2018. 02. 18.
Bernadett
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A szervezeti és az egyéni érdek metszéspontjában

Hosz  |  2013. 11. 22., 11:27

Munkanapon, az ebéd utáni időpontban többen is várakoztak a Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnokának folyosóján. Ott voltak a személyügyi részleg munkatársai és azok, akik érintettek voltak a parancsnok által lefolytatni tervezett személyügyi beszélgetéseken. Az előzetes tervek megfelelően, az első beszélgetés során Kun Szabó István dandártábornok - a katonai udvariassági szabályoknak megfelelően - fogadta az irodájába érkező Kovács Attila őrvezetőt...  

Az MH BHD szerződéses gépjármüvezetője még október elején adta be az áthelyezési kérelmét, melynek végső elbírálásához - a Honvédszakszervezet tagjaként - élt a Hjt. biztosította jogával és kérte az érdekképviselet jelenlétét.

Így a beszélgetésen Szendrei Zoltán alelnök is részt vett. Kovács őrvezető 2011. évi bevonulását követően, az alapkiképzés után a 32-es Nemzeti Honvéd Díszegység állományánál, mint díszelgő katona teljesített szolgálatot, majd a Helyőrség Támogató Parancsnokság állományában, mint gépjármü vezető látta el szolgálati teendőit. Ezalatt az idő alatt Kovács Attila tovább is képezte magát, hisz megszerezte a magasabb kategóriájú gépjármü vezetésére érvényes vezetői engedélyt is. Napi bejáróként pedig Dunaújvárosból utazott budapesti szolgálati helyére. Eközben informális kapcsolatai révén szerzett tudomást arról a lehetőségről, hogy a lakóhelyéhez sokkal közelebb lévő Székesfehérváron, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj állományánál van betölthető szerződéses gépjármüvezetői beosztás. A szolgálati út betartásával kérvényezte Kovács őrvezető az áthelyezést, mely során minden elöljárói szint egyetértett annak engedélyezésével. Ennek utolsó lépcsőfoka volt a dandárparancsnok, Kun Szabó István dandártábornok által jegyzőkönyvben rögzített személyügyi beszélgetés, mely során az állományilletékes parancsnok minden további megkötés nélkül engedélyezte Kovács őrvezető december 1-jei áthelyezését.

A beszélgetés végén a tábornoki kézfogás pedig gesztus értékü útravalóul is szolgált a Hosz tagjának a további sikeres katonai szolgálat folytatásához.  Természetesen, még itt, szakszervezetünk média felületén sem állítható az, hogy az érdekképviseleti tagság vagy jelenlét döntő befolyással volt, Kovács őrvezető áthelyezési kérelmének pozitív elbírálása során.

Ez viszont mindenképpen megfelel a valóságnak, hogy a szervezet érdekében jó munkát végző szerződéses katona (aki a Hosz-nak is tagja) méltányolható egyéni igényét figyelembe veszik a különböző szintü katonai vezetők az MH BHD-nál. Az áthelyezéssel pedig nem csak az egyén nyert, hanem a szervezet is kapott egy megelégedett és motivált katonát, akinek ezután nem kell megtérítenie a havi 57.000 Ft-os MÁV bérlet árát. Ez pedig éves szinten több mint 680 ezer forint megtakarítást jelent a Magyar Honvédségnek. További sikeres szolgálatot, Attila!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.