2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság

Hosz  |  2013. 05. 17., 17:00

A „Katonák. Hősök.” című programsorozat keretében bonyolították le a Helyőrségi Tavaszi Szemlét. A május 17-i eseményen a Magyar Honvédség katonai alakulatai, nemzetközi katonai díszelgők, valamint hagyományőrzők is részt vettek. A városligeti Napozóréten felállított Hosz sátornál tisztségviselőink fogadták a honvédség és szakszervezetünk napi élete iránt érdeklődő vendégeket. A rendezvény sikeréhez nagyban hozzájárult az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár - Garda Zoltán vezette - Hosz alapszervezete... 

 

A Magyar Honvédelem Napjához kötődő, koszorúzással egybekötött ünnepi eseményt - a Hősök terén - Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára nyitotta meg.

„A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság. Elismert és sikeres nemzeti intézmény, amely élen jár a toleranciában, esélyegyenlőségben és nemzetközi együttmüködésben” – fogalmazott Vargha Tamás, a fővárosi Hősök terén

 

,,A mai nap nem csak megemlékezés egy történelmi eseményről, hanem tradíció, jelkép és tanítás: jelképe a hősiességnek, tanítás a nemzeti egységről, amelynek egyéni és közösségi hősei és áldozatai, sikerei és gyötrelmei voltak” – mondta Vargha Tamás.Az államtitkár méltatta az eddig elért eredményeket, amikre nem csak e szemle alkalmával, de a hétköznapokban is büszke lehet minden katona. „A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság. Elismert és sikeres nemzeti intézmény, amely élen jár a toleranciában, esélyegyenlőségben és nemzetközi együttmüködésben. Példát mutat a hazafias nevelésben és a hagyományok ápolásában”, fogalmazott.

Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Szendrei Zoltán alelnök képviselte.

Az ünnepi beszédet követően Vargha Tamás dr. Benkő Tibor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével együtt koszorút helyezett el a Hősök emlékmüvénél.

A rendezvény a városligeti Napozóréten folytatódott, ahol Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök mondott beszédet.

 

Az ünnepi esemény további részében statikus és dinamikus bemutatók várták az érdeklődőket. Itt nyílt lehetőség az augusztusi kecskeméti repülőnapot népszerüsítő  interaktív kamion megtekintésére is.

 

 

 

A kamion belső terében vadászgép-szimulátorok, online kiállítás és különleges 4D élmény fogadta a látogatókat.

 

 

 

 

A katonai szervezetek mellett szakszervezetünk is bemutatkozott. A kilátogató kisebb és nagyobb gyerkőcök -az MH BHD Hosz alapszervezetének köszönhetően - sok apró ajándékkal gazdagodtak, megváltozott a fizimiskájuk is, ezzel is jókedvüvé váltak a Hosz sátránál.

 

 

 

A programot tagmegtartásra és tagtoborzásra is felhasználta az alapszervezet.

 

 

 

 

 

A Honvédszakszervezet sátránál arcfestés, kézmüves-foglalkozások és lufi is várta a gyerekeket.

A városligeti programokkal párhuzamosan, a Sándor-palotánál zenés őrségváltásra, valamint a prágai, majd a varsói Különleges Díszelgő Csoport bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.