2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 399 Ft   : 374 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A LIGA Szakszervezetek megalakulásának 25. jubileumi ünnepsége

Hosz  |  2013. 12. 15., 17:46

A LIGA Szakszervezetek 2013. december 13-án, 11 órától tartotta 25 éves jubileumi ünnepségét a Magyar Állami Operaházban. Az ünnepségen felszólaltak hazai és külföldi közéleti szereplők, a kormány, a munkaadók és a munkavállalók képviselői is, valamint átadták a Munkavállalókért aranyjelvényeket és aranygyűrűket. A Honvédszakszervezetet az ünnepségen közel százan, az elnökség, alapszervezeti vezetők, tisztségviselők képviselték…

Az ünnepség a Himnusz meghallgatásával kezdődött, majd az Operaház énekkara - köztük a LIGA Szakszervezetekhez tartozó Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete tagjai - több operaslágert is előadtak. Elhangzott a Hunyadi Lászlóból a "Meghalt a cselszövő" címü kórusmü, és a Nabuccóból a "Szabadság-kórusa". valamint Gounod Faustjából Mephisto rondója Palerdi András-, a Bánk Bánból a Hazám, Hazám áriája László Boldizsár-, a Pillangókisasszonyból Cso-cso-szan nagyáriája Létai Kiss Gabriella előadásában.

Az ünnepség konferansziéja Jantyik Csaba köszöntötte a megjelent belföldi és külföldi vendégeket. A LIGA Szakszervezeteket 18 országból 23 szervezet tisztelte meg jelenlétével, további 23 szervezet pedig levélben köszöntötte a magyarországi munkavállalókat. Ezt követően Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke megtartotta ünnepi beszédét a LIGA Szakszervezetek elmúlt huszonöt évéről.

A LIGA Szakszervezeteket 25. születésnapja alkalmából ünnepi beszéddel köszöntötték:

a Kormány részéről Varga Mihály Nemzetgazdasági miniszter,

a Főváros részéről Tarlós István Főpolgármester,

a munkaadói szervezetek részéről Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnöke,

a Szakszervezeti Világszövetség (ITUC) részéről SharanBurrow főtitkár levélben,

az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) részéről JózefNiemiec főtitkár helyettes,

végezetül a munkavállalói társszervezetek részéről Pataky Péter, a frissen alakult Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

A beszédek után  Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke átadta a kiemelkedő szakszervezeti munkát végző tisztségviselők részére a Munkavállalókért aranyjelvényeket:

Dr. Dancsóné dr. Soós Ilona

Egyed Ferenc

Hoffmann Antal

Máthéné dr. Bertók Judit

Pátkai István

Pongó Géza

Tóth Tiborné

Tóthné Hoboth Mária

A Munkavállalókért aranygyürü kitüntetésben részesült:

Alper László

Gál Rezső

Hangonyi Zoltán

Gaskó István részére Selmeczy György, a LIGA volt elnökségi tagja adta át a kitüntetést.

Az ünnepség zárómüsora Seregi: "Rómeó és Júlia Pas de deux" balett előadása volt, Felméry Lili és Leblanc Gergely előadásában. Az ünnepség után állófogadás keretében ünnepelhették a meghívott vendégek a LIGA Szakszervezetek megalakulásának 25. évfordulóját.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.