2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az erős akarat minden akadályt legyőz

Hosz  |  2013. 07. 27., 19:23

A parlamenti államtitkár a szakmai képzettséget és a szolgálat iránti elkötelezettséget, míg a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a bátorságot, a fegyelmet, a tisztességet és a tiszteletet hangsúlyozta a közel nyolcvan ifjú altiszt avatásán, Székesfehérvárott. A július 27-i ünnepi eseményen szakszervezetünk képviseletében Czövek János elnök vett részt…

A történelmi zászlók bevonulása és a Himnusz hangjai után Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese köszöntőjében azt kérte az avatandó altisztektől, hogy személyes példamutatással járjanak élen és munkájuk, beosztásuk ellátása során jusson mindig eszükbe, hogy ,,az erős akarat minden akadályt legyőz”.

Az altábornagy kiemelte: Önök most a haderő gerincét alkotó altiszti testület tagjaivá válnak, és magas szintü felkészültséggel végzett munkájuk meghatározó lesz a Magyar Honvédség sikeres müködésében.

Önök, mostantól nem csak a feladatok végrehajtásáért, de annak szervezéséért, irányításáért is felelősök lesznek. Olyan erkölcsi értékek követőivé kell válniuk, amelyek a katonai hivatás legszebb hagyományait szem előtt tartva, egy életre szóló hitvallást fogalmaznak meg. Ezt pedig az elkötelezettség, a bátorság, a tisztesség, a fegyelem és a tisztelet fémjelzi – tette hozzá Orosz altábornagy.

Az ünnepélyes eskütételen az eskü szövegét Gerle Zsolt őrmester, lövész szakon végzett hallgató mondta elő, majd Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mondott ünnepi beszédet.

Az államtitkár miután Székesfehérvár katonaváros voltára – ,,szinte nincs is olyan család ebben a városban, mely valamilyen szállal ne kötődne a honvédséghez” - emlékeztetett, kiemelte: a szentendrei MH Altiszti Akadémia ismét büszke lehet önökre, mert az iskola elméleti oktatói és gyakorlatvezetői az elmúlt években folyamatosan, jól felkészült, a modern tananyagot kiválóan elsajátító altiszteket neveltek.

A Magyar Honvédség számít Önökre, hiszen éppen ilyen, szakmailag jól felkészült, a haza és a szolgálatteljesítés iránt elkötelezett katonákra van szüksége.

Vargha Tamás – hivatkozva a mindig is magas mércére és elvárásra - azt kérte a felavatott altisztektől, hogy emberi tisztesség, a Magyar Honvédség iránti elkötelezettség, kreativitás önálló döntésképesség, bizalom és bajtársiasság jellemezze majd személyiségüket és mindennapjaikat.

Ezt követően a Szózat hangjai csendültek fel, majd díszmenetet hajtott végre a felavatott állomány, az ünnepséget követő állófogadáson pedig dr. Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester mondott köszönetet mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy a Szent István emlékévben Székesfehérváron avassák fel az altiszteket.

A Kéri Kálmán vezérezredesről elnevezett dísztőrt idén kiválóan végzett hallgatóként Pekola Tamás őrmester, felderítő szakos hallgató vette át Kriston István főtörzszászlóstól, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósától és dr. Szakály Sándor történésztől, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos rektor-helyettesétől.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.