2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szolgálati járandóság: csökken vagy nem csökken?

Hosz  |  2013. 11. 11., 07:57

Az elmúlt napokban ismét szóbeszéd tárgya volt, hogy a kormány csökkenti, illetve egy bizonyos összegben maximalizálja a szolgálati járandóság felső határát. Kérdésünkre a tárca miniszteri kabinetének sajtó osztálya azt válaszolta, hogy ,,a szolgálati járandóság folyósításának fedezete, forrása 2011-ben a HM tárcától az Emberi Erőforrás Minisztériuma fejezet részére átadásra került, az a továbbiakban nem a tárca költségvetésében jelenik meg. Emiatt a jogcím 2014. évi költségvetési tervezését sem a Honvédelmi Minisztérium hajtotta végre. És, hogy mekkora ez az összeg? Az alábbiakból megtudhatják... 

A miniszteri kabinet sajtó ostálya arról istájékoztatott, hogy a "Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló" T/12415 törvényjavaslat 1. melléklet XX. Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezet 21. Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap cím 2. Korhatár alatti ellátások alcím 1. Szolgálati járandóság jogcímcsoport kiadási előirányzata 85. 871,4 millió Ft-ban került megállapításra.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ez az összeg 2013-ban 86.630,9 millió forint volt.

Fotók: vpdsz.hu és MTI

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.