2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pihenő katonák között: Napilap, csoki és keksz

Hosz  |  2013. 06. 11., 14:15

Az MH LEK budapesti bázisán pihenő katonákat látogatta meg - június 11-én délután - Bazsik István. A Hosz alelnöke és Bálint Ákos elnökségi tag napilapokat, csokoládét és kekszet osztott ki az árvízi készenlétben lévő szolnoki, kaposvári és budapesti egyenruhásoknak... 

A kötetlen találkozón az alelnök és a szárazföldi képviselő harsány hangon hívta fel a figyelmet arra, hogy a Honvédszakszervezet napilapokkal, édességgel kedveskedik az éppen pihenő katonáknak.

Bálint Ákos kaposvári alapszervezeti vezető a helyszínen elmondta, hogy egyórás készenlétben mintegy kétszázan töltik pihenőjüket.

A megszólítás hamar célba talált, hiszen az ebédre várakozó szolnoki, kaposvári és budapesti katonák - többségükben Hosz tagok - azonnal a bejáratnál termettek és érdeklődve kézbe vették az elmúlt napok sajtótermékeit.

A védekezésben résztvevő katonáknak persze arra is módjuk nyílt, hogy szakszervezeti tisztségviselőinknek elmondják árvízi tapasztalataikat.

A kaposvári katonanők is vidáman fogadták a Hosz kedves ajándékait, a napilapok mellett az Egység újságot, a Balaton szeletet, és a Jóreggelt kekszet.

A Hosz alelnöke által felkeresett katonák eddig Pilismaróton vettek részt a védekezésben, de már most is azt várják, hogy mihamarabb indulhassanak a gátakra segíteni.

Ha dolgozunk, ha a gátakon vagyunk, akkor sokkal hamarabb telik az idő. És bennünket most dolgozni hívtak ide - mondták el honalapunk szerkesztőjének.  

A találkozó jól sikerült, a katonák elégedettek voltak a Hosz kezdeményezésével. Az alelnöknek arra is lehetősége nyílt, hogy Kollár Lajos kaposvári pártoló taggal beszélgessen.

Időközben aztán az ebéd is elkészült, így a pihenő állomány már energiával feltöltődve várhatta a riasztást.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Ausztria új kormánya újra megvizsgálja az előző kormány 2 milliárd dolláros Eurofighter programját. A védelmi miniszter kifejezte a kormány hajlandóságát a tárgyalásokra a gyártókkal folytatott jogi csata során.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.