2018. 01. 23. kedd
Rajmund, Zelma
: 310 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság

Hosz  |  2013. 05. 17., 17:00

A „Katonák. Hősök.” című programsorozat keretében bonyolították le a Helyőrségi Tavaszi Szemlét. A május 17-i eseményen a Magyar Honvédség katonai alakulatai, nemzetközi katonai díszelgők, valamint hagyományőrzők is részt vettek. A városligeti Napozóréten felállított Hosz sátornál tisztségviselőink fogadták a honvédség és szakszervezetünk napi élete iránt érdeklődő vendégeket. A rendezvény sikeréhez nagyban hozzájárult az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár - Garda Zoltán vezette - Hosz alapszervezete... 

 

A Magyar Honvédelem Napjához kötődő, koszorúzással egybekötött ünnepi eseményt - a Hősök terén - Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára nyitotta meg.

„A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság. Elismert és sikeres nemzeti intézmény, amely élen jár a toleranciában, esélyegyenlőségben és nemzetközi együttmüködésben” – fogalmazott Vargha Tamás, a fővárosi Hősök terén

 

,,A mai nap nem csak megemlékezés egy történelmi eseményről, hanem tradíció, jelkép és tanítás: jelképe a hősiességnek, tanítás a nemzeti egységről, amelynek egyéni és közösségi hősei és áldozatai, sikerei és gyötrelmei voltak” – mondta Vargha Tamás.Az államtitkár méltatta az eddig elért eredményeket, amikre nem csak e szemle alkalmával, de a hétköznapokban is büszke lehet minden katona. „A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság. Elismert és sikeres nemzeti intézmény, amely élen jár a toleranciában, esélyegyenlőségben és nemzetközi együttmüködésben. Példát mutat a hazafias nevelésben és a hagyományok ápolásában”, fogalmazott.

Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Szendrei Zoltán alelnök képviselte.

Az ünnepi beszédet követően Vargha Tamás dr. Benkő Tibor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével együtt koszorút helyezett el a Hősök emlékmüvénél.

A rendezvény a városligeti Napozóréten folytatódott, ahol Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök mondott beszédet.

 

Az ünnepi esemény további részében statikus és dinamikus bemutatók várták az érdeklődőket. Itt nyílt lehetőség az augusztusi kecskeméti repülőnapot népszerüsítő  interaktív kamion megtekintésére is.

 

 

 

A kamion belső terében vadászgép-szimulátorok, online kiállítás és különleges 4D élmény fogadta a látogatókat.

 

 

 

 

A katonai szervezetek mellett szakszervezetünk is bemutatkozott. A kilátogató kisebb és nagyobb gyerkőcök -az MH BHD Hosz alapszervezetének köszönhetően - sok apró ajándékkal gazdagodtak, megváltozott a fizimiskájuk is, ezzel is jókedvüvé váltak a Hosz sátránál.

 

 

 

A programot tagmegtartásra és tagtoborzásra is felhasználta az alapszervezet.

 

 

 

 

 

A Honvédszakszervezet sátránál arcfestés, kézmüves-foglalkozások és lufi is várta a gyerekeket.

A városligeti programokkal párhuzamosan, a Sándor-palotánál zenés őrségváltásra, valamint a prágai, majd a varsói Különleges Díszelgő Csoport bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 17., 12:31
Idén a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.
2018. 01. 17., 12:13
2018. január elsejével egy régi szakszervezeti követelés teljesült azzal, hogy a minimálbér nettó értéke végre eléri a létminimumot. Ez az eredmény a 2016. november 24-én a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában kötött háromoldalú megállapodásnak köszönhető. A megállapodásnak megfelelően 2018-ban a minimálbér 8%-al, 138.000 Ft-ra, a garantált bérminimum pedig 12%-al, 180.500 Ft-ra emelkedik.
2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018-01-17 12:08:49
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018-01-16 15:01:33
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018-01-12 10:11:08
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Indonézia lehet a Szu-35Sz újabb külföldi vásárlója, mivel az elkövetkező hónapokban sor kerülhet a szerződés aláírására, melynek keretein belül 11 darab Szu-35-ös harci repülőgép érkezhet Indonéziába.