2017. 12. 13. szerda
Luca, Otília
: 314 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A stratégia továbbdolgozása mellett döntött a MATASZ kibővített küldöttértekezlete

Hosz  |  2013. 06. 03., 12:44

Június 1-jén került sor a Honvéd Kulturális Központ Stefánia úti  épületének Gobelin termében a MATASZ kibővített küldöttértekezletére. Dr. Czuprák Ottó elnöki megnyitóját követően Orgovány Istvánt választotta meg a jelenlevő 31 fő számú küldött az esemény levezető elnökének. Az értekezlet funkcionáriusainak megválasztását követően Dr. Czuprák Ottó elnök tájékoztatta a résztvevő küldötteket a MATASZ által az elmúlt időszakban végzett munkáról...

Az elnöki beszámoló fő üzeneteként az hangzott el, hogy a MATASZ-nak be kell töltenie a társadalom és a haderő között a meghatározó híd szerepet. Ennek érdekében össze kell fogni a MATASZ-nak az aktív tartalékos állományt, és kapcsolatot kell tartani azokkal is, akik aktív tartalékos katonai szolgálatra már nem hívhatóak be, de jelentős hasznosítható tapasztalatokkal rendelkeznek. Hangsúlyozta a MATASZ kommunikációjának megújításának szükségességét, a modern infokommunikációs eszközökön (honlap, facebook) történő aktívabb megjelenést. 

A hozzászólások érintették az érdekvédelem területén történő részvétel szükségességét, a helyi nemzetközi kapcsolatokat, a szervezeti müködés szükséges átalakítását, illetve megtartását és a további tagszervezés jelentőségét. Juhász István MATASZ alelnök, mint a civil törvénynek megfelelő munkabizottság vezetője tájékoztatta a küldötteket a civil törvényben megfogalmazottak szerinti törvényi és szervezeti átalakítás szükségességéről. Ennek megfelelően az elnökség javaslata alapján a MATASZ, mint szövetség három egyesület szövetségeként müködne a továbbiakban, melyről a mai küldöttértekezletnek tettünk javaslatot. 

A javaslat szerint létrejövő három egyesület: a Tartalékosok Megyei Szervezeteinek Egyesülete, az Aktív Tartalékosok Egyesülete és a Tartalékosok Hadtörténelmi Egyesülete.  A beterjesztett átalakítási javaslatot a küldöttértekezlet sok-sok vita után további fejlesztésére, részletes kimunkálása mellett döntött, így a Magyar Tartalékok Szövetsége továbbiakban, a törvény érvénybe lépéséig egyesületként müködik tovább névváltozás nélkül.

A küldöttértekezlet ügyrendi javaslat alapján arra hatalmazta fel az elnökséget, hogy a beterjesztett stratégiát küldje meg a megyei elnökségeknek, akik kialakítják azzal kapcsolatos javaslataikat és 2013. augusztus végéig és újra napirendjére tüzi a testület a beterjeszthető stratégiai javaslatát. A rendezvényzáró eseményeként Mohácsi Pál a MATASZ érdekében eddig végzett munkájáért emlékplakettet vehetett át Dr. Czuprák Ottó elnöktől.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.