2017. 11. 18. szombat
Jenő
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fejér megyében kerékpároztunk

Hosz  |  2013. 10. 14., 06:44

A Honvédelmi Minisztérium - a balatoni és a Vas megyei túrák után - október 13-án Fejér megyében rendezte meg a „Tekerj a sereggel” elnevezésű kerékpártúrát. A Honvédszakszervezet csapatát ezúttal Lippai Csaba, Németh Nándor, dr. Hajós Dezső és Farkas Máté alkotta... 

A szervezők azokat várták, akik teljesíteni szerették volna a 80 kilométeres kihívást. A kerékpártúrára a hivatásos és szerződéses katonák mellett kormánytisztviselők, közalkalmazottak, valamint családtagjaik is jelentkezhettek. De természetesen a honvéd tisztjelöltek, a hallgatók, az önkéntes tartalékos katonák és a civilek is elindulhattak a kerékpártúrán.

A túra Székesfehérvárott, a János vitéz parkban lévő Petőfi szobor elől startolt, majd a Lovasberény - Velence - Gárdony - Pákozd (KEMP) - Velence - Gárdony - Székesfehérvár, János vitéz park útvonalon haladt végig.

A reggel 9 óra utáni start, majd a 20 km távolság utáni lovasberényi rövid pihenő után igazi megmérettetés következett. A Lovasberény-Nadap közötti rövid szakasz közel 150 méternyi szintkülönbsége ugyanis meglehetősen próbára tette a résztvevőket. Többen megállással és leszállással könnyítve tudták csak teljesíteni az emelkedőt.  

Így aztán - a komoly szintkülönbségek miatt - Farkas Anikó, a HM kabinetfőnöke is a nehezebb ,,Tekerj a sereggel”állomások közé sorolta a mostani túrát.

A Honvédelmi Minisztérium vezetése annak idején, amikor elindította ezt a sorozatot, azt a célt fogalmazta meg, hogy a társadalommal szorosabbra kell füzni a kapcsolatot. A szabadidősport nyilván más jellegü tevékenység, de úgy gondoltuk, hogy nemcsak a hétkönapok, de a sport területén is megmutatjuk, hogy a katonák milyen emberek, illetve, hogy mire képesek.

 

A mostani háromszáz résztvevő is ékes bizonyíték arra, hogy ez a kezdeményezés elérte célját, hiszen a katonák mellett a túra által érintett települések polgárai, tehát a civil lakosság is nagyon szívesen bekapcsolódott és teljesítette a mintegy 80 km-es távot, de olyan résztvevő is akadt, aki kisebb szakaszokat vállalt fel - nyilatkozta honlapunknak a kabinetfőnök.    

 

 

 

Szóval a nadapi emelkedő megviselte a mezőnyt, így szakszervezetünk csapatát is. Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivőtől a Pákozd környéki KEMP-ben (a finom ebéd után) kérdeztük meg, milyen is a Fejér megyei kerékpártúra.  

 

 

 

Nagyon jól érzem magam a kerékpártúrán. Eddig a legemlékezetesebb a nadapi emelkedő volt, ahol megfelelő bemelegítés és nagy küzdelem árán, de megállás és leszállás nélkül áttekertem. Amikor a domb után feltüntek a lassításra figyelmeztető bohócok – ez egyébként nagyon ötletes és figyelemfelkeltő volt, - akkor már tudtam, hogy sikerült, jöhet egy kis pihenés. Igaz, hogy ezután, már a lejtőn ,,túl is léptük" a megengedett sebességet, de ez már nagyon jólesett.

A célban aztán már azt mondta érdekvédelmi ügyvivőnk, hogy a csodálatos, már-már nyárias időjárás is hozzájárult ahhoz,hogy 20km/h feletti átlagsebességet produkálva teljesítettük a távot.    

Csapatunk másik tagja, Németh Nándor tempósabban haladt.

Az elején nagyon belekezdtem, sikerült igazi tempót mennem, aztán két menő kerékpároshoz csatlakozva sikerült tartanom a sebességet.

 

 

 

Az időjárás, a csapat, az útvonal is optimális volt, de a kerékpárom is kiválóan müködött - mondta el honlapunknak nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivőnk. 

 

 

 

 

Harmadik csapattagunkkal, dr. Hajós Dezső szolgáltatás és tagszervezővel (képünkön balra) a Velencei- tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyén találkoztunk. Tagszervezőnk a,,Tekerj a sereggel!” sorozat eddigi valamennyi állomását sikerrel teljesítette. A felkészüléséről pedig érdemes megjegyezni, hogy kollégánk nap mint nap kerékpárral jár be a lakásától mintegy 15 km-re lévő munkahelyére, de a közelmúltban megrendezett ,,Bakonyi kihívás” elnevezésü hegyi kerékpártúrát is sikerrel teljesítette. Ezek után nem lehetett gond számára sem a Fejér megyei túra.

Ez a negyedik része a sorozatnak, távolság szerint ugyan nem ez a leghosszabb útvonal, ám a Lovasberény-Nadap közötti jelentős emelkedő miatt ez is nagyon sokat kivett az emberből. Azt gondolom, hogy a tavalyi első kerékpártúra után, a Vas megyei, majd a második balatoni kör is jelentős létszámgyarapodást mutatott. Érdemes folytatni ezt a sportot, hiszen egyre több ember, egyre több katonakolléga veszi elő a kerékpárját, mozog, s ezzel is sokat tesz egészsége megőrzése, illetve a nagyon hasznos testmozgás érdekében.

 

Vasárnap délután 15 órakor, tehát közel 6 órányi kerekezés után érkezett meg a mezőny java a székesfehérvéri célba, ahol a szervezők mellett Czövek János Hosz elnök fogadta a Hosz lelkes csapatát.

A honvédelmi tárca szándékai szerint folytatódik a sorozat, a tervek szerint 2014 nyarán egy újabb kétnapos Balaton körüli megmérettetés következhet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017. 10. 31., 08:51
Szomorúan emlékeztünk a múltra, amikor a kecskeméti MH Légijármű Javítóüzemnél szolgált, majd a kecskeméti nyugállományú csoport vezetőjévé és a tagozat elnökségi tagjává választott Szilágyi István 2010. március 9-én utolsó útjára kísértük.
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-10-31 11:14:51
2017. október 12-én tartott ülést a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A munkáltatók szociális hozzájárulási adója 2018-ban 2,5 százalékkal csökken. A LIGA Szakszervezetek kiállt a 1,5 százalékos munkaerőpiaci járulék eltörléséért. Törvénymódosítás születhet arról, hogy a jövőben a szakszervezeti tisztségviselőt visszahelyezhesse a bíróság.
2017-10-31 11:12:21
Összesen 153 honvéd tiszt- és altisztjelölt tett ünnepélyes esküt október 27-én, pénteken, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Az eskütételen Czövek János elnök vett részt a Honvédszakszervezet részéről...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A napokban zajló Dubai Airshow 2017 szakkiállításon, az emirátusok légierejének vezérőrnagya, Abdulla Al Said Al Hashemi bejelentette, hogy aláírták a szerződést a Lockheed Martin vállalattal 80 darab Block 60 F-16E/F modernizációjáról.

  Háború Művészete magazin

2017. szeptember elsején megalakult az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az egység – és jogelődjei – története évtizedekben mérhető, a különleges műveleti képesség kialakítása viszont csak tizenkét esztendeje kezdődött meg a honvédségnél.