2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság

Hosz  |  2013. 05. 17., 17:00

A „Katonák. Hősök.” című programsorozat keretében bonyolították le a Helyőrségi Tavaszi Szemlét. A május 17-i eseményen a Magyar Honvédség katonai alakulatai, nemzetközi katonai díszelgők, valamint hagyományőrzők is részt vettek. A városligeti Napozóréten felállított Hosz sátornál tisztségviselőink fogadták a honvédség és szakszervezetünk napi élete iránt érdeklődő vendégeket. A rendezvény sikeréhez nagyban hozzájárult az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár - Garda Zoltán vezette - Hosz alapszervezete... 

 

A Magyar Honvédelem Napjához kötődő, koszorúzással egybekötött ünnepi eseményt - a Hősök terén - Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára nyitotta meg.

„A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság. Elismert és sikeres nemzeti intézmény, amely élen jár a toleranciában, esélyegyenlőségben és nemzetközi együttmüködésben” – fogalmazott Vargha Tamás, a fővárosi Hősök terén

 

,,A mai nap nem csak megemlékezés egy történelmi eseményről, hanem tradíció, jelkép és tanítás: jelképe a hősiességnek, tanítás a nemzeti egységről, amelynek egyéni és közösségi hősei és áldozatai, sikerei és gyötrelmei voltak” – mondta Vargha Tamás.Az államtitkár méltatta az eddig elért eredményeket, amikre nem csak e szemle alkalmával, de a hétköznapokban is büszke lehet minden katona. „A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság. Elismert és sikeres nemzeti intézmény, amely élen jár a toleranciában, esélyegyenlőségben és nemzetközi együttmüködésben. Példát mutat a hazafias nevelésben és a hagyományok ápolásában”, fogalmazott.

Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Szendrei Zoltán alelnök képviselte.

Az ünnepi beszédet követően Vargha Tamás dr. Benkő Tibor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével együtt koszorút helyezett el a Hősök emlékmüvénél.

A rendezvény a városligeti Napozóréten folytatódott, ahol Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök mondott beszédet.

 

Az ünnepi esemény további részében statikus és dinamikus bemutatók várták az érdeklődőket. Itt nyílt lehetőség az augusztusi kecskeméti repülőnapot népszerüsítő  interaktív kamion megtekintésére is.

 

 

 

A kamion belső terében vadászgép-szimulátorok, online kiállítás és különleges 4D élmény fogadta a látogatókat.

 

 

 

 

A katonai szervezetek mellett szakszervezetünk is bemutatkozott. A kilátogató kisebb és nagyobb gyerkőcök -az MH BHD Hosz alapszervezetének köszönhetően - sok apró ajándékkal gazdagodtak, megváltozott a fizimiskájuk is, ezzel is jókedvüvé váltak a Hosz sátránál.

 

 

 

A programot tagmegtartásra és tagtoborzásra is felhasználta az alapszervezet.

 

 

 

 

 

A Honvédszakszervezet sátránál arcfestés, kézmüves-foglalkozások és lufi is várta a gyerekeket.

A városligeti programokkal párhuzamosan, a Sándor-palotánál zenés őrségváltásra, valamint a prágai, majd a varsói Különleges Díszelgő Csoport bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.