2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Önkéntes műveleti tartalékosok csatlakoztak szakszervezetünkhöz

Hosz  |  2013. 08. 27., 09:37

Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állományában szolgálatot teljesítő 7 fő önkéntes műveleti tartalékos (ÖMT) 2 hónapos szolgálatteljesítést követően, augusztus 23-án leszerelt...

 

Az ezred állományában beosztásba helyezett ÖMT-k szolgálatukat az MH ÖHP alárendeltségében teljesítették, a „VÍZFORRÁS” feladat operatív csoportjában. Szolgálataikat 24 órás váltással, személyenként 14 alkalommal látták el az eltelt időszakban.

 

 

 

A feladat végrehajtás maximális odafigyelést, kellő számítástechnikai ismeretet, nagyfokú precizitást igényelt a tartalékosoktól. Az ország több mint 200 településére, településenként esetenként több kiosztó pontjára kijuttatott vízmennyiségeket és technikai, valamint személyi harcértékének nyilvántartását kellett nap mint nap összeállítaniuk. A kéthavi közös feladat-végrehajtás során nem csak új ismeretségek kötődtek, de a Honvédszakszervezet tagsága új tagokkal is bővült, köszönhetően az új belépési feltételrendszer július 1-jei változásának.

A leszerelés napján a Hadkiegészítő Parancsnokság helyi szakembereinek nyilatkozata, valamint az ezrednél leadott elszámolási dokumentumok alapján Koronczai Tibor mérnök alezredes megbízott parancsnok,  megköszönte a résztvevők munkáját, kiemelve, hogy az egész nyarat fel kellett feláldozniuk az itt jelenlévőknek csak azért, hogy az éves kötelezettségüket teljesítsék.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.