2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évzáró horgászverseny az MH Bakony Harckiképző Központnál

Hosz  |  2013. 12. 04., 08:24

Az ilyenkor szokásos decemberi időjáráshoz viszonyítva kellemes, - a Várpalotai időjárást ismerőknek - szokatlanul szélcsendes, szikrázó napsütéses idő fogadta az S II. tavakon megrendezett évzáró rendezvényen a horgászat szerelmeseit…

Az MH Bakony Harckiképző Központ és a jogelőd szervezetei a 2013-as évben ünnepelték fennállásának századik évfordulóját, így az év folyamán számos rendezvény került megrendezésre a várpalotai helyőrségben.

A Honvédszakszervezet által támogatott horgászverseny „Mikulás kupa”, mint az évzáró rendezvények egyike került megrendezésre a jubileumi programsorozat keretében, amely kellemes kikapcsolódást nyújtott a résztvevőknek. A tóban élő ragadozó halaknak, elsősorban a csukáknak nem volt háborítatlan napja, hiszen a versenyzők mindent megtettek annak érdekében, hogy a mit sem sejtő prédák téli pihenésüket feladják és a horgászok legnagyobb örömére a villantók rejtette horgokon akadjanak.

A reggel kilenc órakor kezdődő horgászverseny résztvevőinek, a nagy gondossággal elkészített birkagulyás terjengő illata jelezte a verseny végének közeledtét. Az ízletes ebéd elfogyasztását követően került sor a helyezettek elismerésére és a díjak átadására, amelyeket Vokla János alezredes, a katonai szervezet parancsnok helyettese adott át a nap nyerteseinek.

Az első helyezettnek járó díjat, így a Mikulás kupát Huszár János vezérőrnagy, az MH ÖHP törzsfőnöke vehette át 3 db csuka kifogásával, amelyek összegzett hossza 224 cm volt. A verseny második helyezettje Szentes András szakaszvezető (MH BHK) a tó másik végében horgászva fogta ki halait, bizonyítva, hogy a tó egész területe alkalmas a hozzáértő pecásoknak zsákmányszerzésre.

A legnagyobb halat, egy kapitális csukát 100 cm hosszal Hajdú Ignác nyugállományú alezredes akasztotta, amely fogással egyben a harmadik helyezésért járó díjat is hazavihette. A rendezvényen való részvételt, - a szakszervezeti tagjaink nevében - köszönjük a kiképző központ vezetésének, a verseny zavartalan biztosítását és a birkagulyást Török János főtörzsőrmesternek, az S II. horgásztavak ügyvezetőjének. A tagság mozgósítását, a verseny előkészítését pedig Bogdány Gábor alapszervezeti vezetőnek köszönjük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.