2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évzáró horgászverseny az MH Bakony Harckiképző Központnál

Hosz  |  2013. 12. 04., 08:24

Az ilyenkor szokásos decemberi időjáráshoz viszonyítva kellemes, - a Várpalotai időjárást ismerőknek - szokatlanul szélcsendes, szikrázó napsütéses idő fogadta az S II. tavakon megrendezett évzáró rendezvényen a horgászat szerelmeseit…

Az MH Bakony Harckiképző Központ és a jogelőd szervezetei a 2013-as évben ünnepelték fennállásának századik évfordulóját, így az év folyamán számos rendezvény került megrendezésre a várpalotai helyőrségben.

A Honvédszakszervezet által támogatott horgászverseny „Mikulás kupa”, mint az évzáró rendezvények egyike került megrendezésre a jubileumi programsorozat keretében, amely kellemes kikapcsolódást nyújtott a résztvevőknek. A tóban élő ragadozó halaknak, elsősorban a csukáknak nem volt háborítatlan napja, hiszen a versenyzők mindent megtettek annak érdekében, hogy a mit sem sejtő prédák téli pihenésüket feladják és a horgászok legnagyobb örömére a villantók rejtette horgokon akadjanak.

A reggel kilenc órakor kezdődő horgászverseny résztvevőinek, a nagy gondossággal elkészített birkagulyás terjengő illata jelezte a verseny végének közeledtét. Az ízletes ebéd elfogyasztását követően került sor a helyezettek elismerésére és a díjak átadására, amelyeket Vokla János alezredes, a katonai szervezet parancsnok helyettese adott át a nap nyerteseinek.

Az első helyezettnek járó díjat, így a Mikulás kupát Huszár János vezérőrnagy, az MH ÖHP törzsfőnöke vehette át 3 db csuka kifogásával, amelyek összegzett hossza 224 cm volt. A verseny második helyezettje Szentes András szakaszvezető (MH BHK) a tó másik végében horgászva fogta ki halait, bizonyítva, hogy a tó egész területe alkalmas a hozzáértő pecásoknak zsákmányszerzésre.

A legnagyobb halat, egy kapitális csukát 100 cm hosszal Hajdú Ignác nyugállományú alezredes akasztotta, amely fogással egyben a harmadik helyezésért járó díjat is hazavihette. A rendezvényen való részvételt, - a szakszervezeti tagjaink nevében - köszönjük a kiképző központ vezetésének, a verseny zavartalan biztosítását és a birkagulyást Török János főtörzsőrmesternek, az S II. horgásztavak ügyvezetőjének. A tagság mozgósítását, a verseny előkészítését pedig Bogdány Gábor alapszervezeti vezetőnek köszönjük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.