2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Továbbképzés a szerződéses szekciónál

Hosz  |  2013. 09. 06., 07:10

Szeptember 4-5 között tartotta a Honvédszakszervezet szerződéses jogállású katonáit képviselő szekció vezetősége éves továbbképzését. A helyszín Kecskemét-Hetényegyháza volt...

A beérkezést követően az első blokkban a hatályba lépett Hjt. és a végrehajtási utasítás szerződéses katonákat érintő passzusait tekintették át a résztvevők. 

A második részben a lakhatási támogatás rendszerének várható alakulásáról egyeztettek.

A szekció vezetőségének célja, hogy a folyamatosan változó jogszabályi háttér ne érintse negatívan az érintett állományt és felhívjuk a figyelmet azokra az esetekre, amely a jogállás mivoltjából fakadóan a jövőben problémát jelenthet az előre, határozott időre szerződő katonák járandóságát és a szerződés megkötésekor ismert körülményeit illetőleg.A második napon meghívott vendégként Bazsik István alelnök tájékoztatást adott az előző napra összehívott elnökségi ülésen történtekről, illetve egyeztetett a szekcióval a felmerült témákról is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.