2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Plenáris ülést tartott az OKÉT

Hosz  |  2013. 06. 18., 14:33

Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) - a szakszervezeti oldal kezdeményezésére - június 18-án plenáris ülést tartott. A munkavállalói oldal egyeztetése utáni, a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) megtartott esemény napirenjén a közszolgálati munkavállalók 2013. évi bér- és kereseti helyzetének alakulása, a kompenzációs rendszer hatályosulásának tapasztalatai, valamint a közszféra 2014. évi béreinek alakulásáról szóló előzetes konzultáció szerepelt. Az eseményen a kormányzati oldalt dr. Modori László fogalakoztatásért felelős helyettes államtitkár, illetve Banai Péter költségvetésért felelős helyettes államtitkár, míg szakszervezetünket Szendrei Zoltán alelnök képviselte...   

Konföderációk képviselői meglepetéssel tapasztalták, hogy a 2014 évi bérekről szóló napirendi pont már nem kerül tárgyalásra. Ezért napirend előtti kérdésekkel próbálták a közszféra dolgozói nehéz helyzetét felvázolni.

Először a most sajtóba került Varga csomag negatív hatásairól esett szó. Aztán a közszférában dolgozók 65 éven felüliek ellátásáról, a közszolgálati életpálya modell bevezetésének szükségességéről tárgyaltak. Emellett szó esett a közfoglalkoztatottak alacsony átlagkeresetéről is, ami sok helyen a szakmai minimum bért sem éri el. Tulajdonképpen a valós helyzetkép bemutatása után érkeztek a kormányzati oldalról a nem túl kedvező válaszok.

Először a munkavállalói oldal ajánlatait utasították el. Elhangzott ugyanis, hogy még nincsenek abban a helyzetben, hogy a 20%-os bérkövetelésről egyeztessenek, csak ha már költségvetés főszámait látják.

 

 

 

A havi 10 ezer forintos Erzsébet utalvány visszamenőleg történő kifizetésének lehetőségéről pedig az hangzott el, hogy bár szeretnék, de nem látnak 90 milliárd forintot rendelkezésre álló forrást. Arra nem tértek ki, hogy esetleg látnak-e esélyt egyéb kifizetésre év végéig. Hozzátették a kormány képviselői, hogy az ország jelenlegi helyzetében nem tudnak konkrét ajánlatot tenni.

 

Fotók: Kiséri-Nagy Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.