2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A HOSZ Hódmezővásárhelyi alapszervezete

Hosz  |  2014. 01. 03., 09:40

A HOSZ Hódmezővásárhelyi alapszervezete december 19-én tartotta meg az évzáró vezetőségi ülését. A rendezvény a helyi alapszervezet minden igényt kielégítő irodájában került lebonyolításra. Az ülés napirendi pontjai közt szerepelt az alapszervezet tisztújítása, új alapszervezeti SZMSZ elfogadása, az elmúlt év beszámolója, valamint a meghívott vendégek tájékoztatója is.

A tisztújításra az alapszervezet jelentős mértékü átstrukturálódása miatt került sor, hiszen a tervek szerint 2014. januárjától öt müködő csoportba tömörül majd, a közel négyszáz fős tagság, valamint a csoportok müködése is jelentősen felpezsdült. Új csoport alakult az önkéntes tartalékos állományúak között, megújult illetve januárra megújul az 5/3-as zászlóalj csoportja, a törzs csoport, valamint a 62-es zászlóalj helyi csoportja is. A későbbiek során pedig várhatóan a müszakiak is újjá szervezik csoportjukat.

A tisztújítás után az alapszervezet régi-új vezetője Varga Árpád Attila, régi-új helyettese Rácz Sándor, aki egyben a szerződéses szekció küldötte is. Új helyettesként került megválasztásra a szakszervezeti körökben jól ismert Nagyfejeő Gábor. A vezetőség további tagjai a csoportvezetők, illetve a női szekció küldötte.A személyi jellegü, valamint szervezeti változásokat a kor igényeinek megfelelően gyors és hatékony müködést elősegítő SZMSZ-el tudta alátámasztani az alapszervezet. Ennek elfogadását a vezetőség egyhangúlag támogatta. Az alapszervezeti beszámoló részletesen szólt az elmúlt év kemény, sőt néha emberfeletti erőket igénylő munkájáról, a tagság újraszervezéséről, illetve a rengeteg új támogatási és szolgáltatási forma mellet az helyi valamint központi tisztségviselő személyes tevékenységét igénylő érdekvédelmi, érdekképviseleti esetekről is. Az elmúlt időszak mellett szó esett a jövőről is, amely olyan ambíciózus célkitüzéseket is tartalmaz, mint a 2014-es év során elérendő 5-600 fős létszám, a szolgáltatási háló kiterjesztése, valamint a helyi partner szakszervezetekkel történő aktív együttmüködés.

A rendezvény második felében kaptak lehetőséget a meghívott vendégek tájékoztatójuk megtartására. Ennek során Bazsik István alelnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő is először a magas szintü munkát illetve a mindenki számára példaértékü helyi tevékenységet köszönték meg mindketten az alapszervezet vezetésének, majd ezek után részletesen ecsetelték az elmúlt év központi feladatait, eredményeit, az év során a szakszervezetet ért újabbnál újabb csapásokat, valamint, azokat a munkáltatói és kormányzati lépéseket, amely komolyan megnehezítették a munkát. A kötetlen nyílt beszélgetés lehetőséget adott, a szakszervezeti munka legapróbb részleteibe való betekintésre is, a mindennapi apró-cseprő problémáktól az országos szintü sikerekig.Az eseményen részt vett a „szomszéd vár”, azaz a szentesi 37-esek alapszervezetének vezetője és helyettese is, akik a folyamatos helyi együttmüködés mellett, hasonlóan magas színvonalú munkával igyekszenek saját szervezetüket felpezsdíteni.

A rendezvény záróakkordjaként közös vacsorát költöttek el együtt a megjelentek, ahol tovább folytatódott a baráti hangvételü beszélgetés a lehetőségekről, sikerekről ugyanúgy, mint a problémákról, megoldásra váró feladatokról. A vacsora végeztével a 2014-es évre szóló jókívánságok, illetve a köszönő beszédek hangzottak el.

December 20-án reggel 7:30 perckor az alakulat vezetése nevében fogadta az alelnököt, az érdekvédelmi ügyvivőt, és az alapszervezet vezetőt Huszár Ferenc alezredes, megbízott parancsnok, akivel közel egy órás kötetlen beszélgetés során vitatták meg szakszervezetünk képviselői a helyi kérdéseket.Összességében a Hódmezővásárhelyen látottak, hallottak mind-mind azt bizonyították, hogy igenis lehet aktív és minden szinten jól müködő alapszervezetet létrehozni, és azt jól üzemeltetni, és ennek egyenes következménye, a tagság létszámának folyamatos növekedése, valamint a tagság mellett a munkahelyi vezetők aktív érdeklődése, és támogatása is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.