2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Munkáért!

Hosz  |  2013. 07. 26., 11:48

Lesz-e értelmes párbeszéd az ellenérdekelt felek között - többek között erre a kérdésre is válaszol majd az, a két esztendőn keresztül zajló, ,,A Munkáért!\" elnevezésű projekt, melynek konzorciumi vezetője a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája. A TÁMOP pályázat partnerei között szerepel a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége is...

A sajtónyilvános aláírás előtt megtudtuk, hogy a projekt célja a szociális párbeszédben és konzultációban résztvevő szervezetek kapacitásának megerősítése és együttmüködésének elősegítése, a 2012. július 1-én hatályba lépett Munka Törvénykönyve széleskörü társadalmi hatásainak vizsgálata, a kollektív szerződések megkötésének támogatása és kiterjesztésük elősegítése, munkavállalói ismeretek szakképzésben történő oktatásának előkészítése, vállalkozói képzést és tapasztalatcserét elősegítő fórum létrehozása és müködtetése.

A támogatási szerződéssel kapcsolatban Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke, mint a fő pályázó képviselője hangsúlyozta: komoly, hosszú munka eredménye a megállapodás, a támogatási szerződés létrejötte. A projekt küldetése pedig nem más, mint rátekinteni olyan témakörökre, amelyek érintik a munkavállalókat. A mintegy 1,6 milliárd forintos támogatottságot élvező munka során, de két év múlva mindenképpen szeretnénk azt hinni, hogy nagy hatással lesz mindez a törvénykezésre. Nagyon sok tapasztalatot szerezhetünk a munkabéke, a kulturált társadalmi párbeszéd, valamint az egyezségek előkészítése terén.

Bene Dániel, az ESZA Társdalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: közremüködő szervezetként azért vagyunk, hogy a kedvezményezettek semmit ne érezzenek, mindenben támogatjuk tevékenységüket. Mi kötjük a szerződéseket, ezek során pedig az emberbe, a humán erőforrásba fektetünk be. Igen intenzív kettő esztendő előtt állunk.

A sajtótájékoztató során a konzorciumi tagok is megszólaltak. Dr. Dávid Ferenc, a Vállalkozókés Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára:  nagy érdekeltségünk van a projektben. Felvilágosító tevékenységet szeretnénk végezni. Noha vannak vitáink, együttmüködünk a következő 2 évben. Közös nyelvet fogunk használni. Kulturális kérdésnek tartom ezt a projektet, és remélem pozitív választ adunk arra a kérdésre, hogy kialakulhat, illetve lesz-e értelmes párbeszéd az ellenérdekelt felek között?

Dr. Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége alelnöke hozzátette: a projekt tartalma nagyon fontos. Nagyobb lehetőség lesz a helyi megoldásokra, a közös értelmezésekre. Mérföldkő az a két esztendő, hiszen ilyen sokáig együtt még sosem dolgoztunk. Bízom a sikerben!

Az ünnepélyes aláírás után, újságírói kérdésre válaszul elhangzott, hogy már kialakult a munkamegosztás a konzorciumi tagok között.  

A projekt végrehajtása 2013. szeptember 1-2015. augusztus 31-ig tart.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.