2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Év végi elismerés a katonák számára

Hosz  |  2013. 11. 22., 14:13

Húszezer forint értékű külön juttatásról döntött Hende Csaba honvédelmi miniszter a katonák és a honvédséget szolgáló kormánytisztviselők és közalkalmazottak részére annak érdekében, hogy ezzel is kifejezze az ország védelme és biztonsága érdekében szolgáló, az életük kockáztatását is vállaló honvédek és civilek teljesítményét...

Egy hónapon belül, tehát még az ünnepek előtt megkapják a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses katonái, kormánytisztviselői, közalkalmazottai azt a húszezer forint értékü külön juttatást, amelyről november 22-én döntött Hende Csaba honvédelmi miniszter. Az állomány az úgynevezett Első Magyar Cafetéria (EMC) kártyán jut hozzá a munkáját elismerő, érdemi segítséget jelentő, húszezer forint értékü juttatáshoz. A kártya nagyobb élelmiszerboltokban és drogériákban használható.

A miniszteri döntésről, amely mintegy 24.600 munkavállalót érint, a honvédségi szervezetek a mai napon kapnak tájékoztatást. A juttatás fedezetéül – amely összességében 745 millió forintot jelent – az év közben megtakarított források szolgálnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.