2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Demonstrációs bizottságot alakítottak közszolgálati érdekképviseletek (VIDEO!!!)

Hosz  |  2013. 11. 18., 16:54

Hosszas előkészítő tárgyalások után a Honvédszakszervezet aktív részvételével - november 18-án - megalakult a Közszférás Szakszervezetek Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (KÖZDEMOSZ). A megalakulást hitelesítő nyilatkozatot a Honvédszakszervezet részéről Bazsik István és Szendrei Zoltán alelnökök látták el kézjegyükkel. A bérkövetelésről szóló HírTv tudósítást megtekinthetik, ha IDE kattintanak!

Fehér József, a sztrájkbizottság ügyvivője budapesti sajtótájékoztatón jelentette be: öt országos konföderációhoz tartozó 28 ágazati közszolgálati szakszervezet - köztük a Honvédszakszervezet - megalakította a közszolgálati szakszervezetek demonstrációs és sztrájkbizottságát.

A bizottság fő követelése, hogy 2014. január elsejétől 20 százalékos béremelést kapjanak a közszolgálat munkavállalói - közölte Fehér József. Emlékeztetett arra, hogy az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban részvételi jogosultsággal rendelkező országos konföderációk az idén nyáron már megfogalmazták a bérfejlesztésről szóló követeléseiket. A kormány a szeptember 20-i tárgyalást követően visszautasította a további egyeztetést, ezért alapították meg a sztrájkbizottságot, melynek elsősorban az a szándéka, hogy folytatódjanak a tárgyalások. Mint mondta, a közszolgálat 650 ezres munkavállalói létszámából nagyjából 450 ezren vannak azok, akik nem részesültek semmilyen bérfejlesztésben az utóbbi években. A bizottság ügyvivője kifejtette, hogy a közszféra többsége hosszú évek óta semmilyen béremelésben nem részesült, többek jövedelme a minimálbér szintjén van, valamint a kereseteket csak úgy lehet a 2010. évi nominális szinten tartani, ha a kormány 75-76 milliárd forintos költségvetési keretet biztosít bérkompenzációra.

A bizottság ügyvivője levélben tájékoztatja Orbán Viktor miniszterelnököt a sztrájkbizottság létrejöttéről, és felkérik a kormányt, hogy jelölje ki a tárgyalókat. Mendrey László, a LIGA konföderáció közszférás tagszervezeteinek nevében elmondta: fontosnak tartjuk, hogy a tárgyalások minél előbb megkezdődjenek. Ha azonban a tárgyalások nem járnak eredménnyel, akkor "kikerülhetetlenek lesznek" a demonstrációk és sztrájkok . Kiemelten hangsúlyozta, hogy "a sztrájk nem cél, hanem egy eszköz". Mendrey László szólt arról is, hogy azért vannak jelen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezte részéről, mert szeretnék kifejezni szolidaritásukat a honvédekkel, rendőrökkel és a közszolgálat többi dolgozójával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.