2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A HOSZ Hódmezővásárhelyi alapszervezete

Hosz  |  2014. 01. 03., 09:40

A HOSZ Hódmezővásárhelyi alapszervezete december 19-én tartotta meg az évzáró vezetőségi ülését. A rendezvény a helyi alapszervezet minden igényt kielégítő irodájában került lebonyolításra. Az ülés napirendi pontjai közt szerepelt az alapszervezet tisztújítása, új alapszervezeti SZMSZ elfogadása, az elmúlt év beszámolója, valamint a meghívott vendégek tájékoztatója is.

A tisztújításra az alapszervezet jelentős mértékü átstrukturálódása miatt került sor, hiszen a tervek szerint 2014. januárjától öt müködő csoportba tömörül majd, a közel négyszáz fős tagság, valamint a csoportok müködése is jelentősen felpezsdült. Új csoport alakult az önkéntes tartalékos állományúak között, megújult illetve januárra megújul az 5/3-as zászlóalj csoportja, a törzs csoport, valamint a 62-es zászlóalj helyi csoportja is. A későbbiek során pedig várhatóan a müszakiak is újjá szervezik csoportjukat.

A tisztújítás után az alapszervezet régi-új vezetője Varga Árpád Attila, régi-új helyettese Rácz Sándor, aki egyben a szerződéses szekció küldötte is. Új helyettesként került megválasztásra a szakszervezeti körökben jól ismert Nagyfejeő Gábor. A vezetőség további tagjai a csoportvezetők, illetve a női szekció küldötte.A személyi jellegü, valamint szervezeti változásokat a kor igényeinek megfelelően gyors és hatékony müködést elősegítő SZMSZ-el tudta alátámasztani az alapszervezet. Ennek elfogadását a vezetőség egyhangúlag támogatta. Az alapszervezeti beszámoló részletesen szólt az elmúlt év kemény, sőt néha emberfeletti erőket igénylő munkájáról, a tagság újraszervezéséről, illetve a rengeteg új támogatási és szolgáltatási forma mellet az helyi valamint központi tisztségviselő személyes tevékenységét igénylő érdekvédelmi, érdekképviseleti esetekről is. Az elmúlt időszak mellett szó esett a jövőről is, amely olyan ambíciózus célkitüzéseket is tartalmaz, mint a 2014-es év során elérendő 5-600 fős létszám, a szolgáltatási háló kiterjesztése, valamint a helyi partner szakszervezetekkel történő aktív együttmüködés.

A rendezvény második felében kaptak lehetőséget a meghívott vendégek tájékoztatójuk megtartására. Ennek során Bazsik István alelnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő is először a magas szintü munkát illetve a mindenki számára példaértékü helyi tevékenységet köszönték meg mindketten az alapszervezet vezetésének, majd ezek után részletesen ecsetelték az elmúlt év központi feladatait, eredményeit, az év során a szakszervezetet ért újabbnál újabb csapásokat, valamint, azokat a munkáltatói és kormányzati lépéseket, amely komolyan megnehezítették a munkát. A kötetlen nyílt beszélgetés lehetőséget adott, a szakszervezeti munka legapróbb részleteibe való betekintésre is, a mindennapi apró-cseprő problémáktól az országos szintü sikerekig.Az eseményen részt vett a „szomszéd vár”, azaz a szentesi 37-esek alapszervezetének vezetője és helyettese is, akik a folyamatos helyi együttmüködés mellett, hasonlóan magas színvonalú munkával igyekszenek saját szervezetüket felpezsdíteni.

A rendezvény záróakkordjaként közös vacsorát költöttek el együtt a megjelentek, ahol tovább folytatódott a baráti hangvételü beszélgetés a lehetőségekről, sikerekről ugyanúgy, mint a problémákról, megoldásra váró feladatokról. A vacsora végeztével a 2014-es évre szóló jókívánságok, illetve a köszönő beszédek hangzottak el.

December 20-án reggel 7:30 perckor az alakulat vezetése nevében fogadta az alelnököt, az érdekvédelmi ügyvivőt, és az alapszervezet vezetőt Huszár Ferenc alezredes, megbízott parancsnok, akivel közel egy órás kötetlen beszélgetés során vitatták meg szakszervezetünk képviselői a helyi kérdéseket.Összességében a Hódmezővásárhelyen látottak, hallottak mind-mind azt bizonyították, hogy igenis lehet aktív és minden szinten jól müködő alapszervezetet létrehozni, és azt jól üzemeltetni, és ennek egyenes következménye, a tagság létszámának folyamatos növekedése, valamint a tagság mellett a munkahelyi vezetők aktív érdeklődése, és támogatása is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.