2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A szervezeti és az egyéni érdek metszéspontjában

Hosz  |  2013. 11. 22., 11:27

Munkanapon, az ebéd utáni időpontban többen is várakoztak a Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnokának folyosóján. Ott voltak a személyügyi részleg munkatársai és azok, akik érintettek voltak a parancsnok által lefolytatni tervezett személyügyi beszélgetéseken. Az előzetes tervek megfelelően, az első beszélgetés során Kun Szabó István dandártábornok - a katonai udvariassági szabályoknak megfelelően - fogadta az irodájába érkező Kovács Attila őrvezetőt...  

Az MH BHD szerződéses gépjármüvezetője még október elején adta be az áthelyezési kérelmét, melynek végső elbírálásához - a Honvédszakszervezet tagjaként - élt a Hjt. biztosította jogával és kérte az érdekképviselet jelenlétét.

Így a beszélgetésen Szendrei Zoltán alelnök is részt vett. Kovács őrvezető 2011. évi bevonulását követően, az alapkiképzés után a 32-es Nemzeti Honvéd Díszegység állományánál, mint díszelgő katona teljesített szolgálatot, majd a Helyőrség Támogató Parancsnokság állományában, mint gépjármü vezető látta el szolgálati teendőit. Ezalatt az idő alatt Kovács Attila tovább is képezte magát, hisz megszerezte a magasabb kategóriájú gépjármü vezetésére érvényes vezetői engedélyt is. Napi bejáróként pedig Dunaújvárosból utazott budapesti szolgálati helyére. Eközben informális kapcsolatai révén szerzett tudomást arról a lehetőségről, hogy a lakóhelyéhez sokkal közelebb lévő Székesfehérváron, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj állományánál van betölthető szerződéses gépjármüvezetői beosztás. A szolgálati út betartásával kérvényezte Kovács őrvezető az áthelyezést, mely során minden elöljárói szint egyetértett annak engedélyezésével. Ennek utolsó lépcsőfoka volt a dandárparancsnok, Kun Szabó István dandártábornok által jegyzőkönyvben rögzített személyügyi beszélgetés, mely során az állományilletékes parancsnok minden további megkötés nélkül engedélyezte Kovács őrvezető december 1-jei áthelyezését.

A beszélgetés végén a tábornoki kézfogás pedig gesztus értékü útravalóul is szolgált a Hosz tagjának a további sikeres katonai szolgálat folytatásához.  Természetesen, még itt, szakszervezetünk média felületén sem állítható az, hogy az érdekképviseleti tagság vagy jelenlét döntő befolyással volt, Kovács őrvezető áthelyezési kérelmének pozitív elbírálása során.

Ez viszont mindenképpen megfelel a valóságnak, hogy a szervezet érdekében jó munkát végző szerződéses katona (aki a Hosz-nak is tagja) méltányolható egyéni igényét figyelembe veszik a különböző szintü katonai vezetők az MH BHD-nál. Az áthelyezéssel pedig nem csak az egyén nyert, hanem a szervezet is kapott egy megelégedett és motivált katonát, akinek ezután nem kell megtérítenie a havi 57.000 Ft-os MÁV bérlet árát. Ez pedig éves szinten több mint 680 ezer forint megtakarítást jelent a Magyar Honvédségnek. További sikeres szolgálatot, Attila!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.