2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évzáró horgászverseny az MH Bakony Harckiképző Központnál

Hosz  |  2013. 12. 04., 08:24

Az ilyenkor szokásos decemberi időjáráshoz viszonyítva kellemes, - a Várpalotai időjárást ismerőknek - szokatlanul szélcsendes, szikrázó napsütéses idő fogadta az S II. tavakon megrendezett évzáró rendezvényen a horgászat szerelmeseit…

Az MH Bakony Harckiképző Központ és a jogelőd szervezetei a 2013-as évben ünnepelték fennállásának századik évfordulóját, így az év folyamán számos rendezvény került megrendezésre a várpalotai helyőrségben.

A Honvédszakszervezet által támogatott horgászverseny „Mikulás kupa”, mint az évzáró rendezvények egyike került megrendezésre a jubileumi programsorozat keretében, amely kellemes kikapcsolódást nyújtott a résztvevőknek. A tóban élő ragadozó halaknak, elsősorban a csukáknak nem volt háborítatlan napja, hiszen a versenyzők mindent megtettek annak érdekében, hogy a mit sem sejtő prédák téli pihenésüket feladják és a horgászok legnagyobb örömére a villantók rejtette horgokon akadjanak.

A reggel kilenc órakor kezdődő horgászverseny résztvevőinek, a nagy gondossággal elkészített birkagulyás terjengő illata jelezte a verseny végének közeledtét. Az ízletes ebéd elfogyasztását követően került sor a helyezettek elismerésére és a díjak átadására, amelyeket Vokla János alezredes, a katonai szervezet parancsnok helyettese adott át a nap nyerteseinek.

Az első helyezettnek járó díjat, így a Mikulás kupát Huszár János vezérőrnagy, az MH ÖHP törzsfőnöke vehette át 3 db csuka kifogásával, amelyek összegzett hossza 224 cm volt. A verseny második helyezettje Szentes András szakaszvezető (MH BHK) a tó másik végében horgászva fogta ki halait, bizonyítva, hogy a tó egész területe alkalmas a hozzáértő pecásoknak zsákmányszerzésre.

A legnagyobb halat, egy kapitális csukát 100 cm hosszal Hajdú Ignác nyugállományú alezredes akasztotta, amely fogással egyben a harmadik helyezésért járó díjat is hazavihette. A rendezvényen való részvételt, - a szakszervezeti tagjaink nevében - köszönjük a kiképző központ vezetésének, a verseny zavartalan biztosítását és a birkagulyást Török János főtörzsőrmesternek, az S II. horgásztavak ügyvezetőjének. A tagság mozgósítását, a verseny előkészítését pedig Bogdány Gábor alapszervezeti vezetőnek köszönjük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.