2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Demonstrációs bizottságot alakítottak közszolgálati érdekképviseletek (VIDEO!!!)

Hosz  |  2013. 11. 18., 16:54

Hosszas előkészítő tárgyalások után a Honvédszakszervezet aktív részvételével - november 18-án - megalakult a Közszférás Szakszervezetek Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (KÖZDEMOSZ). A megalakulást hitelesítő nyilatkozatot a Honvédszakszervezet részéről Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök látták el kézjegyükkel. A bérkövetelésről szóló HírTv tudósítást megtekinthetik, ha IDE kattintanak!

Fehér József, a sztrájkbizottság ügyvivője budapesti sajtótájékoztatón jelentette be: öt országos konföderációhoz tartozó 28 ágazati közszolgálati szakszervezet - köztük a Honvédszakszervezet - megalakította a közszolgálati szakszervezetek demonstrációs és sztrájkbizottságát.

A bizottság fő követelése, hogy 2014. január elsejétől 20 százalékos béremelést kapjanak a közszolgálat munkavállalói - közölte Fehér József. Emlékeztetett arra, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban részvételi jogosultsággal rendelkező országos konföderációk az idén nyáron már megfogalmazták a bérfejlesztésről szóló követeléseiket. A kormány a szeptember 20-i tárgyalást követően visszautasította a további egyeztetést, ezért alapították meg a sztrájkbizottságot, melynek elsősorban az a szándéka, hogy folytatódjanak a tárgyalások. Mint mondta, a közszolgálat 650 ezres munkavállalói létszámából nagyjából 450 ezren vannak azok, akik nem részesültek semmilyen bérfejlesztésben az utóbbi években. A bizottság ügyvivője kifejtette, hogy a közszféra többsége hosszú évek óta semmilyen béremelésben nem részesült, többek jövedelme a minimálbér szintjén van, valamint a kereseteket csak úgy lehet a 2010. évi nominális szinten tartani, ha a kormány 75-76 milliárd forintos költségvetési keretet biztosít bérkompenzációra.

A bizottság ügyvivője levélben tájékoztatja Orbán Viktor miniszterelnököt a sztrájkbizottság létrejöttéről, és felkérik a kormányt, hogy jelölje ki a tárgyalókat. Mendrey László, a LIGA konföderáció közszférás tagszervezeteinek nevében elmondta: fontosnak tartjuk, hogy a tárgyalások minél előbb megkezdődjenek. Ha azonban a tárgyalások nem járnak eredménnyel, akkor "kikerülhetetlenek lesznek" a demonstrációk és sztrájkok . Kiemelten hangsúlyozta, hogy "a sztrájk nem cél, hanem egy eszköz". Mendrey László szólt arról is, hogy azért vannak jelen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezte részéről, mert szeretnék kifejezni szolidaritásukat a honvédekkel, rendőrökkel és a közszolgálat többi dolgozójával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.