2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megkezdődtek az egyeztetések a 2014. évi béren kívüli juttatásokról

Hosz  |  2013. 12. 20., 13:27

A HÉF 2013. november 28-i ülésén elhangzottaknak megfelelően 2013. december 18-án megkezdődtek a 2014. évi béren kívüli juttatásokról szóló szakértői egyeztetések a HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgató-helyettesével…

Az eseményen szakszervezetünket Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba ügyvivő, míg a HM Védelemgazdasági Hivatalt dr. Balla Tibor ezredes, főigazgató-helyettes, dr. Bársony Krisztina ezredes, igazgató, Mészáros Gabriella alezredes és Szécsi László őrnagy képviselte. Az első egyeztetésen a HM VGH vezetői arról tájékoztatták a szakszervezetek vezetőit, hogy a terveknek megfelelően a béren kívüli tárgyalások január első felében kezdődnek meg. Januártól a tárgyalások végéig viszont a 2013. évi béren kívüli juttatások kerülnek továbbra is biztosításra.Szakszervezetünk érdeklődött a bankkártya költségtérítéssel kapcsolatos várható változásokról. Mivel nem Tárca szintü döntésről van szó, erről csak a januári tárgyalásokat követően tudunk részletesen beszámolni.A tárgyaláson szó volt még a Magyar Honvédség élelmezési ellátásáról szóló 22/2006. (VIII. 8.) HM rendelet módosításáról, valamint az étkezéstérítésre kötelezett és kedvezményes ellátásra való jogosultságról szóló 16/2010. (I. 29.) HM utasítás módosításáról, amely lehetővé teszi az étkeztetésre kötelezett állomány problémáinak kezelését. Eszerint az étkezéstérítésre kötelezett állomány befizetné a megfelelő élelmezési norma nyersanyag-értékét, majd a rájuk irányadó kedvezményes térítési díj és a nersanyag-érték közötti különbözet EMC kártyára történő jóváírással kerülne „visszautalásra” számukra.

HoszFotó: Archív

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.