2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megkezdődtek az egyeztetések a 2014. évi béren kívüli juttatásokról

Hosz  |  2013. 12. 20., 13:27

A HÉF 2013. november 28-i ülésén elhangzottaknak megfelelően 2013. december 18-án megkezdődtek a 2014. évi béren kívüli juttatásokról szóló szakértői egyeztetések a HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgató-helyettesével…

Az eseményen szakszervezetünket Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba ügyvivő, míg a HM Védelemgazdasági Hivatalt dr. Balla Tibor ezredes, főigazgató-helyettes, dr. Bársony Krisztina ezredes, igazgató, Mészáros Gabriella alezredes és Szécsi László őrnagy képviselte. Az első egyeztetésen a HM VGH vezetői arról tájékoztatták a szakszervezetek vezetőit, hogy a terveknek megfelelően a béren kívüli tárgyalások január első felében kezdődnek meg. Januártól a tárgyalások végéig viszont a 2013. évi béren kívüli juttatások kerülnek továbbra is biztosításra.Szakszervezetünk érdeklődött a bankkártya költségtérítéssel kapcsolatos várható változásokról. Mivel nem Tárca szintü döntésről van szó, erről csak a januári tárgyalásokat követően tudunk részletesen beszámolni.A tárgyaláson szó volt még a Magyar Honvédség élelmezési ellátásáról szóló 22/2006. (VIII. 8.) HM rendelet módosításáról, valamint az étkezéstérítésre kötelezett és kedvezményes ellátásra való jogosultságról szóló 16/2010. (I. 29.) HM utasítás módosításáról, amely lehetővé teszi az étkeztetésre kötelezett állomány problémáinak kezelését. Eszerint az étkezéstérítésre kötelezett állomány befizetné a megfelelő élelmezési norma nyersanyag-értékét, majd a rájuk irányadó kedvezményes térítési díj és a nersanyag-érték közötti különbözet EMC kártyára történő jóváírással kerülne „visszautalásra” számukra.

HoszFotó: Archív

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.