2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fejér megyében kerékpároztunk

Hosz  |  2013. 10. 14., 06:44

A Honvédelmi Minisztérium - a balatoni és a Vas megyei túrák után - október 13-án Fejér megyében rendezte meg a „Tekerj a sereggel” elnevezésű kerékpártúrát. A Honvédszakszervezet csapatát ezúttal Lippai Csaba, Németh Nándor, dr. Hajós Dezső és Farkas Máté alkotta... 

A szervezők azokat várták, akik teljesíteni szerették volna a 80 kilométeres kihívást. A kerékpártúrára a hivatásos és szerződéses katonák mellett kormánytisztviselők, közalkalmazottak, valamint családtagjaik is jelentkezhettek. De természetesen a honvéd tisztjelöltek, a hallgatók, az önkéntes tartalékos katonák és a civilek is elindulhattak a kerékpártúrán.

A túra Székesfehérvárott, a János vitéz parkban lévő Petőfi szobor elől startolt, majd a Lovasberény - Velence - Gárdony - Pákozd (KEMP) - Velence - Gárdony - Székesfehérvár, János vitéz park útvonalon haladt végig.

A reggel 9 óra utáni start, majd a 20 km távolság utáni lovasberényi rövid pihenő után igazi megmérettetés következett. A Lovasberény-Nadap közötti rövid szakasz közel 150 méternyi szintkülönbsége ugyanis meglehetősen próbára tette a résztvevőket. Többen megállással és leszállással könnyítve tudták csak teljesíteni az emelkedőt.  

Így aztán - a komoly szintkülönbségek miatt - Farkas Anikó, a HM kabinetfőnöke is a nehezebb ,,Tekerj a sereggel”állomások közé sorolta a mostani túrát.

A Honvédelmi Minisztérium vezetése annak idején, amikor elindította ezt a sorozatot, azt a célt fogalmazta meg, hogy a társadalommal szorosabbra kell füzni a kapcsolatot. A szabadidősport nyilván más jellegü tevékenység, de úgy gondoltuk, hogy nemcsak a hétkönapok, de a sport területén is megmutatjuk, hogy a katonák milyen emberek, illetve, hogy mire képesek.

 

A mostani háromszáz résztvevő is ékes bizonyíték arra, hogy ez a kezdeményezés elérte célját, hiszen a katonák mellett a túra által érintett települések polgárai, tehát a civil lakosság is nagyon szívesen bekapcsolódott és teljesítette a mintegy 80 km-es távot, de olyan résztvevő is akadt, aki kisebb szakaszokat vállalt fel - nyilatkozta honlapunknak a kabinetfőnök.    

 

 

 

Szóval a nadapi emelkedő megviselte a mezőnyt, így szakszervezetünk csapatát is. Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivőtől a Pákozd környéki KEMP-ben (a finom ebéd után) kérdeztük meg, milyen is a Fejér megyei kerékpártúra.  

 

 

 

Nagyon jól érzem magam a kerékpártúrán. Eddig a legemlékezetesebb a nadapi emelkedő volt, ahol megfelelő bemelegítés és nagy küzdelem árán, de megállás és leszállás nélkül áttekertem. Amikor a domb után feltüntek a lassításra figyelmeztető bohócok – ez egyébként nagyon ötletes és figyelemfelkeltő volt, - akkor már tudtam, hogy sikerült, jöhet egy kis pihenés. Igaz, hogy ezután, már a lejtőn ,,túl is léptük" a megengedett sebességet, de ez már nagyon jólesett.

A célban aztán már azt mondta érdekvédelmi ügyvivőnk, hogy a csodálatos, már-már nyárias időjárás is hozzájárult ahhoz,hogy 20km/h feletti átlagsebességet produkálva teljesítettük a távot.    

Csapatunk másik tagja, Németh Nándor tempósabban haladt.

Az elején nagyon belekezdtem, sikerült igazi tempót mennem, aztán két menő kerékpároshoz csatlakozva sikerült tartanom a sebességet.

 

 

 

Az időjárás, a csapat, az útvonal is optimális volt, de a kerékpárom is kiválóan müködött - mondta el honlapunknak nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivőnk. 

 

 

 

 

Harmadik csapattagunkkal, dr. Hajós Dezső szolgáltatás és tagszervezővel (képünkön balra) a Velencei- tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyén találkoztunk. Tagszervezőnk a,,Tekerj a sereggel!” sorozat eddigi valamennyi állomását sikerrel teljesítette. A felkészüléséről pedig érdemes megjegyezni, hogy kollégánk nap mint nap kerékpárral jár be a lakásától mintegy 15 km-re lévő munkahelyére, de a közelmúltban megrendezett ,,Bakonyi kihívás” elnevezésü hegyi kerékpártúrát is sikerrel teljesítette. Ezek után nem lehetett gond számára sem a Fejér megyei túra.

Ez a negyedik része a sorozatnak, távolság szerint ugyan nem ez a leghosszabb útvonal, ám a Lovasberény-Nadap közötti jelentős emelkedő miatt ez is nagyon sokat kivett az emberből. Azt gondolom, hogy a tavalyi első kerékpártúra után, a Vas megyei, majd a második balatoni kör is jelentős létszámgyarapodást mutatott. Érdemes folytatni ezt a sportot, hiszen egyre több ember, egyre több katonakolléga veszi elő a kerékpárját, mozog, s ezzel is sokat tesz egészsége megőrzése, illetve a nagyon hasznos testmozgás érdekében.

 

Vasárnap délután 15 órakor, tehát közel 6 órányi kerekezés után érkezett meg a mezőny java a székesfehérvéri célba, ahol a szervezők mellett Czövek János Hosz elnök fogadta a Hosz lelkes csapatát.

A honvédelmi tárca szándékai szerint folytatódik a sorozat, a tervek szerint 2014 nyarán egy újabb kétnapos Balaton körüli megmérettetés következhet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.