2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pihenő katonák között: Napilap, csoki és keksz

Hosz  |  2013. 06. 11., 14:15

Az MH LEK budapesti bázisán pihenő katonákat látogatta meg - június 11-én délután - Bazsik István. A Hosz alelnöke és Bálint Ákos elnökségi tag napilapokat, csokoládét és kekszet osztott ki az árvízi készenlétben lévő szolnoki, kaposvári és budapesti egyenruhásoknak... 

A kötetlen találkozón az alelnök és a szárazföldi képviselő harsány hangon hívta fel a figyelmet arra, hogy a Honvédszakszervezet napilapokkal, édességgel kedveskedik az éppen pihenő katonáknak.

Bálint Ákos kaposvári alapszervezeti vezető a helyszínen elmondta, hogy egyórás készenlétben mintegy kétszázan töltik pihenőjüket.

A megszólítás hamar célba talált, hiszen az ebédre várakozó szolnoki, kaposvári és budapesti katonák - többségükben Hosz tagok - azonnal a bejáratnál termettek és érdeklődve kézbe vették az elmúlt napok sajtótermékeit.

A védekezésben résztvevő katonáknak persze arra is módjuk nyílt, hogy szakszervezeti tisztségviselőinknek elmondják árvízi tapasztalataikat.

A kaposvári katonanők is vidáman fogadták a Hosz kedves ajándékait, a napilapok mellett az Egység újságot, a Balaton szeletet, és a Jóreggelt kekszet.

A Hosz alelnöke által felkeresett katonák eddig Pilismaróton vettek részt a védekezésben, de már most is azt várják, hogy mihamarabb indulhassanak a gátakra segíteni.

Ha dolgozunk, ha a gátakon vagyunk, akkor sokkal hamarabb telik az idő. És bennünket most dolgozni hívtak ide - mondták el honalapunk szerkesztőjének.  

A találkozó jól sikerült, a katonák elégedettek voltak a Hosz kezdeményezésével. Az alelnöknek arra is lehetősége nyílt, hogy Kollár Lajos kaposvári pártoló taggal beszélgessen.

Időközben aztán az ebéd is elkészült, így a pihenő állomány már energiával feltöltődve várhatta a riasztást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.