2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A stratégia továbbdolgozása mellett döntött a MATASZ kibővített küldöttértekezlete

Hosz  |  2013. 06. 03., 12:44

Június 1-jén került sor a Honvéd Kulturális Központ Stefánia úti  épületének Gobelin termében a MATASZ kibővített küldöttértekezletére. Dr. Czuprák Ottó elnöki megnyitóját követően Orgovány Istvánt választotta meg a jelenlevő 31 fő számú küldött az esemény levezető elnökének. Az értekezlet funkcionáriusainak megválasztását követően Dr. Czuprák Ottó elnök tájékoztatta a résztvevő küldötteket a MATASZ által az elmúlt időszakban végzett munkáról...

Az elnöki beszámoló fő üzeneteként az hangzott el, hogy a MATASZ-nak be kell töltenie a társadalom és a haderő között a meghatározó híd szerepet. Ennek érdekében össze kell fogni a MATASZ-nak az aktív tartalékos állományt, és kapcsolatot kell tartani azokkal is, akik aktív tartalékos katonai szolgálatra már nem hívhatóak be, de jelentős hasznosítható tapasztalatokkal rendelkeznek. Hangsúlyozta a MATASZ kommunikációjának megújításának szükségességét, a modern infokommunikációs eszközökön (honlap, facebook) történő aktívabb megjelenést. 

A hozzászólások érintették az érdekvédelem területén történő részvétel szükségességét, a helyi nemzetközi kapcsolatokat, a szervezeti müködés szükséges átalakítását, illetve megtartását és a további tagszervezés jelentőségét. Juhász István MATASZ alelnök, mint a civil törvénynek megfelelő munkabizottság vezetője tájékoztatta a küldötteket a civil törvényben megfogalmazottak szerinti törvényi és szervezeti átalakítás szükségességéről. Ennek megfelelően az elnökség javaslata alapján a MATASZ, mint szövetség három egyesület szövetségeként müködne a továbbiakban, melyről a mai küldöttértekezletnek tettünk javaslatot. 

A javaslat szerint létrejövő három egyesület: a Tartalékosok Megyei Szervezeteinek Egyesülete, az Aktív Tartalékosok Egyesülete és a Tartalékosok Hadtörténelmi Egyesülete.  A beterjesztett átalakítási javaslatot a küldöttértekezlet sok-sok vita után további fejlesztésére, részletes kimunkálása mellett döntött, így a Magyar Tartalékok Szövetsége továbbiakban, a törvény érvénybe lépéséig egyesületként müködik tovább névváltozás nélkül.

A küldöttértekezlet ügyrendi javaslat alapján arra hatalmazta fel az elnökséget, hogy a beterjesztett stratégiát küldje meg a megyei elnökségeknek, akik kialakítják azzal kapcsolatos javaslataikat és 2013. augusztus végéig és újra napirendjére tüzi a testület a beterjeszthető stratégiai javaslatát. A rendezvényzáró eseményeként Mohácsi Pál a MATASZ érdekében eddig végzett munkájáért emlékplakettet vehetett át Dr. Czuprák Ottó elnöktől.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-10 10:53:05
A szakszervezetek szerint a reálbérek értékének megőrzése érdekében év közben minimum 5-7 százalékos korrekcióra lenne szükség a minimálbér és a garantált bérminimum esetében. Múlt csütörtökön már tárgyalóasztalhoz ültek a munkáltatók és a munkavállalók – mondta az InfoRádiónak a Liga Szakszervezetek elnöke.
2023-07-10 10:50:07
2023. június 19-én a kormány kihirdette, hogy augusztustól SZÉP-kártyával is lehet hidegélelmiszert vásárolni. A szakszervezetek, köztük a LIGA Szakszervezetek, többször sürgették már ezt a megoldást...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.