2018. 03. 22. csütörtök
Beáta, Izolda
: 311 Ft   : 254 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Pályázatot írt ki az Elnökség

Hosz  |  2013. 12. 18., 15:08

A november 20-i Küldöttgyűlésen elhangzottaknak megfelelően, a tagtoborzás érdekében pályázatot írt ki a Honvédszakszervezet Elnöksége a 2013. december 13-i ülésen. A döntéshozó fórum megtárgyalta a Honvédszakszervezet gépjárműveinek üzemeltetési szabályozását, beszámolót hallgatott meg a KÖZDEMOSZ munkájáról, majd leltározási intézkedést fogadott el…

Napirend előtt az Elnökség elköszönt Szita Róbert kommunikációs szakértőtől. Czövek János elnök megfogalmazta, hogy a Honvédszakszervezet 2014. évi költségvetése nem teszi lehetővé, hogy külön kommunikációs szakértőt tudjunk foglalkoztatni. Szakszervezetünk elnöke megköszönte a 11 éven keresztül a Honvédszakszervezet érdekében végzett tevékenységét. Méltatta az Egység újság és a honlap szerkesztésében végzett kimagasló munkáját.

2013. december 13-án a Honvédszakszervezet Elnöksége a Központi Irodában tartotta az idei év utolsó ülését. A hagyományoknak megfelelően aktuális tájékoztatót tartottak a vezető tisztségviselők. Czövek János elnök elmondta, hogy a november 27-i HÉF ülés döntéseinek megfelelően december 18-án a MH Védelemgazdasági Hivatalnál szakértői egyeztetések kezdődnek a 2014. évi béren kívüli juttatásokról. December 19-én a HM Humánpolitikai Főosztályon, a Hjt. bevezetése után felmerült kérdésekkel kapcsolatosan kezdődnek meg az egyeztetések. Bazsik István alelnök tájékoztatta az Elnökséget a KÖZDEMOSZ munkájáról, illetve az Operatív Bizottsággal történő kapcsolattartásunkról. Szendrei Zoltán alelnök beszámolt a tagdíjlevonás új rendszerére történő áttérés tapasztalatairól, valamint a LIGA XIV. Kongresszusára való felkészülésről.

A Küldöttgyülésen elhangzott kérés alapján a Honvédszakszervezet Elnöksége kidolgozta, majd elfogadta az aktív alapszervezetek részére kiírt pályázatot. Az Elnökség tagjainak az a célja a pályázattal, hogy a 2013. év végi közösségi rendezvények minden alapszervezetnél, önálló csoportnál a tagmegtartás érdekében a korábbi évek rendezvényeinek szintjén kerüljenek megtartásra. A részleteket az alapszervezet és önállócsoport-vezetők személyes e-mail útján kapják meg. A pályázattal kapcsolatosan Bazsik István alelnök tud részletes felvilágosítást adni.

A Hosz gépjármüvek üzemeltetésének szabályozásáról külön határozatot fogadott el az Elnökség.

Az Egység 2002 Kft. ügyvezetője beszámolt a békésszentandrási üdülő bezárása kapcsán a végelszámolás pénzügyi költségeiről, majd az Elnökség döntött annak finanszírozásáról.

A 2013. év számviteli zárását előkészítendő, az Elnökség egyhangúlag támogatta a leltározási intézkedés elfogadását, ezzel megkezdhette előkészítő munkáját a Lippai Csaba vezette Leltározási Bizottság.

Az ülés utolsó döntéseként szakszervezeti megbízottat jelöltek ki a szolnoki 25/88-as alapszervezet megújításának érdekében. Az alapszervezet megújítására Jakubik Andrást kérte fel az Elnökség.  Az alapszervezet 2014 januárjában tartja meg tisztújító taggyülését.

A következő soros Elnökségi ülésre 2014. február 05-én kerül sor.

HoszFotó: Dr. Hajós Dezső

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 03. 13., 11:58
A LIGA Nyugdíjas Bizottság alakuló ülését 2018. március 09-én tartotta meg, ahol egyhangú döntéssel Bálint Zoltánt a Hosz Nyugállományú Tagozat székesfehérvári alapszervezetének vezetőjét választotta meg a Bizottság vezetőjévé.
2018-03-13 13:06:40
Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Honvédelmi Minisztérium a Katonaözvegyek Országos Találkozóját a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban március 8-án. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán alelnök képviselte a rendezvényen...
2018-03-13 11:07:08
„170 évvel ezelőtt Magyarország védekezett, mert megtámadták, mert a hazát meg kellett menteni. Ezt üzeni nekünk 1848/49 forradalma és szabadságharca” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 12-én, hétfőn, a tárca társadalmi szervezetek részére rendezett központi ünnepségén. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2018. március 20-án, kedden lezuhant a Brit Királyi Légierő világhírű Red Arrows bemutató csapat, illetve az Indiai Légierő egy-egy Hawk típusú kiképző repülőgépe.

  Háború Művészete magazin

A második negyedévben befejeződik a Mi-38T tesztfázisa és az év végéig sor kerül az első példány átadására a megrendelő, az Orosz Védelmi Minisztérium számára.