2024. 07. 12. péntek
Dalma, Izabella
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Gaskó István: A Liga teljes kapacitásával a Hosz követelései mögött áll

Hosz  |  2013. 09. 23., 22:41

A szeptember 23-24-én megtartott érdekképviseleti fórumon – mintegy hatvan katona előtt – a Liga Szakszervezetek elnöke, Gaskó István és vezető jogtanácsosa, dr. Mészáros Melinda is felszólalt...

 

A Honvédszakszervezet vezető tisztségviselői, közöttük is Czövek János Hosz elnök aktuális tájékoztatója után kapott szót Gaskó István. A Liga elnöke őszinte hangvételü hozzászólásában ismét támogatást ajánlott a katonák reprezentatív szakszervezetének. 

- Azt gondolom, hogy a Hosz Ligához történő csatlakozása óta eltelt egyéves időszak értékes volt. A hazai társadalmi viszonyok között elérhető eredményeket a Liga ,,betakarította”. A 2013-as esztendő a bérek tekintetében sajnos nagyon silány volt. Noha a honvédelmi miniszter megígérte, hogy nálatok is lesz illetményemelés, a kormány ezt nem tudja megvalósítani, mert nem gondoskodik kellőképpen a közszférában dolgozó, államhoz mindenkor hü munkavállalóiról, így a hivatásos és szerződéses katonáiról sem.

 

A Liga konföderáció elnöke beszámolt arról is, hogy a Liga Hon- és Rendvédelmi Szövetsége szeptember 16-án ülést tartott. Ez a szükséges előzménye a szeptember 27-i Liga Tanács ülés utáni sajtótájékoztatónak. Pénteken ugyanis a Liga közzé teszi a következő, immár erőteljes nyomást gyakorló szakszervezeti lépéseket.

- Már most elmondhatom, hogy a Liga teljes kapacitásával a Hosz követelései mögött áll. Noha tudjuk, hogy a miniszterelnök szerint a fegyveres és rendvédelmi szerveknél nem a szakszervezeteknek, hanem a karoknak, kamaráknak van létjogosultsága, ismerve a katonák problémáit, most újra azon dolgozunk, hogy még a választások előtt ismét a kormány asztalára tegyük illetményemelésre vonatkozó javaslatainkat.

Ezt követően a Liga erősödéséről, jövőjéről is beszélt Gaskó István.

- A Liga Szakszervezetek az elmúlt hónapokban tovább erősödött, jelentős fejlődés ment végbe nálunk. A szolgáltatási kapacitásaink folyamatosan fejlődnek, s az új ,,zöld mezős” szakszervezeti módszereinkkel szeretnénk újabb százezer tagot beszervezni, s ezzel megkétszerezni jelenlegi taglétszámunkat. Az összefogásnak, a pártoktól független szakszervezet-politikának tehát nincsenek határai, kapacitásnövelő, kétéves projektünk végén, 2015 decemberében – bízom benne, hogy – már mintegy kettőszázötvenezer tagja lesz a Liga konföderációnak. Tíz elemből álló szolgáltatás-csomagot dolgozunk ki és kínálunk fel tagjainknak. Azt is demonstrálni fogjuk, hogy a tagdíj mennyi alkalommal áramolhat vissza a tagok zsebébe. Azt szeretném, ha tovább erősödne a Liga-identitás, és ennek érdekében a Hosz tagjainak is lesz módja mit tenni.

Ezután Czövek János emlékeztetett arra, hogy a Liga által korábban szervezett akciókban a Hosz mindig teljes mellszélességgel, nagyon aktívan vett részt és ez nem lesz, nem lehet másképp ezután sem. 

Ezt követően dr. Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek vezető jogtanácsosa a szakszervezeti konföderáció által biztosított ingyenes jogpont+ szolgáltatásokról, majd az online jogsegélyszolgálatról tájékoztatta a katonák szakszervezeti tisztségviselőit. A fórum végén a Liga elnöke és vezető jogtanácsosa kérdésekre válaszolt, majd kötetlen megbeszéléseket folytattak a Hosz tisztségviselőivel. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.