2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Gaskó István: A Liga teljes kapacitásával a Hosz követelései mögött áll

Hosz  |  2013. 09. 23., 22:41

A szeptember 23-24-én megtartott érdekképviseleti fórumon – mintegy hatvan katona előtt – a Liga Szakszervezetek elnöke, Gaskó István és vezető jogtanácsosa, dr. Mészáros Melinda is felszólalt...

 

A Honvédszakszervezet vezető tisztségviselői, közöttük is Czövek János Hosz elnök aktuális tájékoztatója után kapott szót Gaskó István. A Liga elnöke őszinte hangvételü hozzászólásában ismét támogatást ajánlott a katonák reprezentatív szakszervezetének. 

- Azt gondolom, hogy a Hosz Ligához történő csatlakozása óta eltelt egyéves időszak értékes volt. A hazai társadalmi viszonyok között elérhető eredményeket a Liga ,,betakarította”. A 2013-as esztendő a bérek tekintetében sajnos nagyon silány volt. Noha a honvédelmi miniszter megígérte, hogy nálatok is lesz illetményemelés, a kormány ezt nem tudja megvalósítani, mert nem gondoskodik kellőképpen a közszférában dolgozó, államhoz mindenkor hü munkavállalóiról, így a hivatásos és szerződéses katonáiról sem.

 

A Liga konföderáció elnöke beszámolt arról is, hogy a Liga Hon- és Rendvédelmi Szövetsége szeptember 16-án ülést tartott. Ez a szükséges előzménye a szeptember 27-i Liga Tanács ülés utáni sajtótájékoztatónak. Pénteken ugyanis a Liga közzé teszi a következő, immár erőteljes nyomást gyakorló szakszervezeti lépéseket.

- Már most elmondhatom, hogy a Liga teljes kapacitásával a Hosz követelései mögött áll. Noha tudjuk, hogy a miniszterelnök szerint a fegyveres és rendvédelmi szerveknél nem a szakszervezeteknek, hanem a karoknak, kamaráknak van létjogosultsága, ismerve a katonák problémáit, most újra azon dolgozunk, hogy még a választások előtt ismét a kormány asztalára tegyük illetményemelésre vonatkozó javaslatainkat.

Ezt követően a Liga erősödéséről, jövőjéről is beszélt Gaskó István.

- A Liga Szakszervezetek az elmúlt hónapokban tovább erősödött, jelentős fejlődés ment végbe nálunk. A szolgáltatási kapacitásaink folyamatosan fejlődnek, s az új ,,zöld mezős” szakszervezeti módszereinkkel szeretnénk újabb százezer tagot beszervezni, s ezzel megkétszerezni jelenlegi taglétszámunkat. Az összefogásnak, a pártoktól független szakszervezet-politikának tehát nincsenek határai, kapacitásnövelő, kétéves projektünk végén, 2015 decemberében – bízom benne, hogy – már mintegy kettőszázötvenezer tagja lesz a Liga konföderációnak. Tíz elemből álló szolgáltatás-csomagot dolgozunk ki és kínálunk fel tagjainknak. Azt is demonstrálni fogjuk, hogy a tagdíj mennyi alkalommal áramolhat vissza a tagok zsebébe. Azt szeretném, ha tovább erősödne a Liga-identitás, és ennek érdekében a Hosz tagjainak is lesz módja mit tenni.

Ezután Czövek János emlékeztetett arra, hogy a Liga által korábban szervezett akciókban a Hosz mindig teljes mellszélességgel, nagyon aktívan vett részt és ez nem lesz, nem lehet másképp ezután sem. 

Ezt követően dr. Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek vezető jogtanácsosa a szakszervezeti konföderáció által biztosított ingyenes jogpont+ szolgáltatásokról, majd az online jogsegélyszolgálatról tájékoztatta a katonák szakszervezeti tisztségviselőit. A fórum végén a Liga elnöke és vezető jogtanácsosa kérdésekre válaszolt, majd kötetlen megbeszéléseket folytattak a Hosz tisztségviselőivel. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.