2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A stratégia továbbdolgozása mellett döntött a MATASZ kibővített küldöttértekezlete

Hosz  |  2013. 06. 03., 12:44

Június 1-jén került sor a Honvéd Kulturális Központ Stefánia úti  épületének Gobelin termében a MATASZ kibővített küldöttértekezletére. Dr. Czuprák Ottó elnöki megnyitóját követően Orgovány Istvánt választotta meg a jelenlevő 31 fő számú küldött az esemény levezető elnökének. Az értekezlet funkcionáriusainak megválasztását követően Dr. Czuprák Ottó elnök tájékoztatta a résztvevő küldötteket a MATASZ által az elmúlt időszakban végzett munkáról...

Az elnöki beszámoló fő üzeneteként az hangzott el, hogy a MATASZ-nak be kell töltenie a társadalom és a haderő között a meghatározó híd szerepet. Ennek érdekében össze kell fogni a MATASZ-nak az aktív tartalékos állományt, és kapcsolatot kell tartani azokkal is, akik aktív tartalékos katonai szolgálatra már nem hívhatóak be, de jelentős hasznosítható tapasztalatokkal rendelkeznek. Hangsúlyozta a MATASZ kommunikációjának megújításának szükségességét, a modern infokommunikációs eszközökön (honlap, facebook) történő aktívabb megjelenést. 

A hozzászólások érintették az érdekvédelem területén történő részvétel szükségességét, a helyi nemzetközi kapcsolatokat, a szervezeti müködés szükséges átalakítását, illetve megtartását és a további tagszervezés jelentőségét. Juhász István MATASZ alelnök, mint a civil törvénynek megfelelő munkabizottság vezetője tájékoztatta a küldötteket a civil törvényben megfogalmazottak szerinti törvényi és szervezeti átalakítás szükségességéről. Ennek megfelelően az elnökség javaslata alapján a MATASZ, mint szövetség három egyesület szövetségeként müködne a továbbiakban, melyről a mai küldöttértekezletnek tettünk javaslatot. 

A javaslat szerint létrejövő három egyesület: a Tartalékosok Megyei Szervezeteinek Egyesülete, az Aktív Tartalékosok Egyesülete és a Tartalékosok Hadtörténelmi Egyesülete.  A beterjesztett átalakítási javaslatot a küldöttértekezlet sok-sok vita után további fejlesztésére, részletes kimunkálása mellett döntött, így a Magyar Tartalékok Szövetsége továbbiakban, a törvény érvénybe lépéséig egyesületként müködik tovább névváltozás nélkül.

A küldöttértekezlet ügyrendi javaslat alapján arra hatalmazta fel az elnökséget, hogy a beterjesztett stratégiát küldje meg a megyei elnökségeknek, akik kialakítják azzal kapcsolatos javaslataikat és 2013. augusztus végéig és újra napirendjére tüzi a testület a beterjeszthető stratégiai javaslatát. A rendezvényzáró eseményeként Mohácsi Pál a MATASZ érdekében eddig végzett munkájáért emlékplakettet vehetett át Dr. Czuprák Ottó elnöktől.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.