2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kolbászfesztivál Békéscsabán

Hosz  |  2013. 10. 28., 06:42

Október 25-27 között, Békéscsabán immáron tizenhetedikalkalommal került megrendezésre a nemzetközi hírű kolbász fesztivál, amelynek abékéscsabai MH 11. Radar Század szakszervezeti csoportja jóvoltából a Hosz isaktív részese volt…

Október 26-án reggel 9 órakor több száz csapat vártaizgatottan a rajtot, de a megmérettetés súlya nem tudta összenyomni a versenyzőket, így kiváló hangulatban, és még kiválóbb csapatszellemben küzdöttek egymással a versenyben résztvevők.

Az MH 54. Veszprém Radar Ezred, Békéscsabán települt 11.Radar Százada, illetve annak szakszervezeti tagjai 16 kg kolbászt gyúrtak éstöltöttek be. A csapatot a békéscsabaiak híres vendégszeretetének köszönhetően e sorok írója, Bazsik István alelnök, mint a csapat tagja követhette végig.  A kolbász gyakorlati elkészítésé ta szakavatott, és összeszokott kezek olyan ügyességgel végezték, hogy a szóbeli„alelnöki támogatás” inkább csak hátráltató tényezőnek bizonyult.

A kitünő hangulatú rendezvényt több tízezer látogató tekintette meg, akiknek a rendezők nívós koncertekkel, hatalmas kirakodóvásárral és egyéb közösségi programokkal kedveskedtek. A fesztivál katonai vonatkozásai között mindenképpen említést érdemel még a hódmezővásárhelyi alakulat zenekara által adott koncert, illetve a díszalegység rövid bemutatója.

A fesztivállal egy időben még egy fontos ünnepet ültek a békéscsabaiak hiszen Süli Imre csoportvezetőnk negyvenedik születésnapját ünnepelhette, így neki ezúton kívánunk boldog születésnapot. A tisztelt olvasónak pedig azt kívánjuk, hogy személyesen is látogassák meg a jövő évi XVIII. Kolbászfesztivált, Békéscsabán.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.