2017. 11. 24. péntek
Emma
: 313 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A HOSZ Hódmezővásárhelyi alapszervezete

Hosz  |  2014. 01. 03., 09:40

A HOSZ Hódmezővásárhelyi alapszervezete december 19-én tartotta meg az évzáró vezetőségi ülését. A rendezvény a helyi alapszervezet minden igényt kielégítő irodájában került lebonyolításra. Az ülés napirendi pontjai közt szerepelt az alapszervezet tisztújítása, új alapszervezeti SZMSZ elfogadása, az elmúlt év beszámolója, valamint a meghívott vendégek tájékoztatója is.

A tisztújításra az alapszervezet jelentős mértékü átstrukturálódása miatt került sor, hiszen a tervek szerint 2014. januárjától öt müködő csoportba tömörül majd, a közel négyszáz fős tagság, valamint a csoportok müködése is jelentősen felpezsdült. Új csoport alakult az önkéntes tartalékos állományúak között, megújult illetve januárra megújul az 5/3-as zászlóalj csoportja, a törzs csoport, valamint a 62-es zászlóalj helyi csoportja is. A későbbiek során pedig várhatóan a müszakiak is újjá szervezik csoportjukat.

A tisztújítás után az alapszervezet régi-új vezetője Varga Árpád Attila, régi-új helyettese Rácz Sándor, aki egyben a szerződéses szekció küldötte is. Új helyettesként került megválasztásra a szakszervezeti körökben jól ismert Nagyfejeő Gábor. A vezetőség további tagjai a csoportvezetők, illetve a női szekció küldötte.A személyi jellegü, valamint szervezeti változásokat a kor igényeinek megfelelően gyors és hatékony müködést elősegítő SZMSZ-el tudta alátámasztani az alapszervezet. Ennek elfogadását a vezetőség egyhangúlag támogatta. Az alapszervezeti beszámoló részletesen szólt az elmúlt év kemény, sőt néha emberfeletti erőket igénylő munkájáról, a tagság újraszervezéséről, illetve a rengeteg új támogatási és szolgáltatási forma mellet az helyi valamint központi tisztségviselő személyes tevékenységét igénylő érdekvédelmi, érdekképviseleti esetekről is. Az elmúlt időszak mellett szó esett a jövőről is, amely olyan ambíciózus célkitüzéseket is tartalmaz, mint a 2014-es év során elérendő 5-600 fős létszám, a szolgáltatási háló kiterjesztése, valamint a helyi partner szakszervezetekkel történő aktív együttmüködés.

A rendezvény második felében kaptak lehetőséget a meghívott vendégek tájékoztatójuk megtartására. Ennek során Bazsik István alelnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő is először a magas szintü munkát illetve a mindenki számára példaértékü helyi tevékenységet köszönték meg mindketten az alapszervezet vezetésének, majd ezek után részletesen ecsetelték az elmúlt év központi feladatait, eredményeit, az év során a szakszervezetet ért újabbnál újabb csapásokat, valamint, azokat a munkáltatói és kormányzati lépéseket, amely komolyan megnehezítették a munkát. A kötetlen nyílt beszélgetés lehetőséget adott, a szakszervezeti munka legapróbb részleteibe való betekintésre is, a mindennapi apró-cseprő problémáktól az országos szintü sikerekig.Az eseményen részt vett a „szomszéd vár”, azaz a szentesi 37-esek alapszervezetének vezetője és helyettese is, akik a folyamatos helyi együttmüködés mellett, hasonlóan magas színvonalú munkával igyekszenek saját szervezetüket felpezsdíteni.

A rendezvény záróakkordjaként közös vacsorát költöttek el együtt a megjelentek, ahol tovább folytatódott a baráti hangvételü beszélgetés a lehetőségekről, sikerekről ugyanúgy, mint a problémákról, megoldásra váró feladatokról. A vacsora végeztével a 2014-es évre szóló jókívánságok, illetve a köszönő beszédek hangzottak el.

December 20-án reggel 7:30 perckor az alakulat vezetése nevében fogadta az alelnököt, az érdekvédelmi ügyvivőt, és az alapszervezet vezetőt Huszár Ferenc alezredes, megbízott parancsnok, akivel közel egy órás kötetlen beszélgetés során vitatták meg szakszervezetünk képviselői a helyi kérdéseket.Összességében a Hódmezővásárhelyen látottak, hallottak mind-mind azt bizonyították, hogy igenis lehet aktív és minden szinten jól müködő alapszervezetet létrehozni, és azt jól üzemeltetni, és ennek egyenes következménye, a tagság létszámának folyamatos növekedése, valamint a tagság mellett a munkahelyi vezetők aktív érdeklődése, és támogatása is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokan kétkedve fogadták az elmúlt időszakban egyre gyakrabban felbukkanó hírt, mely szerint több évnyi üresjárat után ismét feltámadhat a magyar harci helikopteres képesség a korábban leállított Mi-24-es flotta néhány példányának nagyjavításával.

  Háború Művészete magazin

Az elmúlt néhány esztendőben ismét felértékelődtek a hagyományos védelmi feladatokra optimalizált fegyverrendszerek, így az irányított páncéltörő rakéták. A NATO keleti szárnyának szinte minden országa komoly fejlesztésekbe fogott ezen a területen.