2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tagmegtartás: Pozitív hozzáállás Szolnokon is

Hosz  |  2013. 06. 06., 08:05

Most is a víz diktált, az árvíz! A június 5-i kelet-magyarországi régiógyűlésen, Szolnokon ugyanis - az árvizi védekezés miatt - a meghívott állomány csupán 1/3-a tudott megjelenni. De a résztvevők is azonnal csatlakoztak - a rendezvényt követően - a katonai szervezetük készenlétbe vagy védekezésre kirendelt állományához. A „Honvédszakszervezet megújul” szolnoki állomásán Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök és e sorok írója, Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő látta el hasznos információval az alapszervezeti vezetőket...

A tájékoztató során Czövek János elnök elmondta, hogy a tagság elvárásai között szereplő egyik fontos, a függetlenedés, az önállóság felé történő elmozdulásra irányuló feladatunkat hajtjuk most végre, amit a jogszabályi háttér (Hjt.) változása is megsürgetett.

Szendrei Zoltán alelnök kiemelte: Az előttünk álló feladat nagy és szerteágazó, de fontos a lelkesedés és pozitív hozzáállás, amit a „Honvédszakszervezet megújul” projektet át kell, hogy hassa.

A tisztségviselők érdeklődve hallgatták a Jakubik András kelet-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő tagmegtartásra, a tagdíjak csoportos beszedésének rendszerére való áttérés főbb pontjairól és alapfeladatairól szóló előadását.

A megjelent kelet-magyarországi tisztségviselők ezt követően maguk is kitöltötték a „felhatalmazást csoportos beszedési megbízás teljesítésére”, valamint az „adategyeztetési nyilatkozat” nyomtatványokat.

A rendezvény végén kötetlen beszélgetés keretében válaszoltak a vezető tisztségviselők a felmerülő kérdésekre.

Fotók: Kiséri-Nagy Ferenc
Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.