2017. 11. 21. kedd
Olivér
: 313 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az erős akarat minden akadályt legyőz

Hosz  |  2013. 07. 27., 19:23

A parlamenti államtitkár a szakmai képzettséget és a szolgálat iránti elkötelezettséget, míg a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a bátorságot, a fegyelmet, a tisztességet és a tiszteletet hangsúlyozta a közel nyolcvan ifjú altiszt avatásán, Székesfehérvárott. A július 27-i ünnepi eseményen szakszervezetünk képviseletében Czövek János elnök vett részt…

A történelmi zászlók bevonulása és a Himnusz hangjai után Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese köszöntőjében azt kérte az avatandó altisztektől, hogy személyes példamutatással járjanak élen és munkájuk, beosztásuk ellátása során jusson mindig eszükbe, hogy ,,az erős akarat minden akadályt legyőz”.

Az altábornagy kiemelte: Önök most a haderő gerincét alkotó altiszti testület tagjaivá válnak, és magas szintü felkészültséggel végzett munkájuk meghatározó lesz a Magyar Honvédség sikeres müködésében.

Önök, mostantól nem csak a feladatok végrehajtásáért, de annak szervezéséért, irányításáért is felelősök lesznek. Olyan erkölcsi értékek követőivé kell válniuk, amelyek a katonai hivatás legszebb hagyományait szem előtt tartva, egy életre szóló hitvallást fogalmaznak meg. Ezt pedig az elkötelezettség, a bátorság, a tisztesség, a fegyelem és a tisztelet fémjelzi – tette hozzá Orosz altábornagy.

Az ünnepélyes eskütételen az eskü szövegét Gerle Zsolt őrmester, lövész szakon végzett hallgató mondta elő, majd Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mondott ünnepi beszédet.

Az államtitkár miután Székesfehérvár katonaváros voltára – ,,szinte nincs is olyan család ebben a városban, mely valamilyen szállal ne kötődne a honvédséghez” - emlékeztetett, kiemelte: a szentendrei MH Altiszti Akadémia ismét büszke lehet önökre, mert az iskola elméleti oktatói és gyakorlatvezetői az elmúlt években folyamatosan, jól felkészült, a modern tananyagot kiválóan elsajátító altiszteket neveltek.

A Magyar Honvédség számít Önökre, hiszen éppen ilyen, szakmailag jól felkészült, a haza és a szolgálatteljesítés iránt elkötelezett katonákra van szüksége.

Vargha Tamás – hivatkozva a mindig is magas mércére és elvárásra - azt kérte a felavatott altisztektől, hogy emberi tisztesség, a Magyar Honvédség iránti elkötelezettség, kreativitás önálló döntésképesség, bizalom és bajtársiasság jellemezze majd személyiségüket és mindennapjaikat.

Ezt követően a Szózat hangjai csendültek fel, majd díszmenetet hajtott végre a felavatott állomány, az ünnepséget követő állófogadáson pedig dr. Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester mondott köszönetet mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy a Szent István emlékévben Székesfehérváron avassák fel az altiszteket.

A Kéri Kálmán vezérezredesről elnevezett dísztőrt idén kiválóan végzett hallgatóként Pekola Tamás őrmester, felderítő szakos hallgató vette át Kriston István főtörzszászlóstól, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósától és dr. Szakály Sándor történésztől, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos rektor-helyettesétől.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2017. november 18-án, szombaton, levegőbe emelkedett az első A-100 típusú légtérellenőrző repülőgép prototípusa a taganrogi Berijev repülőgépgyár (TANTK) területéről.

  Háború Művészete magazin

2017. november 06 ‒ 09. között a NATO Görögországban (pontosabban Kréta szigetén) található légvédelmi rakéta lőterén (NATO Missile Firing Installation – NAMFI) az Amerikai Egyesült Államok (a továbbiakban: USA) és Németország katonái közös harcászati légvédelmi rakéta éleslövészetet hajtottak végre Patriot, Avenger, Ozelot és Stinger fegyverrendszerekkel.