2018. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tata: a lövészcsapatok fegyvernemi ünnepén

Hosz  |  2013. 06. 29., 13:55

Szent László napja alkalmából, amely egyben a „Gépesített lövészek napja”, nyílt napot rendeztek június 28-án, Tatán az MH 25. Gépesített Lövészdandárnál. Az elmúlt hetek emberpróbáló feladatai ellenére (árvízi védekezés, kiképzési feladatok) népes, jó hangulatú délelőttöt tölthetett együtt a családtagokkal a dandár személyi állománya. A rendezvényen megjelentek a Honvédszakszervezet tisztségviselői is…

 

A felállított sátrakban, palacsintaevő versenyt, különböző ügyességi játékokat, a kisgyerekek számára arcfestési lehetőséget biztosítottak a szervezők. Az alakuló téren technikai bemutató, köztük a T-72-es harckocsi került bemutatásra az érdeklődők számára. A sportpályáján az elmaradhatatlan kispályás labdarúgó tornát rendezték meg, de a sportcentrum adott helyet a BTR-t toló versenynek és a harckocsi-gránát dobóversenynek is.

 

A Honvédszakszervezet bemutató sátrában a gyerekek legnagyobb örömére, színes léggömbökkel lettek gazdagabbak az idelátogatók. A szakszervezetünkről és a ,,miért érdemes szakszervezeti tagnak lenni” kérdésekre Bazsik István alelnökünktől kaphattak tájékoztatást az érdeklődők. A „Honvédszakszervezet megújul” címet viselő kampányról, a tagdíjbefizetés munkáltató általi levonásának július 1-jei megszünéséről Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő tájékoztatta az érdeklődőket. A tájékoztatás mellett természetesen a csoportos beszedési megbízáshoz szükséges dokumentumokat is kitöltötték tagjaink, de új belépőt is regisztrálhattunk. A tatabányai Gyémánt fürdőbe kedvezményes belépőket Torner Emíliától, az Egység 2002 Kft. munkatársától vehették meg a kikapcsolódni vágyók.

A rendezvényen való részvételt - a szakszervezeti tagjaink nevében - megköszönjük a dandár vezetésének, a bemutatósátor zavartalan müködésének biztosítását pedig a helyi alapszervezet helyettes vezetőjének, Demeter György századosnak (az előléptetésedhez gratulálunk, Gyuri!), míg a tagság mozgósítását, a belépőknek átadott ajándékcsomagok előkészítését Horváth Józsefné alapszervezeti vezetőnek köszönjük meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.