2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A stratégia továbbdolgozása mellett döntött a MATASZ kibővített küldöttértekezlete

Hosz  |  2013. 06. 03., 12:44

Június 1-jén került sor a Honvéd Kulturális Központ Stefánia úti  épületének Gobelin termében a MATASZ kibővített küldöttértekezletére. Dr. Czuprák Ottó elnöki megnyitóját követően Orgovány Istvánt választotta meg a jelenlevő 31 fő számú küldött az esemény levezető elnökének. Az értekezlet funkcionáriusainak megválasztását követően Dr. Czuprák Ottó elnök tájékoztatta a résztvevő küldötteket a MATASZ által az elmúlt időszakban végzett munkáról...

Az elnöki beszámoló fő üzeneteként az hangzott el, hogy a MATASZ-nak be kell töltenie a társadalom és a haderő között a meghatározó híd szerepet. Ennek érdekében össze kell fogni a MATASZ-nak az aktív tartalékos állományt, és kapcsolatot kell tartani azokkal is, akik aktív tartalékos katonai szolgálatra már nem hívhatóak be, de jelentős hasznosítható tapasztalatokkal rendelkeznek. Hangsúlyozta a MATASZ kommunikációjának megújításának szükségességét, a modern infokommunikációs eszközökön (honlap, facebook) történő aktívabb megjelenést. 

A hozzászólások érintették az érdekvédelem területén történő részvétel szükségességét, a helyi nemzetközi kapcsolatokat, a szervezeti müködés szükséges átalakítását, illetve megtartását és a további tagszervezés jelentőségét. Juhász István MATASZ alelnök, mint a civil törvénynek megfelelő munkabizottság vezetője tájékoztatta a küldötteket a civil törvényben megfogalmazottak szerinti törvényi és szervezeti átalakítás szükségességéről. Ennek megfelelően az elnökség javaslata alapján a MATASZ, mint szövetség három egyesület szövetségeként müködne a továbbiakban, melyről a mai küldöttértekezletnek tettünk javaslatot. 

A javaslat szerint létrejövő három egyesület: a Tartalékosok Megyei Szervezeteinek Egyesülete, az Aktív Tartalékosok Egyesülete és a Tartalékosok Hadtörténelmi Egyesülete.  A beterjesztett átalakítási javaslatot a küldöttértekezlet sok-sok vita után további fejlesztésére, részletes kimunkálása mellett döntött, így a Magyar Tartalékok Szövetsége továbbiakban, a törvény érvénybe lépéséig egyesületként müködik tovább névváltozás nélkül.

A küldöttértekezlet ügyrendi javaslat alapján arra hatalmazta fel az elnökséget, hogy a beterjesztett stratégiát küldje meg a megyei elnökségeknek, akik kialakítják azzal kapcsolatos javaslataikat és 2013. augusztus végéig és újra napirendjére tüzi a testület a beterjeszthető stratégiai javaslatát. A rendezvényzáró eseményeként Mohácsi Pál a MATASZ érdekében eddig végzett munkájáért emlékplakettet vehetett át Dr. Czuprák Ottó elnöktől.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.