2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az erős akarat minden akadályt legyőz

Hosz  |  2013. 07. 27., 19:23

A parlamenti államtitkár a szakmai képzettséget és a szolgálat iránti elkötelezettséget, míg a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a bátorságot, a fegyelmet, a tisztességet és a tiszteletet hangsúlyozta a közel nyolcvan ifjú altiszt avatásán, Székesfehérvárott. A július 27-i ünnepi eseményen szakszervezetünk képviseletében Czövek János elnök vett részt…

A történelmi zászlók bevonulása és a Himnusz hangjai után Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese köszöntőjében azt kérte az avatandó altisztektől, hogy személyes példamutatással járjanak élen és munkájuk, beosztásuk ellátása során jusson mindig eszükbe, hogy ,,az erős akarat minden akadályt legyőz”.

Az altábornagy kiemelte: Önök most a haderő gerincét alkotó altiszti testület tagjaivá válnak, és magas szintü felkészültséggel végzett munkájuk meghatározó lesz a Magyar Honvédség sikeres müködésében.

Önök, mostantól nem csak a feladatok végrehajtásáért, de annak szervezéséért, irányításáért is felelősök lesznek. Olyan erkölcsi értékek követőivé kell válniuk, amelyek a katonai hivatás legszebb hagyományait szem előtt tartva, egy életre szóló hitvallást fogalmaznak meg. Ezt pedig az elkötelezettség, a bátorság, a tisztesség, a fegyelem és a tisztelet fémjelzi – tette hozzá Orosz altábornagy.

Az ünnepélyes eskütételen az eskü szövegét Gerle Zsolt őrmester, lövész szakon végzett hallgató mondta elő, majd Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mondott ünnepi beszédet.

Az államtitkár miután Székesfehérvár katonaváros voltára – ,,szinte nincs is olyan család ebben a városban, mely valamilyen szállal ne kötődne a honvédséghez” - emlékeztetett, kiemelte: a szentendrei MH Altiszti Akadémia ismét büszke lehet önökre, mert az iskola elméleti oktatói és gyakorlatvezetői az elmúlt években folyamatosan, jól felkészült, a modern tananyagot kiválóan elsajátító altiszteket neveltek.

A Magyar Honvédség számít Önökre, hiszen éppen ilyen, szakmailag jól felkészült, a haza és a szolgálatteljesítés iránt elkötelezett katonákra van szüksége.

Vargha Tamás – hivatkozva a mindig is magas mércére és elvárásra - azt kérte a felavatott altisztektől, hogy emberi tisztesség, a Magyar Honvédség iránti elkötelezettség, kreativitás önálló döntésképesség, bizalom és bajtársiasság jellemezze majd személyiségüket és mindennapjaikat.

Ezt követően a Szózat hangjai csendültek fel, majd díszmenetet hajtott végre a felavatott állomány, az ünnepséget követő állófogadáson pedig dr. Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester mondott köszönetet mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy a Szent István emlékévben Székesfehérváron avassák fel az altiszteket.

A Kéri Kálmán vezérezredesről elnevezett dísztőrt idén kiválóan végzett hallgatóként Pekola Tamás őrmester, felderítő szakos hallgató vette át Kriston István főtörzszászlóstól, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósától és dr. Szakály Sándor történésztől, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos rektor-helyettesétől.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.