszorút helyezett el a Hősök emlékmüvénél.

A rendezvény a városligeti Napozóréten folytatódott, ahol Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök mondott beszédet.

 

Az ünnepi esemény további részében statikus és dinamikus bemutatók várták az érdeklődőket. Itt nyílt lehetőség az augusztusi kecskeméti repülőnapot népszerüsítő  interaktív kamion megtekintésére is.

 

 

 

A kamion belső terében vadászgép-szimulátorok, online kiállítás és különleges 4D élmény fogadta a látogatókat.

 

 

 

 

A katonai szervezetek mellett szakszervezetünk is bemutatkozott. A kilátogató kisebb és nagyobb gyerkőcök -az MH BHD Hosz alapszervezetének köszönhetően - sok apró ajándékkal gazdagodtak, megváltozott a fizimiskájuk is, ezzel is jókedvüvé váltak a Hosz sátránál.

 

 

 

A programot tagmegtartásra és tagtoborzásra is felhasználta az alapszervezet.

 

 

 

 

 

A Honvédszakszervezet sátránál arcfestés, kézmüves-foglalkozások és lufi is várta a gyerekeket.

A városligeti programokkal párhuzamosan, a Sándor-palotánál zenés őrségváltásra, valamint a prágai, majd a varsói Különleges Díszelgő Csoport bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.