2018. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fürdőnap Tatabányán és Cegléden

Hosz  |  2013. 07. 06., 17:42

Már három hete véget ért az iskola, tombol a nyár, itt a hőség. Így aztán természetes, hogy idén is megrendeztük már hagyományosnak tekinthető nyári aquaparkos családi napunkat. A július 6-i ceglédi és tatabányai családi programon összesen mintegy ezren pihenték ki a mindennapok fáradalmait...

Már kora délelőtt nagy volt a készülődés a tatabányai Gyémánt Fürdő nyári bejáratánál. Szakszervezetünk elnöke, Czövek János, a nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő, Németh Nándor és az Egység 2002 Kft. munkatársa, Gebri Júlia izgatottan várták a már korábban regisztráló tagságot és családtagjaikat.

Aztán 9 óra előtt néhány perccel megérkezett az első honvédségi autóbusz, majd több személyautó is begördült. Az érkezőket Czövek János köszöntötte, majd Madarász István helyettes alapszervezeti vezetővel az élen, - a győri Arrabona Légvédelmi Rakétaezred állományából - közel hatvanan öltötték fel a belépésre jogosító karszalagot. A győriektől megtudtam, hogy többen is jöttek volna, ha éppen nem foglalta volna le őket az esztendő kiemelt katonai feladatára, az augusztusi lengyelországi rakéta-éleslövészetre történő felkészülés.

Pár perc múlva befutott a veszprémiek, majd a várpalotaiak két autóbusza is. Bogdány Gábor alapszervezeti vezető megint bizonyította páratlan aktivitását, hiszen hetvenöt kollégát, illetve családtagot hozott magával.

Persze a szervezők arra is lehetőséget adtak, hogy a beléptetés helyszínén a Hosz tagok kitöltsék az új, immár saját tagdíjfizetési rendszerhez történő csatlakozáshoz szükséges nyomtatványokat.  

Az adminisztratív teendők után pedig kezdetét vette az önfeledt kikapcsolódás. Nagy örömünkre szolgált, hogy többen is három-, négy-, sőt öt gyermekkel, nagymamával, nagypapával, tehát valódi nagy családdal érkeztek és vették igénybe a fürdő szolgáltatásait.

Cegléden Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök, valamint Tollner Emília, az Egység 2002 Kft. munkatársa fogadta a kelet-magyarországi Hosz tagokat és családtagokat. A szolnokiak, budapestiek, kecskemétiek és hódmezővásárhelyiek mellett - nagy meglepetésünkre - medinaiakat is feldezhettünk.

Jakab Attila százados vezette nyugat-magyarországi radaros különítmény a közel negyven kollégával és családtaggal honvédségi autóbusszal érkezett fürdőzni. A vidám társaság több tagja is elmondta, hogy nagyon jó és követendő kezdeményezésnek tartja a szakszervezet által immár több éve biztosított kedvezményes fürdőzést, melyről ez alkalommal is az Egység újságból és a www.hsz.hu weblapot olvasva értesültek.

Az Egység 2002 Kft. által összesített adatokból tudjuk, hogy a két fürdőben összesen közel ezren élvezhették a Hosz által nyújtott kedvezményes családi kikapcsolódás előnyeit, a kisebb és nagyobb csúszdákat, valamint az engedményeket adó büfék szolgáltatásait.

A fürdőnap további eseményeiről a HoszTv július 15-én jelentkező nyári kiadása, valamint az Egység újság szeptemberi lapszáma tájékoztat majd.

Találkozzunk 2014-ben is!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.