2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szolgálati járandóság: csökken vagy nem csökken?

Hosz  |  2013. 11. 11., 07:57

Az elmúlt napokban ismét szóbeszéd tárgya volt, hogy a kormány csökkenti, illetve egy bizonyos összegben maximalizálja a szolgálati járandóság felső határát. Kérdésünkre a tárca miniszteri kabinetének sajtó osztálya azt válaszolta, hogy ,,a szolgálati járandóság folyósításának fedezete, forrása 2011-ben a HM tárcától az Emberi Erőforrás Minisztériuma fejezet részére átadásra került, az a továbbiakban nem a tárca költségvetésében jelenik meg. Emiatt a jogcím 2014. évi költségvetési tervezését sem a Honvédelmi Minisztérium hajtotta végre. És, hogy mekkora ez az összeg? Az alábbiakból megtudhatják... 

A miniszteri kabinet sajtó ostálya arról istájékoztatott, hogy a "Magyarország 2014. évi központi költségvetéséről szóló" T/12415 törvényjavaslat 1. melléklet XX. Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezet 21. Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap cím 2. Korhatár alatti ellátások alcím 1. Szolgálati járandóság jogcímcsoport kiadási előirányzata 85. 871,4 millió Ft-ban került megállapításra.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ez az összeg 2013-ban 86.630,9 millió forint volt.

Fotók: vpdsz.hu és MTI

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.