2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet sajtóközleménye

Hosz  |  2013. 11. 20., 16:06

A katonák reprezentatív szakszervezetének legfőbb döntéshozó fóruma, a Küldöttgyűlés  november 20-án ülésezett. Az MTI számára kiadott sajtóközleményt az alábbiakban olvashatják...

 

Sajtóközlemény

 

 

A Honvédszakszervezet (Hosz) Küldöttgyülése szót emelt a hivatásos és szerződéses állomány számára kért év végi kifizetés, és az elodázhatatlan illetményemelés szükségessége mellett. A küldöttek kinyilvánították, hogy a katonák 20%-os illetményemelése elengedhetetlen, a továbbiakban már nem tartható a 11 éve folyamatos reálbércsökkenés.

A Hosz Küldöttgyülése üdvözölte és megerősítette az elnökség által hozott azon határozatot, amelynek értelmében a katonák reprezentatív szakszervezete is csatlakozott a Közszférás Szakszervezetek Demonstrációs és Sztrájkbizottságához (KÖZDEMOSZ). A küldöttek síkra szálltak a bizottság fő követelése mellett, vagyis, hogy 2014. január elsejétől 20%-os béremelést kapjanak a közszolgálat munkavállalói. Fentiek értelmében a KÖZDEMOSZ tevékenységében – a ránk, katonákra vonatkozó jogi szabályozást figyelembe véve – minden törvényes eszköz igénybevételével részt veszünk.

A küldöttek elfogadták a Hosz 2014. évi költségvetés tervezetét, a Szervezeti és Müködési Szabályzat módosítását, valamint az etikai kódexet is. Az idei ,,Szakszervezeti Munkáért” díjakat Bácskai István és Bogdány Gábor vehették át.

 

 

Budapest, 2013. november 20.

 

                                                                                  Czövek János elnök sk. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.