2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pihenő katonák között: Napilap, csoki és keksz

Hosz  |  2013. 06. 11., 14:15

Az MH LEK budapesti bázisán pihenő katonákat látogatta meg - június 11-én délután - Bazsik István. A Hosz alelnöke és Bálint Ákos elnökségi tag napilapokat, csokoládét és kekszet osztott ki az árvízi készenlétben lévő szolnoki, kaposvári és budapesti egyenruhásoknak... 

A kötetlen találkozón az alelnök és a szárazföldi képviselő harsány hangon hívta fel a figyelmet arra, hogy a Honvédszakszervezet napilapokkal, édességgel kedveskedik az éppen pihenő katonáknak.

Bálint Ákos kaposvári alapszervezeti vezető a helyszínen elmondta, hogy egyórás készenlétben mintegy kétszázan töltik pihenőjüket.

A megszólítás hamar célba talált, hiszen az ebédre várakozó szolnoki, kaposvári és budapesti katonák - többségükben Hosz tagok - azonnal a bejáratnál termettek és érdeklődve kézbe vették az elmúlt napok sajtótermékeit.

A védekezésben résztvevő katonáknak persze arra is módjuk nyílt, hogy szakszervezeti tisztségviselőinknek elmondják árvízi tapasztalataikat.

A kaposvári katonanők is vidáman fogadták a Hosz kedves ajándékait, a napilapok mellett az Egység újságot, a Balaton szeletet, és a Jóreggelt kekszet.

A Hosz alelnöke által felkeresett katonák eddig Pilismaróton vettek részt a védekezésben, de már most is azt várják, hogy mihamarabb indulhassanak a gátakra segíteni.

Ha dolgozunk, ha a gátakon vagyunk, akkor sokkal hamarabb telik az idő. És bennünket most dolgozni hívtak ide - mondták el honalapunk szerkesztőjének.  

A találkozó jól sikerült, a katonák elégedettek voltak a Hosz kezdeményezésével. Az alelnöknek arra is lehetősége nyílt, hogy Kollár Lajos kaposvári pártoló taggal beszélgessen.

Időközben aztán az ebéd is elkészült, így a pihenő állomány már energiával feltöltődve várhatta a riasztást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.