2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A HOSZ Hódmezővásárhelyi alapszervezete

Hosz  |  2014. 01. 03., 09:40

A HOSZ Hódmezővásárhelyi alapszervezete december 19-én tartotta meg az évzáró vezetőségi ülését. A rendezvény a helyi alapszervezet minden igényt kielégítő irodájában került lebonyolításra. Az ülés napirendi pontjai közt szerepelt az alapszervezet tisztújítása, új alapszervezeti SZMSZ elfogadása, az elmúlt év beszámolója, valamint a meghívott vendégek tájékoztatója is.

A tisztújításra az alapszervezet jelentős mértékü átstrukturálódása miatt került sor, hiszen a tervek szerint 2014. januárjától öt müködő csoportba tömörül majd, a közel négyszáz fős tagság, valamint a csoportok müködése is jelentősen felpezsdült. Új csoport alakult az önkéntes tartalékos állományúak között, megújult illetve januárra megújul az 5/3-as zászlóalj csoportja, a törzs csoport, valamint a 62-es zászlóalj helyi csoportja is. A későbbiek során pedig várhatóan a müszakiak is újjá szervezik csoportjukat.

A tisztújítás után az alapszervezet régi-új vezetője Varga Árpád Attila, régi-új helyettese Rácz Sándor, aki egyben a szerződéses szekció küldötte is. Új helyettesként került megválasztásra a szakszervezeti körökben jól ismert Nagyfejeő Gábor. A vezetőség további tagjai a csoportvezetők, illetve a női szekció küldötte.A személyi jellegü, valamint szervezeti változásokat a kor igényeinek megfelelően gyors és hatékony müködést elősegítő SZMSZ-el tudta alátámasztani az alapszervezet. Ennek elfogadását a vezetőség egyhangúlag támogatta. Az alapszervezeti beszámoló részletesen szólt az elmúlt év kemény, sőt néha emberfeletti erőket igénylő munkájáról, a tagság újraszervezéséről, illetve a rengeteg új támogatási és szolgáltatási forma mellet az helyi valamint központi tisztségviselő személyes tevékenységét igénylő érdekvédelmi, érdekképviseleti esetekről is. Az elmúlt időszak mellett szó esett a jövőről is, amely olyan ambíciózus célkitüzéseket is tartalmaz, mint a 2014-es év során elérendő 5-600 fős létszám, a szolgáltatási háló kiterjesztése, valamint a helyi partner szakszervezetekkel történő aktív együttmüködés.

A rendezvény második felében kaptak lehetőséget a meghívott vendégek tájékoztatójuk megtartására. Ennek során Bazsik István alelnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő is először a magas szintü munkát illetve a mindenki számára példaértékü helyi tevékenységet köszönték meg mindketten az alapszervezet vezetésének, majd ezek után részletesen ecsetelték az elmúlt év központi feladatait, eredményeit, az év során a szakszervezetet ért újabbnál újabb csapásokat, valamint, azokat a munkáltatói és kormányzati lépéseket, amely komolyan megnehezítették a munkát. A kötetlen nyílt beszélgetés lehetőséget adott, a szakszervezeti munka legapróbb részleteibe való betekintésre is, a mindennapi apró-cseprő problémáktól az országos szintü sikerekig.Az eseményen részt vett a „szomszéd vár”, azaz a szentesi 37-esek alapszervezetének vezetője és helyettese is, akik a folyamatos helyi együttmüködés mellett, hasonlóan magas színvonalú munkával igyekszenek saját szervezetüket felpezsdíteni.

A rendezvény záróakkordjaként közös vacsorát költöttek el együtt a megjelentek, ahol tovább folytatódott a baráti hangvételü beszélgetés a lehetőségekről, sikerekről ugyanúgy, mint a problémákról, megoldásra váró feladatokról. A vacsora végeztével a 2014-es évre szóló jókívánságok, illetve a köszönő beszédek hangzottak el.

December 20-án reggel 7:30 perckor az alakulat vezetése nevében fogadta az alelnököt, az érdekvédelmi ügyvivőt, és az alapszervezet vezetőt Huszár Ferenc alezredes, megbízott parancsnok, akivel közel egy órás kötetlen beszélgetés során vitatták meg szakszervezetünk képviselői a helyi kérdéseket.Összességében a Hódmezővásárhelyen látottak, hallottak mind-mind azt bizonyították, hogy igenis lehet aktív és minden szinten jól müködő alapszervezetet létrehozni, és azt jól üzemeltetni, és ennek egyenes következménye, a tagság létszámának folyamatos növekedése, valamint a tagság mellett a munkahelyi vezetők aktív érdeklődése, és támogatása is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.