2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az erős akarat minden akadályt legyőz

Hosz  |  2013. 07. 27., 19:23

A parlamenti államtitkár a szakmai képzettséget és a szolgálat iránti elkötelezettséget, míg a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a bátorságot, a fegyelmet, a tisztességet és a tiszteletet hangsúlyozta a közel nyolcvan ifjú altiszt avatásán, Székesfehérvárott. A július 27-i ünnepi eseményen szakszervezetünk képviseletében Czövek János elnök vett részt…

A történelmi zászlók bevonulása és a Himnusz hangjai után Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese köszöntőjében azt kérte az avatandó altisztektől, hogy személyes példamutatással járjanak élen és munkájuk, beosztásuk ellátása során jusson mindig eszükbe, hogy ,,az erős akarat minden akadályt legyőz”.

Az altábornagy kiemelte: Önök most a haderő gerincét alkotó altiszti testület tagjaivá válnak, és magas szintü felkészültséggel végzett munkájuk meghatározó lesz a Magyar Honvédség sikeres müködésében.

Önök, mostantól nem csak a feladatok végrehajtásáért, de annak szervezéséért, irányításáért is felelősök lesznek. Olyan erkölcsi értékek követőivé kell válniuk, amelyek a katonai hivatás legszebb hagyományait szem előtt tartva, egy életre szóló hitvallást fogalmaznak meg. Ezt pedig az elkötelezettség, a bátorság, a tisztesség, a fegyelem és a tisztelet fémjelzi – tette hozzá Orosz altábornagy.

Az ünnepélyes eskütételen az eskü szövegét Gerle Zsolt őrmester, lövész szakon végzett hallgató mondta elő, majd Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mondott ünnepi beszédet.

Az államtitkár miután Székesfehérvár katonaváros voltára – ,,szinte nincs is olyan család ebben a városban, mely valamilyen szállal ne kötődne a honvédséghez” - emlékeztetett, kiemelte: a szentendrei MH Altiszti Akadémia ismét büszke lehet önökre, mert az iskola elméleti oktatói és gyakorlatvezetői az elmúlt években folyamatosan, jól felkészült, a modern tananyagot kiválóan elsajátító altiszteket neveltek.

A Magyar Honvédség számít Önökre, hiszen éppen ilyen, szakmailag jól felkészült, a haza és a szolgálatteljesítés iránt elkötelezett katonákra van szüksége.

Vargha Tamás – hivatkozva a mindig is magas mércére és elvárásra - azt kérte a felavatott altisztektől, hogy emberi tisztesség, a Magyar Honvédség iránti elkötelezettség, kreativitás önálló döntésképesség, bizalom és bajtársiasság jellemezze majd személyiségüket és mindennapjaikat.

Ezt követően a Szózat hangjai csendültek fel, majd díszmenetet hajtott végre a felavatott állomány, az ünnepséget követő állófogadáson pedig dr. Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester mondott köszönetet mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy a Szent István emlékévben Székesfehérváron avassák fel az altiszteket.

A Kéri Kálmán vezérezredesről elnevezett dísztőrt idén kiválóan végzett hallgatóként Pekola Tamás őrmester, felderítő szakos hallgató vette át Kriston István főtörzszászlóstól, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósától és dr. Szakály Sándor történésztől, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos rektor-helyettesétől.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.