2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Demonstrációs bizottságot alakítottak közszolgálati érdekképviseletek (VIDEO!!!)

Hosz  |  2013. 11. 18., 16:54

Hosszas előkészítő tárgyalások után a Honvédszakszervezet aktív részvételével - november 18-án - megalakult a Közszférás Szakszervezetek Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (KÖZDEMOSZ). A megalakulást hitelesítő nyilatkozatot a Honvédszakszervezet részéről Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök látták el kézjegyükkel. A bérkövetelésről szóló HírTv tudósítást megtekinthetik, ha IDE kattintanak!

Fehér József, a sztrájkbizottság ügyvivője budapesti sajtótájékoztatón jelentette be: öt országos konföderációhoz tartozó 28 ágazati közszolgálati szakszervezet - köztük a Honvédszakszervezet - megalakította a közszolgálati szakszervezetek demonstrációs és sztrájkbizottságát.

A bizottság fő követelése, hogy 2014. január elsejétől 20 százalékos béremelést kapjanak a közszolgálat munkavállalói - közölte Fehér József. Emlékeztetett arra, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban részvételi jogosultsággal rendelkező országos konföderációk az idén nyáron már megfogalmazták a bérfejlesztésről szóló követeléseiket. A kormány a szeptember 20-i tárgyalást követően visszautasította a további egyeztetést, ezért alapították meg a sztrájkbizottságot, melynek elsősorban az a szándéka, hogy folytatódjanak a tárgyalások. Mint mondta, a közszolgálat 650 ezres munkavállalói létszámából nagyjából 450 ezren vannak azok, akik nem részesültek semmilyen bérfejlesztésben az utóbbi években. A bizottság ügyvivője kifejtette, hogy a közszféra többsége hosszú évek óta semmilyen béremelésben nem részesült, többek jövedelme a minimálbér szintjén van, valamint a kereseteket csak úgy lehet a 2010. évi nominális szinten tartani, ha a kormány 75-76 milliárd forintos költségvetési keretet biztosít bérkompenzációra.

A bizottság ügyvivője levélben tájékoztatja Orbán Viktor miniszterelnököt a sztrájkbizottság létrejöttéről, és felkérik a kormányt, hogy jelölje ki a tárgyalókat. Mendrey László, a LIGA konföderáció közszférás tagszervezeteinek nevében elmondta: fontosnak tartjuk, hogy a tárgyalások minél előbb megkezdődjenek. Ha azonban a tárgyalások nem járnak eredménnyel, akkor "kikerülhetetlenek lesznek" a demonstrációk és sztrájkok . Kiemelten hangsúlyozta, hogy "a sztrájk nem cél, hanem egy eszköz". Mendrey László szólt arról is, hogy azért vannak jelen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezte részéről, mert szeretnék kifejezni szolidaritásukat a honvédekkel, rendőrökkel és a közszolgálat többi dolgozójával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.