2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pihenő katonák között: Napilap, csoki és keksz

Hosz  |  2013. 06. 11., 14:15

Az MH LEK budapesti bázisán pihenő katonákat látogatta meg - június 11-én délután - Bazsik István. A Hosz alelnöke és Bálint Ákos elnökségi tag napilapokat, csokoládét és kekszet osztott ki az árvízi készenlétben lévő szolnoki, kaposvári és budapesti egyenruhásoknak... 

A kötetlen találkozón az alelnök és a szárazföldi képviselő harsány hangon hívta fel a figyelmet arra, hogy a Honvédszakszervezet napilapokkal, édességgel kedveskedik az éppen pihenő katonáknak.

Bálint Ákos kaposvári alapszervezeti vezető a helyszínen elmondta, hogy egyórás készenlétben mintegy kétszázan töltik pihenőjüket.

A megszólítás hamar célba talált, hiszen az ebédre várakozó szolnoki, kaposvári és budapesti katonák - többségükben Hosz tagok - azonnal a bejáratnál termettek és érdeklődve kézbe vették az elmúlt napok sajtótermékeit.

A védekezésben résztvevő katonáknak persze arra is módjuk nyílt, hogy szakszervezeti tisztségviselőinknek elmondják árvízi tapasztalataikat.

A kaposvári katonanők is vidáman fogadták a Hosz kedves ajándékait, a napilapok mellett az Egység újságot, a Balaton szeletet, és a Jóreggelt kekszet.

A Hosz alelnöke által felkeresett katonák eddig Pilismaróton vettek részt a védekezésben, de már most is azt várják, hogy mihamarabb indulhassanak a gátakra segíteni.

Ha dolgozunk, ha a gátakon vagyunk, akkor sokkal hamarabb telik az idő. És bennünket most dolgozni hívtak ide - mondták el honalapunk szerkesztőjének.  

A találkozó jól sikerült, a katonák elégedettek voltak a Hosz kezdeményezésével. Az alelnöknek arra is lehetősége nyílt, hogy Kollár Lajos kaposvári pártoló taggal beszélgessen.

Időközben aztán az ebéd is elkészült, így a pihenő állomány már energiával feltöltődve várhatta a riasztást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.