2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság

Hosz  |  2013. 05. 17., 17:00

A „Katonák. Hősök.” című programsorozat keretében bonyolították le a Helyőrségi Tavaszi Szemlét. A május 17-i eseményen a Magyar Honvédség katonai alakulatai, nemzetközi katonai díszelgők, valamint hagyományőrzők is részt vettek. A városligeti Napozóréten felállított Hosz sátornál tisztségviselőink fogadták a honvédség és szakszervezetünk napi élete iránt érdeklődő vendégeket. A rendezvény sikeréhez nagyban hozzájárult az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár - Garda Zoltán vezette - Hosz alapszervezete... 

 

A Magyar Honvédelem Napjához kötődő, koszorúzással egybekötött ünnepi eseményt - a Hősök terén - Vargha Tamás, a HM parlamenti államtitkára nyitotta meg.

„A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság. Elismert és sikeres nemzeti intézmény, amely élen jár a toleranciában, esélyegyenlőségben és nemzetközi együttmüködésben” – fogalmazott Vargha Tamás, a fővárosi Hősök terén

 

,,A mai nap nem csak megemlékezés egy történelmi eseményről, hanem tradíció, jelkép és tanítás: jelképe a hősiességnek, tanítás a nemzeti egységről, amelynek egyéni és közösségi hősei és áldozatai, sikerei és gyötrelmei voltak” – mondta Vargha Tamás.Az államtitkár méltatta az eddig elért eredményeket, amikre nem csak e szemle alkalmával, de a hétköznapokban is büszke lehet minden katona. „A Magyar Honvédség ma már jóval több, mint katonaság. Elismert és sikeres nemzeti intézmény, amely élen jár a toleranciában, esélyegyenlőségben és nemzetközi együttmüködésben. Példát mutat a hazafias nevelésben és a hagyományok ápolásában”, fogalmazott.

Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Szendrei Zoltán alelnök képviselte.

Az ünnepi beszédet követően Vargha Tamás dr. Benkő Tibor vezérezredessel, a Honvéd Vezérkar főnökével együtt koszorút helyezett el a Hősök emlékmüvénél.

A rendezvény a városligeti Napozóréten folytatódott, ahol Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök mondott beszédet.

 

Az ünnepi esemény további részében statikus és dinamikus bemutatók várták az érdeklődőket. Itt nyílt lehetőség az augusztusi kecskeméti repülőnapot népszerüsítő  interaktív kamion megtekintésére is.

 

 

 

A kamion belső terében vadászgép-szimulátorok, online kiállítás és különleges 4D élmény fogadta a látogatókat.

 

 

 

 

A katonai szervezetek mellett szakszervezetünk is bemutatkozott. A kilátogató kisebb és nagyobb gyerkőcök -az MH BHD Hosz alapszervezetének köszönhetően - sok apró ajándékkal gazdagodtak, megváltozott a fizimiskájuk is, ezzel is jókedvüvé váltak a Hosz sátránál.

 

 

 

A programot tagmegtartásra és tagtoborzásra is felhasználta az alapszervezet.

 

 

 

 

 

A Honvédszakszervezet sátránál arcfestés, kézmüves-foglalkozások és lufi is várta a gyerekeket.

A városligeti programokkal párhuzamosan, a Sándor-palotánál zenés őrségváltásra, valamint a prágai, majd a varsói Különleges Díszelgő Csoport bemutatóját is megtekinthették az érdeklődők. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.