2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kolbászfesztivál Békéscsabán

Hosz  |  2013. 10. 28., 06:42

Október 25-27 között, Békéscsabán immáron tizenhetedikalkalommal került megrendezésre a nemzetközi hírű kolbász fesztivál, amelynek abékéscsabai MH 11. Radar Század szakszervezeti csoportja jóvoltából a Hosz isaktív részese volt…

Október 26-án reggel 9 órakor több száz csapat vártaizgatottan a rajtot, de a megmérettetés súlya nem tudta összenyomni a versenyzőket, így kiváló hangulatban, és még kiválóbb csapatszellemben küzdöttek egymással a versenyben résztvevők.

Az MH 54. Veszprém Radar Ezred, Békéscsabán települt 11.Radar Százada, illetve annak szakszervezeti tagjai 16 kg kolbászt gyúrtak éstöltöttek be. A csapatot a békéscsabaiak híres vendégszeretetének köszönhetően e sorok írója, Bazsik István alelnök, mint a csapat tagja követhette végig.  A kolbász gyakorlati elkészítésé ta szakavatott, és összeszokott kezek olyan ügyességgel végezték, hogy a szóbeli„alelnöki támogatás” inkább csak hátráltató tényezőnek bizonyult.

A kitünő hangulatú rendezvényt több tízezer látogató tekintette meg, akiknek a rendezők nívós koncertekkel, hatalmas kirakodóvásárral és egyéb közösségi programokkal kedveskedtek. A fesztivál katonai vonatkozásai között mindenképpen említést érdemel még a hódmezővásárhelyi alakulat zenekara által adott koncert, illetve a díszalegység rövid bemutatója.

A fesztivállal egy időben még egy fontos ünnepet ültek a békéscsabaiak hiszen Süli Imre csoportvezetőnk negyvenedik születésnapját ünnepelhette, így neki ezúton kívánunk boldog születésnapot. A tisztelt olvasónak pedig azt kívánjuk, hogy személyesen is látogassák meg a jövő évi XVIII. Kolbászfesztivált, Békéscsabán.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.