2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kolbászfesztivál Békéscsabán

Hosz  |  2013. 10. 28., 06:42

Október 25-27 között, Békéscsabán immáron tizenhetedikalkalommal került megrendezésre a nemzetközi hírű kolbász fesztivál, amelynek abékéscsabai MH 11. Radar Század szakszervezeti csoportja jóvoltából a Hosz isaktív részese volt…

Október 26-án reggel 9 órakor több száz csapat vártaizgatottan a rajtot, de a megmérettetés súlya nem tudta összenyomni a versenyzőket, így kiváló hangulatban, és még kiválóbb csapatszellemben küzdöttek egymással a versenyben résztvevők.

Az MH 54. Veszprém Radar Ezred, Békéscsabán települt 11.Radar Százada, illetve annak szakszervezeti tagjai 16 kg kolbászt gyúrtak éstöltöttek be. A csapatot a békéscsabaiak híres vendégszeretetének köszönhetően e sorok írója, Bazsik István alelnök, mint a csapat tagja követhette végig.  A kolbász gyakorlati elkészítésé ta szakavatott, és összeszokott kezek olyan ügyességgel végezték, hogy a szóbeli„alelnöki támogatás” inkább csak hátráltató tényezőnek bizonyult.

A kitünő hangulatú rendezvényt több tízezer látogató tekintette meg, akiknek a rendezők nívós koncertekkel, hatalmas kirakodóvásárral és egyéb közösségi programokkal kedveskedtek. A fesztivál katonai vonatkozásai között mindenképpen említést érdemel még a hódmezővásárhelyi alakulat zenekara által adott koncert, illetve a díszalegység rövid bemutatója.

A fesztivállal egy időben még egy fontos ünnepet ültek a békéscsabaiak hiszen Süli Imre csoportvezetőnk negyvenedik születésnapját ünnepelhette, így neki ezúton kívánunk boldog születésnapot. A tisztelt olvasónak pedig azt kívánjuk, hogy személyesen is látogassák meg a jövő évi XVIII. Kolbászfesztivált, Békéscsabán.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.