2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Munkáért!

Hosz  |  2013. 07. 26., 11:48

Lesz-e értelmes párbeszéd az ellenérdekelt felek között - többek között erre a kérdésre is válaszol majd az, a két esztendőn keresztül zajló, ,,A Munkáért!\" elnevezésű projekt, melynek konzorciumi vezetője a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája. A TÁMOP pályázat partnerei között szerepel a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége is...

A sajtónyilvános aláírás előtt megtudtuk, hogy a projekt célja a szociális párbeszédben és konzultációban résztvevő szervezetek kapacitásának megerősítése és együttmüködésének elősegítése, a 2012. július 1-én hatályba lépett Munka Törvénykönyve széleskörü társadalmi hatásainak vizsgálata, a kollektív szerződések megkötésének támogatása és kiterjesztésük elősegítése, munkavállalói ismeretek szakképzésben történő oktatásának előkészítése, vállalkozói képzést és tapasztalatcserét elősegítő fórum létrehozása és müködtetése.

A támogatási szerződéssel kapcsolatban Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke, mint a fő pályázó képviselője hangsúlyozta: komoly, hosszú munka eredménye a megállapodás, a támogatási szerződés létrejötte. A projekt küldetése pedig nem más, mint rátekinteni olyan témakörökre, amelyek érintik a munkavállalókat. A mintegy 1,6 milliárd forintos támogatottságot élvező munka során, de két év múlva mindenképpen szeretnénk azt hinni, hogy nagy hatással lesz mindez a törvénykezésre. Nagyon sok tapasztalatot szerezhetünk a munkabéke, a kulturált társadalmi párbeszéd, valamint az egyezségek előkészítése terén.

Bene Dániel, az ESZA Társdalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: közremüködő szervezetként azért vagyunk, hogy a kedvezményezettek semmit ne érezzenek, mindenben támogatjuk tevékenységüket. Mi kötjük a szerződéseket, ezek során pedig az emberbe, a humán erőforrásba fektetünk be. Igen intenzív kettő esztendő előtt állunk.

A sajtótájékoztató során a konzorciumi tagok is megszólaltak. Dr. Dávid Ferenc, a Vállalkozókés Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára:  nagy érdekeltségünk van a projektben. Felvilágosító tevékenységet szeretnénk végezni. Noha vannak vitáink, együttmüködünk a következő 2 évben. Közös nyelvet fogunk használni. Kulturális kérdésnek tartom ezt a projektet, és remélem pozitív választ adunk arra a kérdésre, hogy kialakulhat, illetve lesz-e értelmes párbeszéd az ellenérdekelt felek között?

Dr. Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége alelnöke hozzátette: a projekt tartalma nagyon fontos. Nagyobb lehetőség lesz a helyi megoldásokra, a közös értelmezésekre. Mérföldkő az a két esztendő, hiszen ilyen sokáig együtt még sosem dolgoztunk. Bízom a sikerben!

Az ünnepélyes aláírás után, újságírói kérdésre válaszul elhangzott, hogy már kialakult a munkamegosztás a konzorciumi tagok között.  

A projekt végrehajtása 2013. szeptember 1-2015. augusztus 31-ig tart.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.