2017. 12. 11. hétfő
Árpád
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A szervezeti és az egyéni érdek metszéspontjában

Hosz  |  2013. 11. 22., 11:27

Munkanapon, az ebéd utáni időpontban többen is várakoztak a Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnokának folyosóján. Ott voltak a személyügyi részleg munkatársai és azok, akik érintettek voltak a parancsnok által lefolytatni tervezett személyügyi beszélgetéseken. Az előzetes tervek megfelelően, az első beszélgetés során Kun Szabó István dandártábornok - a katonai udvariassági szabályoknak megfelelően - fogadta az irodájába érkező Kovács Attila őrvezetőt...  

Az MH BHD szerződéses gépjármüvezetője még október elején adta be az áthelyezési kérelmét, melynek végső elbírálásához - a Honvédszakszervezet tagjaként - élt a Hjt. biztosította jogával és kérte az érdekképviselet jelenlétét.

Így a beszélgetésen Szendrei Zoltán alelnök is részt vett. Kovács őrvezető 2011. évi bevonulását követően, az alapkiképzés után a 32-es Nemzeti Honvéd Díszegység állományánál, mint díszelgő katona teljesített szolgálatot, majd a Helyőrség Támogató Parancsnokság állományában, mint gépjármü vezető látta el szolgálati teendőit. Ezalatt az idő alatt Kovács Attila tovább is képezte magát, hisz megszerezte a magasabb kategóriájú gépjármü vezetésére érvényes vezetői engedélyt is. Napi bejáróként pedig Dunaújvárosból utazott budapesti szolgálati helyére. Eközben informális kapcsolatai révén szerzett tudomást arról a lehetőségről, hogy a lakóhelyéhez sokkal közelebb lévő Székesfehérváron, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj állományánál van betölthető szerződéses gépjármüvezetői beosztás. A szolgálati út betartásával kérvényezte Kovács őrvezető az áthelyezést, mely során minden elöljárói szint egyetértett annak engedélyezésével. Ennek utolsó lépcsőfoka volt a dandárparancsnok, Kun Szabó István dandártábornok által jegyzőkönyvben rögzített személyügyi beszélgetés, mely során az állományilletékes parancsnok minden további megkötés nélkül engedélyezte Kovács őrvezető december 1-jei áthelyezését.

A beszélgetés végén a tábornoki kézfogás pedig gesztus értékü útravalóul is szolgált a Hosz tagjának a további sikeres katonai szolgálat folytatásához.  Természetesen, még itt, szakszervezetünk média felületén sem állítható az, hogy az érdekképviseleti tagság vagy jelenlét döntő befolyással volt, Kovács őrvezető áthelyezési kérelmének pozitív elbírálása során.

Ez viszont mindenképpen megfelel a valóságnak, hogy a szervezet érdekében jó munkát végző szerződéses katona (aki a Hosz-nak is tagja) méltányolható egyéni igényét figyelembe veszik a különböző szintü katonai vezetők az MH BHD-nál. Az áthelyezéssel pedig nem csak az egyén nyert, hanem a szervezet is kapott egy megelégedett és motivált katonát, akinek ezután nem kell megtérítenie a havi 57.000 Ft-os MÁV bérlet árát. Ez pedig éves szinten több mint 680 ezer forint megtakarítást jelent a Magyar Honvédségnek. További sikeres szolgálatot, Attila!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-22 11:05:03
2017.12.31-ig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségekkel és korlátlan belföldi és EU-n belüli beszélgetéssel készülnek az ünnepekre.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.