2018. 03. 24. szombat
Gábor, Karina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Miénk volt a cirkusz

Hosz  |  2013. 12. 17., 14:33

A Fővárosi Nagycirkuszban tartotta a Honvédszakszervezet december 13-14-én a már megszokott évzáró rendezvényeit. Szombaton mintegy 900, míg a vasárnapi előadáson 800, így mindösszesen 1700 Hosz tag és családtag tekintette meg a produkciókat. Mindez azt jelenti, hogy - a két előadás során - szakszervezetünk milliós nagyságrendű kedvezményt tudott nyújtani a tagságnak. A vasárnapi cirkuszfoglalás alkalmával Czövek János elnök és Bazsik István alelnök a manézsból is köszöntötték a nagyérdeműt…

Egyénileg és honvédségi autóbuszokkal érkeztek tagjaink és családtagjaik az előadásokra. Már a bejáratnál kedves fogadtatásban részesült minden vendégünk, a kicsik Hosz-os zászlócskákat vehettek kézbe, tagjainknak a Budapest Bank – mint üzleti partnerünk – kedveskedett kisebb ajándékokkal. Az elnök és alelnökök mellett Dr. Hajós Dezső szolgáltatás- és tagszervező, valamint Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő üdvözölte a vidéki és fővárosi alapszervezetektől érkező csoportokat.

Miután mindenki elfoglalta helyét, Czövek János és Bazsik István köszöntötte a megjelenteket. Bazsik István a hagyományosan nagy sikerü évzáró rendezvényre, mint kiváló kikapcsolódási lehetőségre hívta fel a figyelmet, majd azt kívánta, hogy a döntéshozók is vegyék észre a katonák problémáit és 2014-ben valósuljon meg végre a 2002. óta elmaradt béremelés, valamint a munkakörülmények javítása. Végezetül Czövek János áldott karácsonyt és boldog, sikerekben gazdag újesztendőt kívánt a teljes tagságnak.

Ezt követően megkezdődtek a kiváló produkciók. Elsőként egy villámkezü artista és egy ősi kínai eszköz találkozása történt meg a porondon. Georgio bravúros gyorsasággal pörgette a diabolót, miközben trükkök sokaságán ámulhattunk, már ha győzzük szemmel követni.

A második müsorszámban a hercegnő is fehér lovon érkezett. A fiatal Marrylu Casselly lenyügöző hajlékonysága tette emlékezetessé ezt a levegő balett-számot, mely a szépségről, a nőiességről és a harmóniáról mesélt.

Ezt követően a bájos Joulia Tchakanova lámái és agarai elképesztő ügyességgel mutatták be közös produkciójukat, amely különleges látványt nyújt a cirkusz világában.

Majd Steve és Jones Caveagna olasz bohócmüsoruk a klasszikus és a modern bohócmüvészetet ötvöző produkciót adott elő. A szombati előadáson Bogdány Gábor várpalotai alapszervezet vezető az idei „Szakszervezeti munkáért” díjazott kisegítve a bohócokat fergeteges tánctudását is bemutatta a közönség ovációjára.A középső blokkot ifjabb Richter József, a világ legifjabb cirkuszigazgatója fergeteges lovas produkciójával nyitottuk, amelyben három férfi és egy hölgy akrobata tradicionális magyar kosztümben és zenére mutatta be látványos müsorszámát, melynek végén a magyar nemzeti zászlót is bevonta a produkcióba.

Látványban nem maradtak alul René Cassely elefántjai sem, akik magabiztosan járták be a porondot. Mutatványaik az idomítás, az együttmüködés csodái. Nemcsak az idomárral, hanem a lovakkal is remekül szót értettek.

Alighogy az elefántok levonultak, máris újabb csoda következett, mégpedig hat kubai artistamüvész előadásában. A cirkusz kupolájában - nem törődve a veszéllyel - döbbenetes attrakciót láthattunk. Minden mozdulatukon látszott, hogy a csapat otthonosan érzi magát a magasban. A trapéz fiatal mestereinek új produkciója bizton készülhet Európa meghódítására.

A Trió Sárközi fiatal magyar zsonglőr csoportjának a buzogányokkal és a zsonglőrkarikákkal köszönhetően folyamatos jókedv, könnyed mosoly, bravúros trükkök sorozata volt látható.

A müsor vége felé közeledve egy csodálatos illuzionista szám várta a nagyérdemüt, ahol a porondon varázslat és mágia, a nézőtéren pedig borzongás hatotta át az étert és persze felmerült az örök kérdés is: „hogyan csinálja”? Magyarország egyik legismertebb illuzionistája elkápráztatta a közönséget.  

Az előadás megkoronázására két akrobatikus számmal került sor. Az elsőben egy olyan ifjú hölgy mutatta meg tudását, aki a cirkusz kupolájában fordítva éli az életét. Mindig égnek áll a haja, de nem a rémülettől, hiszen teljes nyugalommal és nagy koncentrációval mutatja be kiváló zenés zsonglőr attrakcióját.

Az utolsó számban ismét porondra lépett négy intelligens elefánt és a Casselly család két zseniális ifjú akrobatája a cirkusz legendás hőskorszakát idézve. Az elefántok hátán bemutatott vakmerő akrobata-mutatványok kozmikus cirkuszélményt nyújtottak. Az izgalmakkal teli és finom humorral füszerezett müsorszám méltán zárhatta e remek eseményt, hiszen a 36. Montecarloi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon díjat nyert.

A rendezvényünk színvonalát mi sem bizonyította jobban, mint a rengeteg mosolygós arccal távozó gyermek és az elégedett felnőttek sokasága, a müsor után távozó tagjaink már a jövő évi cirkuszi rendezvényünk után érdeklődtek.

Bazsik IstvánFotó: Kiséri-Nagy Ferenc

Galéria: Miénk volt a cirkusz

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 03. 13., 11:58
A LIGA Nyugdíjas Bizottság alakuló ülését 2018. március 09-én tartotta meg, ahol egyhangú döntéssel Bálint Zoltánt a Hosz Nyugállományú Tagozat székesfehérvári alapszervezetének vezetőjét választotta meg a Bizottság vezetőjévé.
2018. 03. 21., 10:04
2018. február 16-án Székesfehérváron, február 20-án Kaposváron, február 23-án Veszprémben tartott tájékoztatót Czövek János elnök. A tájékoztatókon hangsúlyozta a Honvédszakszervezet azon törekvéseit, melyek a katonák jobb élet- és szolgálati körülményeit, valamint anyagi elismerését szolgálják…
2018-03-13 13:06:40
Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium a Katonaözvegyek Országos Találkozóját a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban március 8-án. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte a rendezvényen...
2018-03-13 11:07:08
„170 évvel ezelőtt Magyarország védekezett, mert megtámadták, mert a hazát meg kellett menteni. Ezt üzeni nekünk 1848/49 forradalma és szabadságharca” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 12-én, hétfőn, a tárca társadalmi szervezetek részére rendezett központi ünnepségén. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. március 22-én, csütörtökön este lezuhant a Török Légierő egyik F-16C típusú vadászbombázója az ország középső területén, Nevsehir tartomány közelében, Közép-Anatóliában.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban felvételek jelentek meg a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg Type 59 harckocsijának távirányítású változatáról, melyet tesztelés közben örökítettek meg. Ez az első alkalom, hogy nyilvánosságra hoztak felvételeket erről a távolról irányított kínai tankról.